pontosnews.gr
Τετάρτη, 20/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντόναλντ Τραμπ: «Χάρτινη τίγρη» το NATO – Η αποχώρηση των ΗΠΑ «δεν επιδέχεται επανεξέταση»

Οργή του Αμερικανού προέδρου για τη στάση των συμμάχων στο μέτωπο του Ιράν

1/04/2026 - 2:00μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/ AARON SCHWARTZ / POOL)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/ AARON SCHWARTZ / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παγκόσμια εντύπωση αν όχι ανησυχία έχει προκαλέσει δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν την αποχώρησή τους από το ΝΑΤΟ μια και πρόκειται απλά για «χάρτινη τίγρη». Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε ανένδοτος, δηλώνοντας ότι η εμπιστοσύνη του προς τη Συμμαχία έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα. Αιτία της νέας αυτής κρίσης είναι η άρνηση των Ευρωπαίων συμμάχων να στηρίξουν ενεργά τη στρατιωτική δράση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, ειδικά μετά τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ που προκάλεσε διεθνή ενεργειακή αναστάτωση.

«Μια χάρτινη τίγρη που ο Πούτιν γνωρίζει καλά»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει σκληρούς χαρακτηρισμούς, υποβαθμίζοντας την επιχειρησιακή και πολιτική ισχύ του ΝΑΤΟ.

«Ποτέ δεν πείστηκα από το ΝΑΤΟ. Ήξερα πάντα ότι όλοι αυτοί είναι μια χάρτινη τίγρη και εξάλλου ο Πούτιν το ξέρει κι αυτός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όταν ερωτήθηκε αν υπάρχει περιθώριο υπαναχώρησης από αυτή την απόφαση μετά το τέλος της σύγκρουσης με το Ιράν, η απάντησή του ήταν κατηγορηματική: «Ω ναι, θα έλεγα πως είναι πλέον πέρα από κάθε επανεξέταση».

Η απειλή για αποχώρηση δεν περιορίζεται μόνο στα λόγια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει ήδη τη δραστική μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη, με επίκεντρο τη Γερμανία, από όπου ενδέχεται να αποσυρθούν περίπου 35.000 στρατιώτες.

Ενώ ο Τραμπ δήλωσε πρόσφατα ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα μπορούσε να τελειώσει «σε δύο ή τρεις εβδομάδες» χωρίς καν την ανάγκη συμφωνίας, η επόμενη ημέρα για τις διατλαντικές σχέσεις διαγράφεται εξαιρετικά αβέβαιη.

Η επικείμενη σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα αναμένεται να είναι η πιο κρίσιμη στην ιστορία της Συμμαχίας, με το ερώτημα της επιβίωσής της να τίθεται πλέον επιτακτικά.

Ας ελπίσουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι απλά ένα πρωταπριλιάτικο αστείο…

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: iea.org/)
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: «Καμπανάκι» για ταχύτατη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου

18/05/2026 - 3:30μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα μείνει τίποτα» – Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν και φόβοι για γενικευμένη σύγκρουση

18/05/2026 - 11:24πμ
Ο Γιάσερ Αμπάς, γιος του Μαχμούντ Αμπάς, εξέλεγη στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:NY_reunión_Pte_Palestina_y_autoridad_Nal_Palestina-_Juan_D_Cano_09)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιάσερ Αμπάς: Στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ ο γιος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής

17/05/2026 - 1:50μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο συγκρότημα Τζονγκνανχάι, επίσημη κατοικία της κινεζικής ηγεσίας. Πεκίνο, 2 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Alexander Kazakov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Πούτιν πηγαίνει στην Κίνα μόλις έφυγε ο Τραμπ

17/05/2026 - 11:41πμ
Οχήματα περνούν μπροστά από ένα άδειο βενζινάδικο στην Αβάνα της Κούβας (φωτ.: EPA/Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: «Προστατευτείτε, αντισταθείτε, επιβιώστε και νικήστε» σε περίπτωση επίθεσης από τις ΗΠΑ

17/05/2026 - 9:20πμ
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο σημείο όπου όχημα παρέσυρε αρκετούς πεζούς στο κέντρο της Μόντενα, στη βόρεια Ιταλία (φωτ.: EPA/FRANCESCO VECCHI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 31χρονος παρέσυρε με αυτοκίνητο εσκεμμένα πεζούς στη Μόντενα – Επιτέθηκε και με μαχαίρι

16/05/2026 - 10:13μμ
Το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Spruance του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού εκτοξεύει πύραυλο Tomahawk κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Epic Fury» (φωτ.: EPA / US Navy)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα κούρσα εξοπλισμών στην Ευρώπη; Η Γερμανία ψάχνει Plan B για τους Tomahawk και κοιτάζει προς drones και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

16/05/2026 - 8:14μμ
Μέλη της 65ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συμμετέχουν σε άσκηση τακτικής εκπαίδευσης (φωτ.: EPA / Press Service of the 65th Mechanized Brigade)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλησιάζει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία; Τα σενάρια που επαναφέρουν τη συζήτηση για την «επόμενη μέρα»

16/05/2026 - 6:06μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη δυτική Αυστραλία: Νεκρός άνδρας μετά από επίθεση καρχαρία

16/05/2026 - 11:52πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι είναι νεκρός ο υπαρχηγός του ISIS, Αμπού Μπιλάλ αλ Μινούκι

16/05/2026 - 10:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σημαίες στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο (φωτ.: Flickr / European Parliament)

Ιστορική στιγμή στο Στρασβούργο: Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας

1 λεπτό πριν
(Φωτ.: Allwyn)

Ποιο είναι το απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού;

19 λεπτά πριν
Πυρριχιστές του ΣΠοΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Σέρρα υπό καταρρακτώδη βροχή στο Σύνταγμα: Η στιγμή που «πάγωσε» την πλατεία μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

25 λεπτά πριν

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας έστειλε μήνυμα μνήμης και διεκδίκησης από τη Θεσσαλονίκη έως την Κατερίνη

48 λεπτά πριν
Από αριστερά ο Ιάκωβος Κωστίδης, ο Γιώργος Κικώτης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Γιώργος Νικολέττος μπροστά στο μνημείο (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)

Ν. Χριστοδουλίδης: Αιώνιο σύμβολο αδελφικής σχέσης με τους Έλληνες του Πόντου το Εθνικό Μνημείο της Γενοκτονίας στο Παραλίμνι

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Κεχρόκαμπου)

«Ένα κεράκι στη μνήμη τους»: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεχροκάμπου τίμησε τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign