pontosnews.gr
Δευτέρα, 8/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο «κόκκινο» η Μέση Ανατολή: Εκεχειρία υπό πίεση, απειλές για νέα χτυπήματα και φόβοι για ενεργειακή κρίση

Ιράν και Ισραήλ δηλώνουν ότι σταματούν τις επιθέσεις, αλλά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανέναρξής τους – Παρεμβάσεις Τραμπ, απειλές από Χούθι και Χεζμπολάχ, άνοδος στις τιμές του πετρελαίου

8/06/2026 - 4:46μμ
Υπερορθόδοξοι Εβραίοι παρατηρούν τα συντρίμμια ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου που έπεσε σε κοντά στον ισραηλινό οικισμό Μεβότ Γεριχώ, στην Κοιλάδα του Ιορδάνη. 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Υπερορθόδοξοι Εβραίοι παρατηρούν τα συντρίμμια ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου που έπεσε σε κοντά στον ισραηλινό οικισμό Μεβότ Γεριχώ, στην Κοιλάδα του Ιορδάνη. 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε οριακό σημείο παραμένει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς η εκεχειρία δοκιμάζεται από νέες στρατιωτικές κινήσεις, αμοιβαίες απειλές και έντονες διπλωματικές πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παρόλο που το Ιράν και το Ισραήλ εμφανίζουν διάθεση επιστρέψουν στο καθεστώς κατάπαυσης του πυρός, εντούτοις και οι δύο πλευρές ξεκαθαρίζουν ότι η αναστολή των επιχειρήσεων δεν είναι οριστική και ότι ενδέχεται να επανέλθουν σε στρατιωτική δράση εφόσον κρίνουν ότι απειλούνται τα συμφέροντά τους.

Η νέα κρίση ξέσπασε όταν οι Φρουροί της Επανάστασης εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών αεροπορικών βάσεων, τις οποίες η Τεχεράνη χαρακτήρισε αντίποινα για ισραηλινά πλήγματα στα περίχωρα της Βηρυτού. Το Ισραήλ απάντησε με επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών και ενεργειακών στόχων στο Ιράν, ενώ ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι μεταξύ των στόχων βρέθηκε και πετροχημική εγκατάσταση.

Τριβές Τραμπ-Νετανιάχου

Στο παρασκήνιο εξελίσσεται και μια έντονη διπλωματική διελκυστίνδα μεταξύ Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων και να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση. Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός φέρεται να εξέφρασε αντιρρήσεις, επιμένοντας στη συνέχιση των στρατιωτικών ενεργειών.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «ούτε ενέκριναν ούτε υποστήριξαν» τα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν, ενώ δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν είχαν καμία εμπλοκή στις επιθέσεις.

Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, επιμένει ότι οι ΗΠΑ φέρουν ευθύνη για τις εξελίξεις, υποστηρίζοντας ότι η στενή στρατιωτική συνεργασία Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ καθιστά αδύνατο να διαχωριστούν οι δύο πλευρές.

Νέες απειλές από Χούθι και Χεζμπολάχ

Το μέτωπο διευρύνεται και πέρα από το Ιράν και το Ισραήλ. Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν «πλήρη απαγόρευση» της διέλευσης ισραηλινών πλοίων από την Ερυθρά Θάλασσα, κλιμακώνοντας περαιτέρω την πίεση στις θαλάσσιες εμπορικές οδούς της περιοχής.

Την ίδια στιγμή, Ισραηλινοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ενδεχόμενη εμπλοκή της Χεζμπολάχ θα προκαλέσει σφοδρή απάντηση. Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι αν η οργάνωση ανοίξει πυρ κατά του Ισραήλ, θα πληγούν τα κέντρα διοίκησής της στη νότια Βηρυτό.

Παρά τις ανακοινώσεις περί αναστολής των επιχειρήσεων, το Ισραήλ πραγματοποίησε νέες επιθέσεις σε περιοχές του νότιου Λιβάνου, μεταξύ αυτών τα χωριά Az-Zrariyah, Arabsalim και Kfar Tebnit. Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εκτοξεύθηκαν τρία βλήματα εναντίον δυνάμεών του στον νότιο Λίβανο, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Το Ιράν προειδοποίησε ότι θα επαναλάβει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις εάν συνεχιστούν οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο.

Οι εξελίξεις έχουν ήδη προκαλέσει αναταράξεις στις διεθνείς αγορές. Η τιμή του Brent κινείται κοντά στα 97 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία την κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ, από όπου διέρχεται σημαντικό μέρος της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.

Η προοπτική παρατεταμένης αστάθειας στην περιοχή έχει ενισχύσει τους φόβους για νέα ενεργειακή κρίση, ενώ οι αγορές αναμένουν να διαπιστώσουν εάν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν μπορούν να επανεκκινήσουν και να οδηγήσουν σε ουσιαστική αποκλιμάκωση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιρανή μπροστά από αντιισραηλινή τοιχογραφία στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ισραήλ και Ιράν βάζουν φωτιά στην εκεχειρία του Τραμπ – Πυραυλικές επιθέσεις, εμπλοκή των Χούθι και «έκρηξη» στις αγορές

8/06/2026 - 11:56πμ
Ο Νικόλ Πασινιάν ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα, Κυριακή 7 Ιουνίου (φωτ.: EPA / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στην Αρμενία: Το κυβερνών κόμμα του Νικόλ Πασινιάν εξασφάλισε το 49,81% των ψήφων

8/06/2026 - 10:59πμ
(Φωτ.: Αρχείου/EPA/ALAA BADARNEH/ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Πυραυλική επίθεση από το Ιράν κατά του Ισραήλ μετά την εκεχειρία – Απειλές της Τεχεράνης και κατά αμερικανικών στόχων

7/06/2026 - 11:57μμ
Ταξιδιώτες στο διεθνές αεροδρόμιο Σίπχολ στο Άμστερνταμ κοιτούν τον πίνακα ανακοινώσεων αναζητώντας πληροφορίες για τις πτήσεις τους μετά την κατάρρευση των πληροφοριακών συστημάτων (φωτ.: EPA / Sem van der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορικά ταξίδια: Αποζημίωση έως 600 ευρώ για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων

7/06/2026 - 10:51πμ
Άνθρωποι περπατούν στην κεντρική πλατεία μπροστά από μια φωτογραφία του πρώτου Προέδρου του Κοσόβου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, που είναι αναρτημένη σε κτήριο στην Πρίστινα, Κόσοβο (φωτ.: EPA/GEORGI LICOVSKI)
ΚΟΣΜΟΣ

Κόσοβο: Στις κάλπες ξανά για τρίτη φορά σε 16 μήνες – Αναμέτρηση «θρίλερ» για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομία

7/06/2026 - 9:15πμ
Ο Νικόλ Πασινιάν στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος «Κοινωνικό Συμβόλαιο», στην Πλατεία Δημοκρατίας του Γερεβάν (φωτ.: EPA / Hayk Baghdasaryan / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Εκλογές με φόντο τη ρήξη με τη Ρωσία και το βλέμμα στραμμένο στη Δύση

7/06/2026 - 8:51πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Hameraldi Agolli)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αντιδράσεις στην Αλβανία για το επενδυτικό σχέδιο Κούσνερ σε προστατευόμενη περιοχή

6/06/2026 - 9:53μμ
Ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ (φωτ. αρχείου: EPA / Marcin Obara)
ΚΟΣΜΟΣ

Αιχμηρές δηλώσεις του Πιτ Χέγκσεθ: Παρομοίασε το Μεταναστευτικό στην Ευρώπη με τη D-Day

6/06/2026 - 5:14μμ
(Φωτ.: EPA / Rajat Gupta)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Στο Νέο Δελχί ο ιδρυτής του Κόμματος του Λαού των Κατσαρίδων –Γιατί ονομάστηκε έτσι, τι ζητάνε οι εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί του που διαδηλώνουν

6/06/2026 - 11:19πμ
Το ουκρανικής κατασκευής drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα (φωτ.: ΕΡΤ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικό «συγγνώμη» για το drone στη Λευκάδα – Η ανάρτηση του εκπροσώπου του ουκρανικού ΥΠΕΞ

6/06/2026 - 10:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπερορθόδοξοι Εβραίοι παρατηρούν τα συντρίμμια ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου που έπεσε σε κοντά στον ισραηλινό οικισμό Μεβότ Γεριχώ, στην Κοιλάδα του Ιορδάνη. 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Στο «κόκκινο» η Μέση Ανατολή: Εκεχειρία υπό πίεση, απειλές για νέα χτυπήματα και φόβοι για ενεργειακή κρίση

12 λεπτά πριν
Μεταγωγή στα δικαστήρια στη Πάτρα του 55χρονου Ελληνοαυστραλού Τζέιμς Δαλαμάγκα, Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI/ Ανδρέας Αλεξόπουλος)

Στη μάχη κατά της έκδοσής του στην Αυστραλία ο Τζέιμς Δαλαμάγκας

38 λεπτά πριν
Ψηφιδωτό που αναπαριστά τον Μεγαλέξανδρο με τον Βουκεφάλα

Τουρκία: Αρχαιολογικός χώρος το πεδίο της μάχης του Γρανικού, όπου ο Μέγας Αλέξανδρος νίκησε τους Πέρσες

1 ώρα πριν
Περιπολικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)

Σαντορίνη: Ανήλικος οδηγούσε μοτοσικλέτα χωρίς άδεια και παρέσυρε πεζό

2 ώρες πριν
Εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Σουφλιά στο κοιμητήριο Παπάγου, Δευτέρα 8/6/2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Γ. Σουφλιάς: Στο κοιμητήριο Παπάγου τον αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι και πολιτικοί συνοδοιπόροι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός: Αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών ο Γιώργος Κώτσηρας, υφυπουργός Εξωτερικών ο Τάσος Χατζηβασιλείου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign