pontosnews.gr
Τετάρτη, 6/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: «Λύγισε» στα πέναλτι η Εθνική γυναικών και πάει για το χάλκινο

Η Εθνική πόλο γυναικών έχασε 12-11 στα πέναλτι από την Ουγγαρία στον ημιτελικό

3/02/2026 - 10:10μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δεν θα καταφέρει να διεκδικήσει στο Φουντσάλ τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Εθνική πόλο γυναικών, καθώς ηττήθηκε 12-11 στα πέναλτι από την Ουγγαρία (κανονικός αγώνας 8-8) στον ημιτελικό. Η ελληνική ομάδα, η οποία βρισκόταν συνεχώς πίσω στο σκορ και ισοφάρισε 39 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, πήρε αρχικά προβάδισμα στη διαδικασία των πέναλτι, όμως δύο αποκρούσεις της αναπληρωματικής τερματοφύλακα Σόνια Γκολοπέντσα, έκριναν την αναμέτρηση, με τις Μαγυάρες να παίρνουν μία άτυπη ρεβάνς για τις ήττες τους σε δύο τελικούς πέρυσι.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει πλέον το χάλκινο μετάλλιο την Πέμπτη (5/2, 19:15), απέναντι στον ηττημένο της αναμέτρησης που ακολουθεί, μεταξύ Ολλανδίας και Ιταλίας.

Η Εθνική ξεκίνησε το ματς με μεγάλη νευρικότητα στην επίθεση, όπου με διαδοχικά λάθη και κακές επιλογές δεν μπορούσε καν να απειλήσει την Νέσμελι. Στην άλλη πλευρά της πισίνας, η Ιωάννα Σταματοπούλου μπήκε δυναμικά με τρεις δύσκολες αποκρούσεις, αλλά μετά από 5,5 λεπτά αγώνα η Ουγγαρία βρήκε τη λύση με πέναλτι της Κέστελι, για να ακολουθήσει αμέσως μετά το 2-0 από την Τίμπα. Χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR για να έρθει το πρώτο ελληνικό γκολ, σε σουτ της Νίνου που πέρασε τη γραμμή πριν αποκρούσει η Νέσμελι, όμως η Γκάρντα απάντησε άμεσα με μία «οβίδα» από την περιφέρεια. Στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου, μάλιστα, οι Μαγυάρες κέρδισαν πέναλτι στην κόντρα, αλλά η Σταματοπούλου νίκησε από τα 5μ. την Γκάρντα.

Στη δεύτερη περίοδο, ήταν σειρά της Νέσμελι να αποκρούσει πέναλτι (σπεσιαλιτέ της άλλωστε) της Βάσως Πλευρίτου, όμως η Σιούτη έδωσε μία «ανάσα» στην Εθνική, για να απαντήσει άμεσα η Σούμεγκι. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειχνε μπλοκαρισμένο στην επίθεση, με τη Μυριοκεφαλιτάκη εντελώς αποκομμένη, και έμεινε «ζωντανή» στον ημιτελικό χάρη στις επεμβάσεις της Σταματοπούλου και τα συνεχόμενα επιθετικά φάουλ που χρεώθηκε η Ουγγαρία. Ενα «σκοτωμένο» σουτ της Ξενάκη, στην εκπνοή επίθεσης με παίκτρια παραπάνω, διαμόρφωσε το 4-3 του ημιχρόνου, που θα μπορούσε να λήξει ισόπαλο, αν η Βάσω Πλευρίτου είχε καλύτερη εκτέλεση σε νέα παίκτρια παραπάνω, στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Η Γκάρντα ανέβασε εκ νέου τη διαφορά στο +2 για τις Μαγυάρες, αλλά η ελληνική ομάδα αξιοποίησε δύο κερδισμένες αποβολές και ισοφάρισε γρήγορα σε 5-5 με Μυριοκεφαλιτάκη και Ελευθερία Πλευρίτου, ενώ «έβγαλε» και μία άμυνα με αριθμητικό μειονέκτημα. Ενώ όμως το μομέντουμ φαινόταν να αλλάζει, η Εθνική δέχθηκε γκολ σε κόντρα μετά από δικό της χαμένο παραπάνω και έμεινε ξανά πίσω με 6-5, σκορ που δεν άλλαξε ως το τέλος της τρίτης περιόδου.

Το αποφασιστικό τέταρτο οκτάλεπτο άρχισε με τη «γαλανόλευκη» να σπαταλάει ευκαιρίες στην παίκτρια παραπάνω, αλλά και με νέο χαμένο πέναλτι, αυτή τη φορά με την Ελευθερία Πλευρίτου να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι. Τα μπλοκ και η Σταματοπούλου κράτησαν όρθια την εθνική, μέχρι να βρει η Ξενάκη ένα «φαρμακερό» αριστερό σουτ και να ισοφαρίσει 6-6, 2΄49΄΄ πριν τη λήξη. Μόλις 15 δευτερόλεπτα αργότερα, η Φάραγκο έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Ουγγαρία και η Κέστελι, μετά από αποβολή που χρεώθηκε η Τριχά στο κέντρο της πισίνας, έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα της. Η Σιούτη είχε άμεση απάντηση και στα 55 δευτερόλεπτα η ελληνική ομάδα κέρδισε αποβολή. Μετά το τάιμ-άουτ του Χάρη Παυλίδη, η Σιούτη έβγαλε τρομερή ασίστ στην Ελευθερία Πλευρίτου, η οποία «εκτέλεσε» από κοντά και ισοφάρισε σε 8-8, 39 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, στέλνοντας το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Η «ρώσικη ρουλέτα» ξεκίνησε ιδανικά για το συγκρότημα του Χάρη Παυλίδη, αφού η Σταματοπούλου απέκρουσε το σουτ της Κέστελι, ενώ οι Πάτρα, Νίνου και Τριχά είχαν 100% ευστοχία απέναντι στη Νέσμελι. Ο Σάντορ Τσεχ αποφάσισε να δοκιμάσει την αναπληρωτικά του γκολκίπερ, Σόνια Γκολοπέντσα, κι αυτή τον δικαίωσε απόλυτα. Σταμάτησε αρχικά τη Σιούτη και, αφότου η Τίμπα «έγραψε» το 12-11, η 20χρονη τερματοφύλακας νίκησε και τη Μυριοκεφαλιτάκη, χαρίζοντας στην Ουγγαρία το εισιτήριο για τον τελικό της Πέμπτης.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Εθνική): 1-3, 2-1, 2-2, 3-2,
Στα πέναλτι: 3-4

  • ΕΛΛΑΔΑ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Τριχά 1, Φουντωτού, Ξενάκη 2, Νίνου 2, Πάτρα 1, Σιούτη 2, Β. Πλευρίτου, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Καρύτσα, Μπιτσάκου, Καραγιάννη.
  • ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Σάντορ Τσεχ): Νέσμελι, Σίλαγκι 1, Βάλι, Βάρο, Ντομσόντι, Σούμεγκι 1, Αουμπέλι, Κέστελι 2, Λαϊμέτερ 2, Ριμπάνσκα, Φάραγκο 1, Γκάρντα 3, Γκολοπέντσα, Τίμπα 2.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Champions League: Στον τελικό η Άρσεναλ μετά από 20 χρόνια!

5/05/2026 - 11:55μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: «Σκούπισε» τη Μονακό και πέρασε στο Final 4 ο Ολυμπιακός

5/05/2026 - 10:59μμ
(Φωτ.: ΚΟΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προκριματικά World Cup πόλο: Συντριβή από την Αυστραλία και… μπλέξιμο για την Εθνική

5/05/2026 - 5:23μμ
(Φωτ.: Allwyn)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Από το παρκέ στο γήπεδο της επιχειρηματικότητας: Ο Bruno Cerella μιλά για τη ζωή μετά το μπάσκετ και το νέο του επαγγελματικό βήμα

4/05/2026 - 6:50μμ
(Φωτ.: ΚΟΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προκριματικά World Cup πόλο: «Αγκαλιά» με την πρόκριση η Εθνική γυναικών

4/05/2026 - 4:56μμ
(Φωτ.: ΚΟΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προκριματικά World Cup πόλο: Ήττα για την Εθνική γυναικών από την Αυστραλία

3/05/2026 - 11:43μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League – Play Off: Στο +6 η ΑΕΚ μετά το 0-0 στη Λεωφόρο – Ο ΠΑΟΚ προβάδισμα για τη 2η θέση

3/05/2026 - 11:28μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Conference Cup: Τρίτος ο Απόλλων Σμύρνης

3/05/2026 - 8:40μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Πάνος Πραγιάννης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League – Play Off 5-8: Πεντάσφαιρος ο Λεβαδειακός – Ο Άρης χάλασε τη γιορτή του ΟΦΗ

3/05/2026 - 7:43μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Greek Basketball League: Πρώτο βήμα του ΠΑΟΚ για τους ημιτελικούς

3/05/2026 - 7:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τούρκος επιχειρηματίας Αϊντίν Τσαβούσογλου (πηγή: haberturk.com)

Τουρκία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά από πυροβολισμό

12 λεπτά πριν
(Πηγή: Αρχείο ΕΦΑ Κιλκίς)

Η αρχαία Ευρωπός «ταξιδεύει» στην καρδιά της Ευρώπης

43 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για την άρση ασυλίας του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου
(φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)

Κυριάκος Βελόπουλος: «Ναι» της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας του

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/ EUROKINISSI)

Κυκλοφοριακές αλλαγές σε δρόμους της Αττικής για τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ο Τραμπ «παγώνει» την «Επιχείρηση Ελευθερία» στα Στενά του Ορμούζ ενόψει πιθανής συμφωνίας με το Ιράν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Bielefeld και Περιχώρων «19η Μάη»)

Ένωση Ποντίων Bielefeld και Περιχώρων «19η Μάη»: Εκδήλωση μνήμης στο Βερολίνο για τα θύματα της Γενοκτονίας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign