pontosnews.gr
Δευτέρα, 2/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΕΔΕ για τη Μυρτώ: Αντιδράσεις, καταγγελίες και εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης στην Κεφαλονιά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διατάσσει ΕΔΕ για «τραγική συκοφαντία», το νοσοκομείο διαψεύδει τις καταγγελίες, τρεις προφυλακισμένοι, νέες μαρτυρίες και οι φίλοι της επιμένουν: «Δεν έπαιρνε ναρκωτικά η Μυρτώ»

18/04/2026 - 8:46μμ
(Φωτ.: glomex)

(Φωτ.: glomex)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλονιά, με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να διατάσσει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), η οποία –όπως τόνισε– ξεκινά άμεσα, με αφορμή τις καταγγελίες για τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νοσοκομείο «λειτούργησε άψογα», ενώ η 19χρονη είχε διασωληνωθεί –πριν καταλήξει– από τους γιατρούς που βρίσκονταν στο σημείο. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι καταγγελίες να σχετίζονται με προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ γιατρών, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, η υπεύθυνη «δεν θα έχει θέση στο ΕΣΥ», ενώ θα κινηθούν και νομικές διαδικασίες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Διέταξα ΕΔΕ που ξεκινάει άμεσα για την τραγική αυτή συκοφαντία. Α) το Νοσοκομείο λειτούργησε άψογα, η Μυρτώ διασωληνώθηκε πριν πεθάνει από τους εκεί παρευρισκομένους ιατρούς. Β) εάν επιβεβαιωθούν οι υποψίες που μου μεταφέρθηκαν και είχαμε μια τέτοια συκοφαντία του ΕΣΥ για λόγους προσωπικής αντιδικίας μίας ιατρού εναντίον μίας άλλης, τότε αυτή που έκανε την ψεύδη αυτή καταγγελία δεν θα έχει θέση στο ΕΣΥ και θα της καταθέσουμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Κανένας δεν θα παίζει με το ΕΣΥ και για κανέναν λόγο».

Διέταξα ΕΔΕ που ξεκινάει άμεσα για την τραγική αυτή συκοφαντία. Α) το Νοσοκομείο λειτούργησε άψογα, η Μυρτώ διασωληνώθηκε πριν πεθάνει από τους εκεί παρευρισκομένους ιατρούς. Β) εάν επιβεβαιωθούν οι υποψίες που μου μεταφέρθηκαν και είχαμε μια τέτοια συκοφαντία του ΕΣΥ για λόγους…

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) April 18, 2026

Την ίδια ώρα, έντονες είναι και οι αντιδράσεις των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, οι οποίοι διαψεύδουν κατηγορηματικά τις καταγγελίες. Σύμφωνα με το σωματείο, οι ισχυρισμοί προέρχονται από γυναίκα που εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ως νοσηλεύτρια, χωρίς ωστόσο να έχει αυτή την ιδιότητα.

Στο σχετικό έγγραφο επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Μετά την εμφάνιση κυρίας στην εκπομπή «Νύχτα αποκαλύψεων» στις 15/4/2026 του δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού στον ΑΝΤ1, που παρουσιάστηκε ψευδώς ως νοσηλεύτρια και προσπάθησε να δυσφημίσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μιλώντας για δυσλειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών λέγοντας ότι οι γιατροί «ήρθαν πολύ αργότερα» και επιρρίπτοντας ευθύνες στο προσωπικό του Γ.Ν. Κεφαλληνίας αλλά και σύμφωνα με την Διεύθυνση στης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και τις Προϊστάμενες όλων των Τμημάτων του Νοσοκομείου, καμία νοσηλεύτρια του Γ. Ν. Κεφαλληνίας δεν προέβη σε δηλώσεις στην συγκεκριμένη εκπομπή».

Η διοίκηση του νοσοκομείου, από την πλευρά της, υπογραμμίζει πως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενήργησε υποδειγματικά, απορρίπτοντας κάθε αναφορά περί καθυστερήσεων.

Την ίδια στιγμή, σε δικαστικό επίπεδο, τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί, μετά από ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ αναμένονται και νέες εξελίξεις, καθώς εξετάζεται η πιθανή εμπλοκή και άλλων προσώπων, μεταξύ των οποίων και ένας 66χρονος που φέρεται να επικοινωνούσε με την 19χρονη το μοιραίο βράδυ.

Σοκ προκαλούν και τα στοιχεία για τις τελευταίες στιγμές της Μυρτώς, όπως καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας, με τους κατηγορούμενους να τη μεταφέρουν εκτός ξενοδοχείου και στη συνέχεια να καλούν ασθενοφόρο.

Ένας από τους κατηγορούμενους περιέγραψε: «Προσπαθούσαμε να τη βοηθήσουμε, ωστόσο αυτή δεν συνερχόταν. Τότε εγώ αποφάσισα να πάρω το ασθενοφόρο και άλλοι δύο μου είπαν ότι φοβόντουσαν μην μπλέξουν γι’ αυτό θα την κατεβάσουν κάτω και θα πουν ότι την βρήκαν στον δρόμο. Κάποια στιγμή ο 26χρονος ξαναγύρισε και μου είπε ότι την πήρε ασθενοφόρο και όλα καλά. Εγώ έμεινα να καθαρίζω το δωμάτιο».

Από την πλευρά τους, φίλοι και συγγενείς της 19χρονης δίνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα για εκείνη, απορρίπτοντας σενάρια περί χρήσης ουσιών και περιγράφοντάς τη ως ένα παιδί χωρίς προβλήματα υγείας.

«Η φίλη μου δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας ούτε έκανε χρήση ποτέ ναρκωτικών ή αλκοολούχων ποτών», ανέφερε χαρακτηριστικά φίλη της.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, με τις Αρχές να συνεχίζουν την έρευνα για να διαλευκάνουν πλήρως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 19χρονη.

•Με πληροφορίες από ertnews.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μάνη: Προθεσμία 48 ωρών στον 53χρονο που ομολόγησε τη δολοφονία του αδελφού του

1/11/2026 - 10:10μμ
Η ΜΚΟ είχε για έδρα της καφετέρια στην Καλαμαριά (φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΥΨΑΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δωρεές εκατομμυρίων μέσω της ΜΚΟ κατέληγαν σε πολυτελή ζωή και στημένους αγώνες – H έδρα της σε καφετέρια στην Καλαμαριά

1/11/2026 - 9:13μμ
(Φωτ αρχείου: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ίλιον: 18χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στον 61χρονο πατέρα του

1/11/2026 - 8:47μμ
Ένας από τους συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη στην Πλάκα οδηγείται στον εισαγγελέα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στην Πλάκα: Ο «Αργύρης», ο «Μπούμπου» και ο χαλκός της τραγωδίας

1/11/2026 - 7:19μμ
Η μία από τις δύο νταλίκες που ενεπλάκη στο τροχαίο στην Εγνατία Οδό. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (πηγή: ΕΡΤnews)
ΕΛΛΑΔΑ

Εγνατία Οδός: Σύγκρουση φορτηγών και καραμπόλα έξι οχημάτων στα διόδια Πολυμύλου

1/11/2026 - 7:15μμ
Πλημμυρισμένες αυλές στο Αλωνάκι της Νέας Αγχιάλου (πηγή: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Αγχίαλος: Πλημμύρες στο Αλωνάκι – Αυτοκίνητα και αυλές μέσα στις λάσπες

1/11/2026 - 5:27μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Απόπειρα ένοπλης ληστείας με πυροβολισμούς σε βιομηχανία – Στόχος τους το χρηματοκιβώτιο ή ΑΤΜ

1/11/2026 - 3:22μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Οικονόμου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Βασίλη Μάγγου: Ένοχοι πέντε εκ των έξι αστυνομικών για βασανιστήρια

1/11/2026 - 12:48μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΑΣΥ: Πέντε σταθμοί του μετρό κλείνουν νωρίτερα από απόψε – Οι αλλαγές και τα τελευταία δρομολόγια

1/11/2026 - 11:21πμ
(Φωτ.: ΕΛΑΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Δημογλίδου για το κύκλωμα ΜΚΟ: Μόνο ένα από 4 εκατ. πήγε σε οικογένειες παιδιών

1/11/2026 - 10:26πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Nick Sortor/Χ.com)

Φλόριντα: Εννέα νεκροί από τη συντριβή μικρού αεροσκάφους – Βίντεο καταγράφει τη στιγμή της πτώσης

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ΗΠΑ: Δικαστική ήττα για την κυβέρνηση Τραμπ και πολιτικές αναταράξεις ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

5 ώρες πριν
Μέρος της αφίσας της εκδήλωσης (φωτ.: Ένωση Ποντίων Μελισσίων/Facebook)

Μελίσσια: Παρουσιάζεται το βιβλίο «Ιστορικές Ρίζες Ποντιακού Μέλλοντος» του Γιώργου Χατζηελευθερίου

6 ώρες πριν

Ουζουνγκιόλ: Η Ευδοξία Κοκκινασίδου, ο Σωκράτης Κωνσταντινίδης και ο Αντέμ Εκίζ σε μια ιδιαίτερη συνάντηση

6 ώρες πριν
Αριστερά: Η Αιμιλία Κεραμίδα με τη μητέρα της. Δεξιά: Η μεγάλη γιορτή για τα 100ά γενέθλιά της (φωτ.: The Greek Herald)

Αιμιλία Κεραμίδα: Η Ελληνίδα που από ένα ορεινό χωριό της Κορινθίας μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1956, γιόρτασε έναν αιώνα ζωής

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μάνη: Προθεσμία 48 ωρών στον 53χρονο που ομολόγησε τη δολοφονία του αδελφού του

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV