Από τις 25 έως και για έξι ημέρες, το πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου στο Δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη μετατρέπεται ξανά σε σημείο συνάντησης χιλιάδων ανθρώπων, φιλοξενώντας τον 29ο Ακριτικό Κύκλο, έναν θεσμό που εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό του Πόντου.
Με ένα πλούσιο εξαήμερο πρόγραμμα –το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα στην ιστορία της διοργάνωσης– οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις, δράσεις πολιτισμού, ποντιακή γαστρονομία και βραδιές γλεντιού με καταξιωμένους καλλιτέχνες.
Η διοργάνωση των «Ακριτών» Σταυρούπολης ένα συναπάντημα-θεσμός, ένας χώρος συνύπαρξης, μνήμης και δημιουργίας, όπου η παράδοση συναντά το σήμερα και οι νεότερες γενιές έρχονται σε επαφή με τον πολιτιστικό πλούτο του Πόντου.
Το πρόγραμμα κορυφώνεται στις 30 Ιουνίου με τη συναυλία «Γενέτειρα», μια ξεχωριστή μουσική σύμπραξη Πόντου και Κρήτης, που φέρνει στη σκηνή δύο μεγάλες παραδόσεις του ελληνισμού.
















