Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Μαλακοπής (Derinkuyu) στην Καππαδοκία τέλεσαν σήμερα, Κυριακή 17 Μαΐου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Ιωάννης, σε έντονα συγκινησιακό κλίμα.
Εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σε βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφηγείται τις στιγμές της αναβίωσης της χριστιανικής παράδοσης.
«Μπορεί να πέρασε ένας αιώνας από τον εκτοπισμό των χριστιανών, αλλά οι ρίζες τους είναι ακόμα εδώ. Στις εκκλησίες, στα έρημα χωριά, στα σοκάκια που κάποτε έσφυζαν από ζωή. Στο Προκόπι, στη Νεάπολη, στη Μαλακοπή. Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό το μοναδικό οδοιπορικό τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Σήμερα μας έδωσε την ιδιαίτερη χαρά να παρευρεθούμε στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Μαλακοπής. Εδώ βρίσκεται ένα κομμάτι της ιστορίας του ελληνισμού. Έχουμε ευθύνη να διατηρήσουμε τις μνήμες ζωντανές, γιατί οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους, χάνουν την ταυτότητά τους», αναφέρει ο Ν. Ανδρουλάκης.
















