pontosnews.gr
Παρασκευή, 29/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Ήταν καθαρό ατύχημα»: Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη για το θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τεσσάρων κατηγορουμένων – Τον επόμενο μήνα η πρόταση της εισαγγελέως και η ετυμηγορία του δικαστηρίου

29/05/2026 - 4:33μμ
Το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης Καμπαϊλής (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Μιχάλης Παππούς)

Το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης Καμπαϊλής (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Μιχάλης Παππούς)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με τις απολογίες των τεσσάρων κατηγορουμένων συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου τον Αύγουστο του 2024 έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης Καμπαϊλής, όταν εκσφενδονίστηκε από το παιχνίδι «Crazy Dance».

Στο εδώλιο ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, η σύζυγός του ως συνδιαχειρίστρια της επιχείρησης, ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού και ο μηχανολόγος-μηχανικός που είχε προσκομίσει πιστοποιητικά ελέγχου του μηχανήματος.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, τετελεσμένης και σε απόπειρα, από κοινού ή με τη μορφή της απλής συνέργειας. Ο ιδιοκτήτης παραμένει προσωρινά κρατούμενος, ενώ οι υπόλοιποι τρεις είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.


«Δεν πίστευα πως θα φύγει ένα παιδί»

Αρνούμενος την κατηγορία, ο 60χρονος ιδιοκτήτης χαρακτήρισε το περιστατικό «καθαρό ατύχημα», υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε είχε εντοπίσει πρόβλημα στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως έγινε αυτό, δεν πίστευα πως θα φύγει ένα παιδί» ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου, περιγράφοντας παράλληλα τη δική του ψυχολογική κατάρρευση μετά το δυστύχημα, λέγοντας ότι υπέστη δύο εγκεφαλικά επεισόδια και τελικά κατέστρεψε το μηχάνημα, καθώς δεν άντεχε να το βλέπει.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι πραγματοποιούνταν οι απαραίτητοι έλεγχοι και ότι, εάν είχε διαπιστωθεί οποιαδήποτε φθορά ή πρόβλημα στον εξοπλισμό, θα είχε προχωρήσει άμεσα στην αντικατάστασή του.

«Αν τα σίδερα δεν ήταν σε καλή κατάσταση θα τα άλλαζα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το «Crazy Dance» είχε δοκιμαστεί στα όριά του χωρίς να παρουσιάσει δυσλειτουργία.

«Ανεβαίναμε και εμείς στο παιχνίδι»

Η σύζυγός του, η οποία κατηγορείται ως συνδιαχειρίστρια της επιχείρησης, υποστήριξε ότι η συμμετοχή της περιοριζόταν σε φορολογικά ζητήματα και ότι δεν είχε ουσιαστικό ρόλο στη λειτουργία του λούνα παρκ.

Όπως κατέθεσε, είχε δώσει πληρεξούσιο στον σύζυγό της και δεν ασχολούνταν με τη διαχείριση της επιχείρησης. «Ποτέ δεν με ανησύχησε κάτι, ποτέ δεν φαινόταν κάτι με γυμνό μάτι. Ο άντρας μου δεν είναι άνθρωπος που θα έβαζε πάνω απ’ όλα το κέρδος», ανέφερε.

Μάλιστα, επικαλέστηκε το γεγονός ότι τόσο η ίδια όσο και μέλη της οικογένειάς της χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο παιχνίδι.

«Λίγο πριν από το δυστύχημα είχε ανέβει και η αδελφή μου με τα παιδιά της» είπε, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη της για τον θάνατο του 19χρονου.

«Ακολουθούσα τις οδηγίες»

Από την πλευρά του, ο χειριστής του «Crazy Dance» κατέθεσε ότι εργαζόταν στο λούνα παρκ από τον Μάιο του 2024 και ότι είχε εκπαιδευτεί από τον ιδιοκτήτη περίπου ενάμιση μήνα πριν από το δυστύχημα.

Όπως ανέφερε, είχε λάβει οδηγίες για την ασφαλή τοποθέτηση των επιβατών, τον έλεγχο των ζωνών και των μπαρών ασφαλείας, την κατανομή του βάρους και τη λειτουργία του μηχανήματος.

Υποστήριξε ότι ο ιδιοκτήτης βρισκόταν καθημερινά στον χώρο και επέβλεπε τη λειτουργία του παιχνιδιού, τονίζοντας πως ο ίδιος ακολουθούσε τις οδηγίες που λάμβανε και δεν είχε κανέναν λόγο να αυξήσει περισσότερο την ταχύτητα του μηχανήματος.

«Το πιστοποιήσαμε ως ασφαλές»

Ο μηχανολόγος-μηχανικός αρνήθηκε επίσης την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος που είχε πραγματοποιήσει το 2023 δεν είχε αναδείξει κάποιο στοιχείο που να δημιουργεί υποψίες για επικείμενη βλάβη.

«Το πιστοποιήσαμε εκείνη τη χρονιά ως ασφαλές», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η κατάσταση του μηχανήματος ήταν τότε «πολύ αποδεκτή» και δεν παρουσίαζε ενδείξεις προβλήματος.

Σε ό,τι αφορά τα έγγραφα που είχε παραδώσει για το 2024, ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για υπεύθυνες δηλώσεις που δεν αρκούσαν από μόνες τους για την έκδοση άδειας λειτουργίας.

«Του τις έδωσα γιατί μου τις ζήτησε. Δεν θα μπορούσε να πάρει άδειες με αυτά. Απλώς νόμιζα πως είχε ξεκινήσει τη διαδικασία με τον δήμο», είπε, αποδίδοντας την ενέργειά του σε λανθασμένη εκτίμηση.

Αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, η δίκη θα συνεχιστεί τον επόμενο μήνα με την πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας.

Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης, πριν το δικαστήριο αποσυρθεί για να εκδώσει την απόφασή του για μία από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες επιβιβάζονται σε πλοία που αναχωρούν για τα νησιά των Κυκλάδων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Με γεμάτα πλοία και έκτακτα δρομολόγια ξεκίνησε η έξοδος του Αγίου Πνεύματος

29/05/2026 - 2:53μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2026: Στο επίκεντρο η υπογεννητικότητα και η «μάστιγα» της μοναξιάς

29/05/2026 - 11:00πμ
Πρώτη μέρα σήμερα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) όλης της χώρας. Εικόνα από το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (φωτ.:  Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΓΕΛ με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

29/05/2026 - 8:31πμ
(Φωτ.: EUROKNISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συννεφιές, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι

29/05/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα στους 17 συλληφθέντες από τη βόρεια Ελλάδα

28/05/2026 - 8:16μμ
(Φωτ.: ALLWYN)
ΕΛΛΑΔΑ

Η αιμοδοσία και η εγγραφή δοτών μυελού των οστών είναι πιο απλές απ’ όσο πιστεύουμε

28/05/2026 - 4:30μμ
(Πηγή: edemocracy-empapas.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στις Σέρρες: Διπλό το εύρημα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 10χρονου σε αρδευτικό κανάλι

28/05/2026 - 4:03μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγός απείλησε άλλον με πιστόλι κρότου και καταδιώχθηκε από τη Βουλιαγμένης μέχρι το Μέγαρο Μουσικής

28/05/2026 - 3:34μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Στον ιατροδικαστή ο 10χρονος που βρέθηκε νεκρός σε αρδευτικό κανάλι – Ενώπιον του εισαγγελέα οι δύο συλληφθείσες

28/05/2026 - 12:16μμ
(Φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πατήσια: Γνωστός στις Αρχές από το 2022 ο ένας εκ των δραστών της ένοπλης επίθεσης

28/05/2026 - 11:20πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης Καμπαϊλής (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Μιχάλης Παππούς)

«Ήταν καθαρό ατύχημα»: Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη για το θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

21 δευτερόλεπτα πριν
Προβολή στο Πάρκο Ελευθερίας, στο πλαίσιο του This is Athens City Festival

Το This is Athens City Festival έφερε Greek cinema vibes στο Πάρκο Ελευθερίας (vid.)

12 λεπτά πριν
Καλλιτεχνική απεικόνιση του Kank australis (πηγή: Gabriel Díaz Yantén)

Δεινόσαυρος-«ερωδιός» ζούσε πριν από 70 εκατ. χρόνια στην Παταγονία

31 λεπτά πριν
Στην Πλατεία Πόντου στον Καρέα για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Πέμπτη 28 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Δήμος Βύρωνα)

Στον Καρέα τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

55 λεπτά πριν
Ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, έργο του γλύπτη Νικόλα (Παυλόπουλου). Πηγή: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο / Συλλογή Γλυπτών / Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος

«Έφθασε η ώρα»: Ο τελευταίος λόγος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου πριν από την Άλωση της Πόλης

1 ώρα πριν
Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες επιβιβάζονται σε πλοία που αναχωρούν για τα νησιά των Κυκλάδων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Με γεμάτα πλοία και έκτακτα δρομολόγια ξεκίνησε η έξοδος του Αγίου Πνεύματος

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign