Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κηδεύτηκε ο σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος Ανδρέας Αραχωβίτης, που έχασε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας. Σε κλίμα οδύνης τον αποχαιρέτησαν συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι και συγχωριανοί.
Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ευγνώμων για την προσφορά του 53χρονου στην οικογένεια του υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος, και διαβεβαίωσε πως η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στην οικογένειά του.
«Και επειδή έχει ένα ανήλικο παιδάκι, επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κύριο Νικήτα Κακλαμάνη, και ζήτησα η ελληνική Βουλή να το αγκαλιάσει και να το “υιοθετήσει”, σε εισαγωγικά. Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, θα αποσταλεί εκεί ο φάκελος για τα περαιτέρω. Θέλω να πω ότι οι άντρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος υπηρετούν την πατρίδα, όπως βλέπετε, με αυταπάρνηση και πολλές φορές με πολύ υψηλό κίνδυνο» δήλωσε συγκινημένος ο υπουργός Ναυτιλίας.
















