Για μια ακόμη χρονιά, και για την ακρίβεια την 66η, ο Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» θα αναβιώσει το «κεσκέκι», το έθιμο που έχει ταυτιστεί με τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και πρόσφατα εντάχθηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Φέτος το έθιμο θα ζωντανέψει το διήμερο 22 & 23 Απριλίου στην Πλατεία Μικρασιατών (Αγίου Γεωργίου) Μελισσίων, ως εξής:
Την Τετάρτη 22/4, από τις 20:00, θα αρχίσει η παρασκευή του παραδοσιακού φαγητού, και την επομένη, Πέμπτη 23/4, στις 11:00 θα γίνει το μοίρασμά του που θα συνοδευτεί από παραδοσιακό γλέντι.
«Σας περιμένουμε όλους να τιμήσουμε μαζί το έθιμο και να γιορτάσουμε με κέφι και παράδοση!», γράφει το σωματείο στην ανάρτησή του.

















