pontosnews.gr
Σάββατο, 28/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιράν: Απαράδεκτες οι επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ ενώ μας ζητούν διαπραγματεύσεις – Πιθανή συνάντηση Τουρκίας, Πακιστάν, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας για τον πόλεμο

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε σήμερα δύο πυρηνικές εγκαταστάσεις στο κεντρικό Ιράν

27/03/2026 - 10:55μμ
Ιρανοί διασώστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στη νότια Τεχεράνη, μετά από ισραηλινοαμερικανικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Ιρανοί διασώστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στη νότια Τεχεράνη, μετά από ισραηλινοαμερικανικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος τις επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, τη στιγμή που ζητούν διαπραγματεύσεις. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η Τεχεράνη ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα ανταποκριθεί στην πρόταση των ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων σε βιομηχανικές και πυρηνικές υποδομές.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι έπληξε δύο πυρηνικές εγκαταστάσεις στο κεντρικό Ιράν, τον αντιδραστήρα βαρέος ύδατος του Αράκ και ένα εργοστάσιο επεξεργασίας ουρανίου στην επαρχία Γιαζντ, καθώς συμπληρώνονται 28 ημέρες από την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

«Πριν από λίγο η Πολεμική Αεροπορία (…) έπληξε τον αντιδραστήρα βαρέος ύδατος του Αράκ» ανέφερε ο στρατός στην ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «μια εγκατάσταση-κλειδί για την παραγωγή πλουτωνίου που προορίζεται για πυρηνικά όπλα».

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα «σε δύο φάσεις» στο συγκρότημα αυτό, που σήμερα αποκαλείται Χοντάμπ. Δεν αναφέρθηκαν θύματα, ούτε προκλήθηκε αύξηση του επιπέδου της ραδιενέργειας.

Αμέσως μετά ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία έλεγε ότι έπληξε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας ουρανίου στην επαρχία Γιαζντ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις «επιτέθηκαν στο μοναδικό εργοστάσιο αυτού του είδους στο Ιράν, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή υλικών, αναγκαίων για τη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου».

Το Ισραήλ «δεν θα επιτρέψει» στο Ιράν «να προχωρήσει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων», αναφέρεται σε αυτήν την ανακοίνωση.

Ο ιρανικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας από την πλευρά του ανέφερε ότι χτυπήθηκε το εργοστάσιο του Αρντακάν (γνωστό και με την ονομασία Σαχίντ Ρεζαγιέ Νετζάντ), που παράγει συμπύκνωμα ουρανίου, ένα πρώτο στάδιο πριν από τον εμπλουτισμό. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε διαρροή ραδιενεργών υλικών. Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ/ ΙΑΕΑ) ανέφερε ότι ενημερώθηκε από την Τεχεράνη για την επίθεση αυτή και δεν παρατηρείται αύξηση του επιπέδου ραδιενέργειας στον χώρο.

Η κατασκευή του αντιδραστήρα βαρέος ύδατος του Αράκ, που επισήμως παρήγαγε πλουτώνιο για ιατρική έρευνα, ξεκίνησε τη δεκαετία του 2000. Όμως το πρόγραμμα «πάγωσε», με βάση τη διεθνή συμφωνία της Βιέννης του 2015 το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, από την οποία αποσύρθηκαν οι ΗΠΑ το 2018. Η καρδιά του αντιδραστήρα του Αράκ αφαιρέθηκε και ο χώρος καλύφθηκε από μπετόν, ώστε να καταστεί μη λειτουργικός.

Το Αράκ χτυπήθηκε από το Ισραήλ και κατά τον πόλεμο των 12 ημερών, τον Ιούνιο του 2025. Σύμφωνα με τον ΙΑΕΑ, το εργοστάσιο βαρέος ύδατος υπέστη ζημιές και έκτοτε «δεν είναι πλήρως λειτουργικό». Ο ΙΑΕΑ δεν διευκρίνισε αν είχε πρόσβαση σε αυτόν τον χώρο από τον Μάιο του 2025 και μετά.

Νωρίτερα, δύο μεγάλα συγκροτήματα παραγωγής χάλυβα έγιναν στόχος ισραηλινοαμερικανικών αεροπορικών βομβαρδισμών. Σύμφωνα με ιρανικά μμε, οι χαλυβουργίες που επλήγησαν ήταν ένα εργοστάσιο που ανήκει στον όμιλο Mobarakeh, τον χαλυβουργικό γίγαντα του Ιράν, που βρίσκεται στην επαρχία Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν) και ένα άλλο συγκρότημα στην επαρχία Χουζιστάν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Η Τεχεράνη απειλεί να πλήξει βιομηχανικές μονάδες στην περιοχή

Αντιδρώντας, οι Φρουροί της Επανάστασης, ο ιδεολογικός στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας, κάλεσε εργαζομένους σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ευρύτερης περιοχής που συνδέονται με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να τις εκκενώσουν, απειλώντας με αντίποινα.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί δήλωσε εξάλλου ότι το Ιράν «θα επιβάλει βαρύ τίμημα» στα «ισραηλινά εγκλήματα».

«Το Ισραήλ έπληξε δύο από τις σημαντικότερες χαλυβουργίες του Ιράν, μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και δύο πυρηνικά εργοστάσια, μεταξύ άλλων υποδομών (…) σε συντονισμό με τις ΗΠΑ» έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Συνάντηση στο Πακιστάν

Αυτό το σαββατοκύριακο ενδέχεται να διεξαχθούν στο Πακιστάν συνομιλίες μεταξύ αυτού, της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου και της Τουρκίας με αντικείμενο τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ανέφερε απόψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Αρχικά, προβλέπαμε να γίνει αυτή η συνάντηση στην Τουρκία (…) μεταξύ της Τουρκίας, του Πακιστάν, της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο, καθώς οι Πακιστανοί ομόλογοί μας ήταν αναγκασμένοι να μείνουν στη χώρα τους, μεταφέραμε τη συνάντηση στο Πακιστάν. Είναι πιθανόν να συναντηθούμε αυτό το Σαββατοκύριακο» είπε ο Χακάν Φιντάν στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό A Haber.

Σύμφωνα με τον Φιντάν, στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόχαν Βάντεφουλ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζουν απευθείας συνομιλίες στο Πακιστάν. Αν και η Τεχεράνη δεν παραδέχεται ότι διεξάγονται συνομιλίες, οι Ιρανοί μετέφεραν «επισήμως», μέσω των Πακιστανών μεσολαβητών, μια απάντηση στο αμερικανικό σχέδιο των 15 σημείων, σύμφωνα με μια ανώνυμη πηγή, την οποία επικαλέστηκε το ιρανικό πρακτορείο Tasnim.

«Το Ιράν ενδιαφέρεται για μια διπλωματική λύση»

Το Ιράν έχει στείλει «μηνύματα» που δείχνουν ότι ενδιαφέρεται για μια διπλωματική λύση για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, όμως δεν έχει απαντήσει στο αμερικανικό σχέδιο που προτάθηκε για τον τερματισμό του πολέμου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο.

«Δεν την έχουμε λάβει ακόμη» είπε στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρίαση των ομολόγων του της G7, αναφερόμενος στην απάντηση του Ιράν. «Είχαμε μια ανταλλαγή μηνυμάτων και ενδείξεων προερχόμενων από το ιρανικό σύστημα –ό,τι απέμεινε από αυτό– που υποδηλώνουν βούληση για να συζητηθούν ορισμένα θέματα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ρούμπιο, έχει γίνει «πρόοδος» στις συζητήσεις που είχε με τους συμμάχους των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα εμποδιστεί το Ιράν να εφαρμόσει ένα «σύστημα διοδίων» στο στρατηγικής σημασίας Στενό του Ορμούζ. «Όχι μόνο είναι παράνομο, αλλά είναι απαράδεκτο, επικίνδυνο για τον κόσμο και είναι σημαντικό ο κόσμος να έχει ένα σχέδιο για να το εμποδίσει», σημείωσε.

Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ματαιώσουν κάποιες από τις παραδόσεις όπλων που προορίζονται για την Ουκρανία, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους στον πόλεμο εναντίον του Ιράν, επιβεβαίωσε εξάλλου ο Ρούμπιο, υποβαθμίζοντας τον ρόλο της Ρωσίας στην κρίση της Μέσης Ανατολής.

«Προς το παρόν δεν έχει εκτραπεί τίποτα, όμως αυτό θα μπορούσε να συμβεί», είπε στους δημοσιογράφους. «Αν χρειαζόμαστε κάτι για την Αμερική και είναι αμερικανικό, τότε θα το κρατήσουμε κατ’ αρχάς για την Αμερική», πρόσθεσε.

Ο Ρούμπιο επιτέθηκε επίσης στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα όταν δηλώνει ότι οι ΗΠΑ, προκειμένου να παραχωρήσουν εγγυήσεις ασφαλείας στο Κίεβο, θέτουν ως όρο να προχωρήσει η ουκρανική πλευρά σε εδαφικές παραχωρήσεις στη Ρωσία.

«Είναι ψέμα. Είδα τον Ζελένσκι να το λέει και είναι λυπηρό που το είπε αυτό, επειδή δεν αληθεύει», είπε ο Ρούμπιο, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του τετραετούς πολέμου φαίνεται να βρίσκονται σε αδιέξοδο. «Έχει ειπωθεί στον Ζελένσκι ότι οι εγγυήσεις ασφαλείας θα δοθούν μόνο μετά το τέλος του πολέμου», πρόσθεσε.

Ανησυχία για τη βία των εποίκων

Ο Ρούμπιο δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τη βία των Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη και εξέφρασαν αυτήν την άποψη στην ισραηλινή κυβέρνηση.

Η Ουάσινγκτον αναμένει από την ισραηλινή κυβέρνηση να κάνει κάτι για αυτό, τόνισε.

Η Κούβα στο μενού της G7

O Ρούμπιο συζήτησε με τους ομολόγους του της G7 την κατάσταση στην Κούβα. Όπως είπε, η οικονομία του νησιού πρέπει να αλλάξει και δεν πρόκειται να αλλάξει παρά μόνο εάν αλλάξει το σύστημα διακυβέρνησης. Απέδωσε επίσης τα συνεχή μπλακάουτ στις πεπαλαιωμένες κουβανικές υποδομές.

Νεκροί περισσότεροι από 400 μαχητές της Χεζμπολάχ

Περισσότεροι από 400 μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί από την ημέρα που η ένοπλη σιιτική οργάνωση εξαπέλυσε την πρώτη ομοβροντία, στον νέο πόλεμο με το Ισραήλ, στις 2 Μαρτίου, ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters δύο πηγές που έχουν γνώση του απολογισμού της.

Ο αριθμός αυτός είναι ο πρώτος συνολικός απολογισμός για τα θύματα μεταξύ των μαχητών της Χεζμπολάχ κατά την αεροπορική και χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στον Λίβανο. Η οργάνωση έκανε μέχρι τώρα σποραδικές ανακοινώσεις για μεμονωμένα θύματα.

Κατά τον πόλεμο του 2023-24 η Χεζμπολάχ έκανε καθημερινά ανακοινώσεις για κάθε μαχητή της που σκοτωνόταν και, μετά την κατάπαυση του πυρός, ανέφερε ότι συνολικά σκοτώθηκαν περίπου 5.000.

Ο ισραηλινός στρατός έχει ανακοινώσει βαρύτερο απολογισμό για τις απώλειες της Χεζμπολάχ. Αυτήν την εβδομάδα ανέφερε ότι σκότωσε τουλάχιστον 700 μαχητές της στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων και εκατοντάδων μελών της Δύναμης Ραντουάν, των ειδικών δυνάμεων της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου από τα ισραηλινά πλήγματα και τις χερσαίες επιχειρήσεις έχουν σκοτωθεί 1.142 άνθρωποι. Μεταξύ αυτών είναι 122 παιδιά, 83 γυναίκες και 42 γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς. Το υπουργείο δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ πολιτών και μαχητών.

Νωρίτερα σήμερα ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ένας στρατιώτης και ένας αξιωματικός τραυματίστηκαν σοβαρά τη νύχτα κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στον Λίβανο. Συνολικά, τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε μάχες στον νότιο Λίβανο.

Νεκρός ακτιβιστής στο Μπαχρέιν, «ύποπτος για κατασκοπεία»

Το Μπαχρέιν ερευνά τις συνθήκες του θανάτου ενός νεαρού σιίτη ακτιβιστή, ο οποίος είχε συλληφθεί ως ύποπτος για «κατασκοπεία» υπέρ του Ιράν.

Το Ινστιτούτο Δικαιωμάτων και Δημοκρατίας του Μπαχρέιν (BIRD, εδρεύει στο Λονδίνο) είχε ζητήσει νωρίτερα τη διεξαγωγή «κατεπείγουσας έρευνας» για τον θάνατο του 32χρονου Μοχάμεντ Αλμοσάουι, ο οποίος συνελήφθη μαζί με φίλους του σε ένα φυλάκιο ελέγχου, στις 19 Μαρτίου. Η οικογένειά του δεν είχε νέα του έκτοτε. Σήμερα το πρωί κλήθηκε να παραλάβει τη σορό του από το στρατιωτικό νοσοκομείο του βασιλείου.

Η μη κυβερνητική οργάνωση δημοσιοποίησε φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται τραύματα στο πρόσωπο, το σώμα και τα πόδια του Αλμοσάουι εκφράζοντας «σοβαρές ανησυχίες ότι υποβλήθηκε σε βασανιστήρια πριν από τον θάνατό του».

Το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανέφερε ότι ο Αλμουσάι είχε συλληφθεί από τις υπηρεσίες εθνικών πληροφοριών στο πλαίσιο μιας υπόθεσης «κατασκοπείας, επικοινωνίας και μετάδοσης πληροφοριών και δεδομένων στους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης, που αφορούσαν (σ.σ. οι πληροφορίες) στρατηγικές τοποθεσίες της χώρας με σκοπό να τις θέσουν στο στόχαστρο». Πρόσθεσε ότι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Την έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε και πέθανε έχει αναλάβει «η ειδική μονάδα ερευνών της εισαγγελίας», πρόσθεσε, σχολιάζοντας ωστόσο ότι οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι «ανακριβείς».

Το Μπαχρέιν, ένα μικρό βασίλειο του Κόλπου, κυβερνάται από μια σουνιτική δυναστεία. Η σημαντική σιιτική κοινότητα της χώρας διαμαρτύρεται εδώ και πολλά χρόνια ότι περιθωριοποιείται. Την περασμένη εβδομάδα η ΜΚΟ Human Rights Watch έκανε λόγο για «δεκάδες» συλλήψεις ανθρώπων μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν. Πολλοί κατηγορούνται για κατασκοπεία, άλλοι συνελήφθησαν επειδή διαδήλωναν. Σύμφωνα με το BIRD και το Κέντρο Αλ Αμάλ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη, έχουν συλληφθεί περίπου 200 άτομα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από την κηδεία του Μοχάμεντ Αλμοσάουι στο Μουχάρακ, απ’ όπου καταγόταν, φαίνεται ένα μεγάλο πλήθος να ακολουθεί το φέρετρο, φωνάζοντας «Όχι στον εξευτελισμό».

Ο Μοχάμεντ Αλμοσάουι είχε ήδη περάσει 12 χρόνια στη φυλακή, όπως και εκατοντάδες άνθρωποι που διαδήλωσαν στις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας, μετά την Αραβική Άνοιξη του 2011. Το 2024 του δόθηκε χάρη και αφέθηκε ελεύθερος, μαζί με άλλους 1.500 κρατούμενους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δορυφορική εικόνα του νησιού Κεσμ στα Στενά του Ορμούζ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:QeshmIsland_NASA.jpg?uselang=en#Licensing)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Τα στρατηγικής αξίας νησιά στον Κόλπο – Χαργκ, Λαράκ, Κεσμ αποτελούν δυνητικούς στόχους

27/03/2026 - 7:59μμ
Κούτες και ένας εκτυπωτής μεταφέρονται έξω από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών της Τσαπάκουα αφότου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, κατέθεσε στην Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής σχετικά με την υπόθεση του Τζέφρι Έπστιν (φωτ.:  EPA/OLGA FEDOROVA)
ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Έπστιν: Θύματα κατέθεσαν αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης και της Google για την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους

27/03/2026 - 2:06μμ
Εξωτερική άποψη του κατεστραμμένου οικιστικού συγκροτήματος Chamran, το οποίο επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη (φωτ. αρχείου: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Παιδιά θα ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη και συλλέγουν πληροφορίες

27/03/2026 - 12:19μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο και τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ μετά από υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο (φωτ.:   EPA/ WILL OLIVER / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναβάλλει για 10 μέρες τις επιθέσεις σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του Ιράν

26/03/2026 - 11:16μμ
Η φωτογραφία απεικονίζει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Altura, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον στόλο της Besiktas Maritime με την ονομασία Besiktas Dardanelles (φωτ.: VesselFinder)
ΚΟΣΜΟΣ

Εύξεινος Πόντος: Επίθεση με drones σε δεξαμενόπλοιο τουρκικής διαχείρισης – Συναγερμός στην Άγκυρα

26/03/2026 - 9:05μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αραγτσί δεν αποτελεί πλέον στόχο του Ισραήλ – Τραμπ: «Ιρανοί διαπραγματευτές ικετεύουν για συμφωνία»

26/03/2026 - 4:23μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα συνεργασίας από την Άγκυρα: Η Ελλάδα επενδύει σε διάλογο και σταθερότητα με την Τουρκία

26/03/2026 - 12:29μμ
Φωτογραφία από έκρηξη σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στον εύξεινο Πόντο, τον περασμένο Νοέμβριο (φωτ. αρχείου: ΕΡΑ/Τουρκική Γενική Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στον Εύξεινο Πόντο – Συστάσεις Πακιστάν στο Ισραήλ: «Αν τους σκοτώσετε όλους, δεν θα έχετε με ποιους να διαπραγματευτείτε»

26/03/2026 - 10:25πμ
Ιρανοί με σημαίες και αφίσες του νέου ανώτατου ηγέτη της χώρας, Μοτζταμπά Χαμενεΐ μετέχουν σε συγκέντρωση στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Οι Ιρανοί που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν για να μην τους σκοτώσουν – «Τα μηνύματα δεν είναι διαπραγμάτευση» απαντά ο Ιρανός ΥΠΕΞ

26/03/2026 - 8:37πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Καμία διαπραγμάτευση με ΗΠΑ» – Με «κόλαση» απειλεί ο Τραμπ, αρνητικό στην εκεχειρία το Ισραήλ

25/03/2026 - 11:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Euroleague: Πάτησε εξάδα ο Παναθηναϊκός με νίκη επί της Μονακό

2 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Φιλική ήττα για την Εθνική από την Παραγουάη

32 λεπτά πριν
Ιρανοί διασώστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στη νότια Τεχεράνη, μετά από ισραηλινοαμερικανικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Ιράν: Απαράδεκτες οι επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ ενώ μας ζητούν διαπραγματεύσεις – Πιθανή συνάντηση Τουρκίας, Πακιστάν, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας για τον πόλεμο

1 ώρα πριν
Μοναδικές στιγμές υπόσχεται και το φετινό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Ένωση Ποντίων Σουρμένων για το Παμποντιακό Πανοΰρ (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Παμποντιακόν Πανοΰρ 2026 «Τη Θωμά ‘ς σα Σούρμενα»: Μνήμες, συναισθήματα και παραδόσεις σ’ ένα πενθήμερο που κορυφώνεται με το ταφικό έθιμο και δυνατό ποντιακό γλέντι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Δάφνης)

Μια όμορφη ποντιακή βραδιά ετοιμάζει ο Σύλλογος Ποντίων Δάφνης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: instagram/syllogos_xeniteas_ehingen)

Σεμινάριο ποντιακής παράδοσης με τον Ν. Ζουρνατζίδη από τον «Ξενιτέα» Ehingen

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign