Με μια ανεπανάληπτη γιορτή που διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες, ολοκληρώθηκε η μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού, μετατρέποντας το κέντρο της πόλης σε ένα ατελείωτο σκηνικό χαράς, σάτιρας και δημιουργίας.
Περισσότεροι από 50.000 καρναβαλιστές, μέλη των 190 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους, παρασύροντας χιλιάδες Πατρινούς και επισκέπτες σε ένα πολύχρωμο ποτάμι κεφιού.
Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, η πόλη πλημμύρισε από μουσικές, χορό και φαντασμαγορικές στολές με έντονα χρώματα, πρωτοτυπία και σατιρική διάθεση. Τα πληρώματα, με τις τροχήλατες κατασκευές και τα άρματά τους, πρόσφεραν εικόνες υψηλής αισθητικής και έδωσαν τον παλμό μιας γιορτής που συνδυάζει παράδοση και σύγχρονη δημιουργικότητα.
Την έναρξη της παρέλασης σηματοδότησαν τα μέλη της δημοτικής μουσικής, ενώ ακολούθησαν εκπρόσωποι της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, της γνωμοδοτικής και κριτικής επιτροπής, εθελοντές, μαζορέτες και σύλλογοι σοκολατοριχτών.
Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η παρουσία της βασίλισσας του καρναβαλιού, Μαρίζας Φλωράτου, η οποία από το άνθινο άρμα με τα 30.000 γαρίφαλα έδωσε χορευτικά τον τόνο της γιορτής.
Ιδιαίτερο χρώμα πρόσθεσαν το άρμα της καρναβαλικής ακαδημίας, οι εκπρόσωποι ιστορικών πληρωμάτων, αλλά και η εντυπωσιακή ακολουθία του βασιλιά καρνάβαλου, με τις σατιρικές και καλλιτεχνικές δημιουργίες του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων. Το έθιμο του σοκολατοπόλεμου τηρήθηκε για ακόμη μία χρονιά, με τα οχήματα να αποχαιρετούν τους θεατές με τη «γλυκιά» τους βροχή.
Το βράδυ χθες, 22 Φεβρουαρίου, στον μόλο της Αγίου Νικολάου, η τελετή λήξης αποτέλεσε το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων. Το πρόγραμμα άνοιξε με θεαματικά ακροβατικά από τους Saltibagos και την εμφάνιση της τελάλισσας Μαρίας Αγουρίδη, ενώ ο παρουσιαστής Δημήτρης Μουλίνος έκανε αναδρομή στις κορυφαίες στιγμές της φετινής διοργάνωσης.
Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κήρυξε τη λήξη του καρναβαλιού, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και συμμετοχής, προτρέποντας μικρούς και μεγάλους να συνεχίσουν με την ίδια δύναμη και στη ζωή τους.
Η αυλαία έπεσε με την καθιερωμένη καύση του βασιλιά καρνάβαλου, που μέσα από τις φλόγες και τις στάχτες του συμβόλισε την αναγέννηση και την ελπίδα. Ο ουρανός της Πάτρας φωτίστηκε από χιλιάδες πυροτεχνήματα, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό υπό τους ήχους δυνατής μουσικής. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία του Sicario και ένα μεγάλο πάρτι, σφραγίζοντας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο το καρναβαλικό ταξίδι των 35 ημερών.
















