pontosnews.gr
Τρίτη, 5/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Drones συνετρίβησαν σε Εσθονία και Λετονία – Χωρίς ρεύμα 212.000 καταναλωτές στην Ουκρανία από ρωσικές επιθέσεις

Αντιπροσωπεία Ρώσων βουλευτών της Δούμας αναμένεται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ στο άμεσο μέλλον

25/03/2026 - 3:48μμ
Πεζοί περνούν μπροστά από κτήριο που χτυπήθηκε από ρωσικό drone στον ιστορικό κέντρο της Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία (φωτ.: EPA/Mykola Tys)

Πεζοί περνούν μπροστά από κτήριο που χτυπήθηκε από ρωσικό drone στον ιστορικό κέντρο της Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία (φωτ.: EPA/Mykola Tys)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δύο ουκρανικά drones παρεξέκλιναν της πορείας τους και εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Εσθονίας και της Λετονίας σήμερα το πρωί της Τετάρτης μέσω της Ρωσίας, με το ένα να χτυπά πάνω στην καμινάδα ενός εσθονικού σταθμού παραγωγής ενέργειας και το άλλο να συντρίβεται, ανακοίνωσαν οι δύο χώρες της Βαλτικής.

Τα drones αυτά πιστεύεται ότι συμμετείχαν σε ευρεία επίθεσης της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας, ανακοίνωσαν οι εσθονικές και λετονικές αρχές. Τη Δευτέρα άλλο ουκρανικό drone έπεσε σε λίμνη στη Λιθουανία.

Τα drones κατέπεσαν στην Εσθονία και τη Λετονία την ώρα περίπου που Ρώσοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαιτίας της οποίας ξέσπασε πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στα ρωσικά λιμάνι Πριμόρσκ και Ουστ- Λούγκα στη Βαλτική.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές από το drones που έπληξε τον σταθμό παραγωγής ενέργειας του Αουβέρε, ο οποίος βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Εσθονίας.

«Το drone δεν κατευθυνόταν στην Εσθονία. Πρόκειται για απτή συνέπεια του ευρείας κλίμακας επιθετικού πολέμου της Ρωσίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μάργκους Τσάκνα σε ανάρτηση στο X.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το drone που συνετρίβη στη Λετονία ήταν ουκρανικό και συμμετείχε σε επίθεση εναντίον ρωσικών στόχων, μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας LSM.

Ένα τρίτο drone εισήλθε για λίγο στον εναέριο χώρο της Λετονίας μέσω Λευκορωσίας προτού πετάξει στη Ρωσία, ανέφεραν οι λετονικές αρχές.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η πρωθυπουργός της Λιθουανίας Ίνγκα Ρουγκινιένε δήλωσε ότι ένα drone που συνετρίβη σε λίμνη της χώρας προήλθε επίσης από την Ουκρανία και είχε στόχο να επιτεθεί σε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

«Ο πόλεμος που προκλήθηκε από τη Ρωσία μας έχει φέρει σε αυτό το σημείο, με drone να πέφτουν στα εδάφη και των τριών χωρών της Βαλτικής μέσα σε 48 ώρες», κατήγγειλε ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας Ρομπέρτας Κάουνας.

«Είναι προφανές ότι η αντιαεροπορική άμυνα αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για τη Λιθουανία, αλλά για ολόκληρο το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Ρωσικές επιθέσεις προκάλεσαν ζημιές σε δύο ενεργειακές εγκαταστάσεις στη περιφέρεια Τσερνίχιβ στη βόρεια Ουκρανία, αφήνοντας σχεδόν 212.000 καταναλωτές χωρίς ρεύμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα τοπική εταιρία διανομής ενέργειας.

Η Chernihivoblenergo ανακοίνωσε ότι σχεδόν 150.000 καταναλωτές στην πόλη Τσερνίχιβ και τη γύρω περιοχή έμειναν χωρίς ρεύμα μετά τις ζημιές που προκάλεσε ρωσική επίθεση σε ενεργειακή εγκατάσταση στην περιφέρεια αυτή. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι σχεδόν άλλοι 62.000 καταναλωτές έμειναν χωρίς ρεύμα σε τρεις άλλες επαρχίες της περιφέρειας ύστερα από επίθεση σε ενεργειακή μονάδα στην Νιζίνσκι.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε 147 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (⁠drones) κατά της χώρας στη διάρκεια της νύχτας, εκ των οποίων τα 121 καταρρίφθηκαν ή εξουδετερώθηκαν.

Η Ρωσία στοχοθετεί τις ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις σε όλη τη διάρκεια του πολέμου, προκαλώντας τακτικά πολύωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα.

Η Ουκρανία έχει επίσης στοχοθετήσει το ρωσικό ενεργειακό σύστημα, κυρίως διυλιστήρια πετρελαίου, χώρους αποθήκευσης και τερματικούς σταθμούς διαμετακόμισης.

Το Τσερνίχιβ επηρεάστηκε ιδιαιτέρως από διακοπές στην ηλεκτροδότηση στη διάρκεια του χειμώνα καθώς η Ρωσία πραγματοποίησε τη μεγαλύτερή της εκστρατεία με βομβαρδισμούς στα τέσσερα χρόνια του πολέμου κατά του δικτύου ηλεκτροδότησης της Ουκρανίας.

Σχεδόν 21.000 κάτοικοι στην πόλη Σλάβουτιτς, που βρίσκεται στη γειτονική περιφέρεια του Κιέβου, έμειναν επίσης προσωρινά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ύστερα από την πρωινή επίθεση, όπως δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης μέσω Telegram.

Αντιπροσωπεία της Δούμας στις ΗΠΑ

Στο πλαίσιο δηλώσεων για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε ότι η Ρωσία παραμένει σε επαφή με τις ΗΠΑ για μια ενδεχόμενη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι ελπίζει η Ουάσιγκτον να συνεχίσει τις μεσολαβητικές της προσπάθειες.

«Η Μόσχα εξακολουθεί να διατηρεί επαφή με τους Αμερικανούς μέσω των υφιστάμενων διαύλων. Λαμβάνουμε ενημερώσεις για την κατάσταση. Χαιρετίζουμε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της αμερικανικής πλευράς να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για την επίτευξη συμφωνίας στο ουκρανικό ζήτημα», σχολίασε ο Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι η Ρωσία παραμένει ανοικτή στον διάλογο.

Η εφημερίδα Vedomosti ανέφερε νωρίτερα σήμερα, επικαλούμενη πηγές, ότι αντιπροσωπεία Ρώσων βουλευτών της Δούμας αναμένεται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ στο άμεσο μέλλον.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η Ρωσία χαιρετίζει όλες τις μορφές διαλόγου με τις ΗΠΑ και, εφόσον πραγματοποιηθεί η επίσκεψη, αυτό θα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Elton Monteiro)
ΚΟΣΜΟΣ

Χανταϊός: Ένας Έλληνας ανάμεσα στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «MV Hondius»

5/05/2026 - 10:33πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν και Ζελένσκι σε παράλληλες κινήσεις για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία – Αντιφατικές ανακοινώσεις αλλά και προειδοποιήσεις

5/05/2026 - 8:37πμ
Πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ στην οροφή του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Ουάσιγκτον: Lockdown στον Λευκό Οίκο μετά από πυροβολισμούς κοντά στο προεδρικό μέγαρο

5/05/2026 - 12:12πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/Sebastian Willnow / dpa / AFP)
ΚΟΣΜΟΣ

Λειψία: 33χρονος Γερμανός με ψυχολογικά προβλήματα και γνωστός στις Αρχές ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω σε πλήθος

4/05/2026 - 11:58μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Αγωνία για τη Ιρανή Νομπελίστρια Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί – Οι εκκλήσεις της οικογένειάς της για άμεση μεταφορά της σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο

4/05/2026 - 10:34μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Matt Rourke)
ΚΟΣΜΟΣ

Ακόμα πιο σκληρή ρητορική από τον Τραμπ: «To Ιράν θα εξαφανιστεί από προσώπου γης»

4/05/2026 - 9:38μμ
(Φωτ.: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αυτοκίνητο παρέσυρε πλήθος πεζών στη Λειψία

4/05/2026 - 7:18μμ
Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι σε τελετή στο Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου, με αφορμή την 21η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 (φωτ. αρχείου: EPA/ Peter Foley)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρούντι Τζουλιάνι: Σε «κρίσιμη αλλά σταθερή» κατάσταση νοσηλεύεται ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης

4/05/2026 - 5:54μμ
Το κρουαζιερόπλοιο «MV Hondius» (φωτ. αρχείου: marinetraffic.com / Christopher Irvine)
ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ σε κρουαζιερόπλοιο: Τρεις νεκροί, πιθανά από χανταϊό

4/05/2026 - 3:30μμ
Τα Στενά του Ορμούζ  στο χάρτη (πηγή: Google Maps)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι χτύπησε φρεγάτα των ΗΠΑ – Οι Αμερικανοί διαψεύδουν

4/05/2026 - 2:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου)

Βία ανηλίκων: Συνελήφθη 15χρονη για επίθεση σε 14χρονη, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

25 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

ΟΠΕΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας – Διακοπές, πολιτισμός και κοινωνικός τουρισμός για χιλιάδες δικαιούχους

53 λεπτά πριν
(Φωτ.: larissapress.gr)

Λάρισα: Η πρώτη πόλη που φιλοξενεί μνημείο για τον απόδημο ελληνισμό – Ο ισχυρός συμβολισμός του

1 ώρα πριν
Η Ελισάβετ Ντέλλα, ιδιοκτήτρια καταστήματος Allwyn στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 61, στην Καρδίτσα (φωτ.: Allwyn)

ΤΖΟΚΕΡ πολλών αστέρων στην αποψινή κλήρωση, με έπαθλο 8,6 εκατ. ευρώ στην πρώτη κατηγορία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Χρυσοχοΐδης για ηλεκτρικά πατίνια: «Προσωπικά θα ήθελα να απαγορευτούν» – Αυστηρότερες ρυθμίσεις ενόψει

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν οι προκηρύξεις για διαδικασία κατάταξης κατά κλάδο και ειδικότητα υποψήφιων εκπαιδευτικών

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign