pontosnews.gr
Παρασκευή, 11/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντ. Τραμπ: Ιδρύει το Συμβούλιο Ειρήνης στο Νταβός και συναντάται με τον Ζελένσκι – Συνάντηση Γουίτκοφ με Πούτιν στη Μόσχα

Το Συμβούλιο θα ελέγχει ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος και θα εργάζεται για την επίλυση των συγκρούσεων στον κόσμο ανταγωνιζόμενο με τον ΟΗΕ

22/01/2026 - 10:56πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός (φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)

Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός (φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στα «αποκαλυπτήρια» του Συμβουλίου Ειρήνης θα προχωρήσει σήμερα, Πέμπτη, στο Νταβός ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ενώ θα συναντηθεί και με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επιχειρώντας να ενισχύσει τον απολογισμό του ως αυτόκλητου «ειρηνοποιού», αφού εκτόνωσε την προηγουμένη τη σύγκρουση σχετικά με τη Γροιλανδία, την οποία είχε ο ίδιος προκαλέσει.

Έπειτα από εβδομάδες δηλώσεων, η μια πιο επιθετική από την άλλη, ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ξαφνικά χθες, Τετάρτη, το βράδυ στο χιονοδρομικό κέντρο των ελβετικών Άλπεων, όπου συμμετέχει στη σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, «το πλαίσιο μιας μελλοντικής συμφωνίας» για τη Γροιλανδία. Ήρε επίσης τις απειλές του, δασμολογικές και στρατιωτικές.

Σήμερα πρόκειται να συμμετάσχει στις 11:30 (ώρα Ελλάδας) στην τελετή υπογραφής του ιδρυτικού χάρτη ενός «Συμβουλίου Ειρήνης» που θα ελέγχει ο ίδιος και το οποίο υποτίθεται ότι θα εργάζεται για την επίλυση των συγκρούσεων στον κόσμο ανταγωνιζόμενο με τον ΟΗΕ.

Είχε αρχικά επινοηθεί για να επιβλέψει την ανοικοδόμηση της Γάζας. Όμως το σχέδιο του χάρτη του προβλέπει μια πολύ ευρύτερη εντολή και όχι μόνο το ζήτημα του παλαιστινιακού εδάφους.

Εισιτήριο εισόδου στο ένα δισεκατομμύριο

Το εισιτήριο εισόδου στο συμβούλιο ανέρχεται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια για μια μόνιμη έδρα. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε στο Νταβός ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποδέχθηκε την πρόσκληση. Λίγο νωρίτερα, ο ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει απλώς από την πλευρά του ότι «ανατέθηκε» στο υπουργείο Εξωτερικών «να μελετήσει» την αμερικανική πρόταση.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε γνωστό πως δέχθηκε να συμμετάσχει.

Σημαντικοί σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, κυρίως η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους γι’ αυτό το «Συμβούλιο Ειρήνης». Όμως πολυάριθμες χώρες της Μέσης Ανατολής δήλωσαν πως θα συμμετάσχουν, μεταξύ των οποίων η Σαουδική Αραβία ή το Κατάρ.

Περίπου 35 ηγέτες έχουν ήδη δεχθεί να ενταχθούν, από τις περίπου 50 προσκλήσεις που εστάλησαν, δήλωσε χθες, Τετάρτη, στους δημοσιογράφους ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ.

«Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο συμβούλιο που έχει σχηματισθεί ποτέ», καυχήθηκε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συνάντησής του με τον αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, ο οποίος είναι μεταξύ αυτών που αποδέχθηκαν την πρόσκληση.

Ο αμερικανός πρόεδρος δεν κρύβει την απογοήτευσή του που δεν πήρε το Νόμπελ Ειρήνης, ενώ ισχυρίζεται τακτικά ότι έχει βάλει τέλος σε οκτώ πολέμους, κάτι που αμφισβητείται.

Σήμερα το πρωί, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι δεν θα υπογράψει σήμερα τη συνθήκη για το Συμβούλιο Ειρήνης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ιβέτ Κούπερ, επικαλούμενη ανησυχίες για ενδεχόμενη συμμετοχή της Ρωσίας στην πρωτοβουλία αυτή που έχει στόχο την επίλυση παγκόσμιων συγκρούσεων.

«Δεν θα είμαστε σήμερα μεταξύ αυτών που θα υπογράψουν, επειδή πρόκειται για μια νομική συνθήκη η οποία θέτει πολύ ευρύτερα ζητήματα, ενώ έχουμε επίσης ανησυχίες σχετικά με τη συμμετοχή του (ρώσου) προέδρου Πούτιν σε κάτι το οποίο μιλάει για ειρήνη», δήλωσε η Κούπερ στο BBC News από το Νταβός.

Συνάντηση με τον Ζελένσκι

Η πρόσκληση προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν ανησυχεί ιδιαίτερα τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών, ιδιαίτερα την Ουκρανία που επιδιώκει να βάλει ένα τέλος σε σχεδόν τέσσερα χρόνια πολέμου με τη Ρωσία, η οποία εισέβαλε στη χώρα του το Φεβρουάριο του 2022.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προβλέψει να συναντήσει τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 13.00 τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδος), αφού ανακοινώσει τη δημιουργία του Συμβουλίου Ειρήνη» του. 

Χθες, Τετάρτη, στο Νταβός υποστήριξε πως η Ρωσία και η Ουκρανία θα είναι «ηλίθιες» αν δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία για να βάλουν τέλος στη σύγκρουση, την οποία είχε υποσχεθεί να διευθετήσει μέσα σε μια μέρα όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από ένα χρόνο.

Ο Τραμπ επανέλαβε επίσης ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Ουκρανίας βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία, έναν ισχυρισμό τον οποίο συχνά επαναλαμβάνει, αν και επιρρίπτει εναλλάξ την ευθύνη στον έναν ή τον άλλο για την απουσία κατάπαυσης του πυρός.

Απρόθυμος από καιρό να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες στο Νταβός ότι το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη είναι αυτοί που πρέπει «να ασχοληθούν με την Ουκρανία» και όχι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ πρόκειται πάντως να αναχωρήσει από το Νταβός για να μεταβεί σήμερα στη Μόσχα, μαζί με τον γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ, τον Τζάρεντ Κούσνερ, για συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Βολντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει προχθές, Τρίτη, ότι «ανησυχεί» πως η διεθνής κοινότητα χάνει το ενδιαφέρον της για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, την πιο αιματηρή στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εξαιτίας της διένεξης που έχει προκληθεί από τις βλέψεις του αμερικανού προέδρου να αρπάξει τη Γροιλανδία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες ότι διαμόρφωσε με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε «το πλαίσιο μιας μελλοντικής συμφωνίας αναφορικά με τη Γροιλανδία».

Υπάρχει «ακόμα πολλή δουλειά να γίνει» για να βρεθεί μια συμφωνία για τη Γροιλανδία, δήλωσε ωστόσο ο Ρούτε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι δηλώσεις Ρούτε

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τρόπους για να παραμείνει ασφαλής η περιοχή της Αρκτικής, ενώ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην Ουκρανία.

«Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση» για την Αρκτική, σημείωσε ο Ρούτε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περαιτέρω συζητήσεις «θα διασφαλίσουν, κυρίως σε ό,τι αφορά τη Γροιλανδία, ότι θα φροντίσουμε πως οι Κινέζοι και οι Ρώσοι δεν θα αποκτήσουν πρόσβαση στην οικονομία της Γροιλανδίας ή στρατιωτικά στη Γροιλανδία».

Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε αν ο Τραμπ είναι δεσμευμένος στην ουκρανική ανεξαρτησία και κυριαρχία, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ απάντησε: «Ναι! Και ποτέ δεν αμφέβαλα για αυτό».

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην Ουκρανία. Ας μην χειριστούμε λάθος την υπόθεση αυτή», τόνισε ο Ρούτε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(x.com/@ferozwala)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο

10/09/2026 - 11:20μμ
(Φωτ,: x.com/Drone Wars)
ΚΟΣΜΟΣ

11η Σεπτεμβρίου: 2.977 drones σχημάτισαν τους Δίδυμους Πύργους πάνω από τη Νέα Υόρκη

10/09/2026 - 10:05μμ
Μια γυναίκα περνά δίπλα από προεκλογική πινακίδα στη Μόσχα, στις 31 Αυγούστου 2026. Οι βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία θα διεξαχθούν από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία ψηφίζει με τον πόλεμο στην πόρτα της – Τι θα μετρήσει πραγματικά το Κρεμλίνο

10/09/2026 - 3:39μμ
Το θερμόμετρο φαρμακείου στο Γκρίμπεργκεν, έξω από τις Βρυξέλλες, δείχνει 45 βαθμούς Κελσίου (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΚΟΣΜΟΣ

Αύγουστος 2026: Η Γη ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ ζέστης – Στους 16,96°C η μέση θερμοκρασία

10/09/2026 - 2:06μμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δείχνει προς τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς, μετά το διάγγελμά του από την Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου, στην Ουάσινγκτον, στις 16 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Saul Loeb / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τις «λίγες εβδομάδες» στο 2029: Ο πόλεμος με το Ιράν βαθαίνει και ο χειμώνας έρχεται

10/09/2026 - 8:58πμ
Δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο αγκυροβολημένο στον κόλπο του Φος-σι-Μερ, στη νότια Γαλλία (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργειακός συναγερμός στην Ευρώπη: Το φυσικό αέριο άγγιξε τα 81 ευρώ – Πάνω από τα 100 δολάρια το Brent

9/09/2026 - 7:34μμ
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ετοιμάζεται να ψηφίσει στις τοπικές και δημοτικές εκλογές στο Βελιγράδι, στις 2 Ιουνίου 2024 (φωτ.: EPA / Andrej Cukic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Ο Βούτσιτς παίζει την εξουσία του στις πρόωρες κάλπες – Το στοίχημα για τα Βαλκάνια

9/09/2026 - 2:55μμ
Το δεξαμενόπλοιο New Andros, υπό σημαία Παναμά (πηγή: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Drone χτύπησε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στο Ιράκ – Μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ

9/09/2026 - 2:31μμ
Το γενικό προξενείο της Βρετανίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στις 9 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία-Ισραήλ στα άκρα: Το προξενείο του 1839 και η ρήξη για τους εποικισμούς

9/09/2026 - 1:39μμ
Λούλουδια σε ειδικές υποδοχές, δίπλα στα ονόματα των θυμάτων των τρομοκρατικών χτυπημάτων της Αλ Κάιντα (φωτ.: EPA / Bonnie Cash / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

25 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο «εχθρός» βρίσκεται μέσα στις ΗΠΑ

9/09/2026 - 12:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ελπιδοφόρος: Ο Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν, σύμβολο ελπίδας 25 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League: Νίκησε την Κηφισιά και έκανε το 3Χ3 ο Παναθηναϊκός

4 ώρες πριν
(x.com/@ferozwala)

Ελβετία: Τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο

5 ώρες πριν
Ο δάσκαλος Σπύρος Μαντίδης με τη μητέρα του, τη σύζυγό του Χριστίνα, τα παιδιά και τα εγγόνια του (πηγή: Facebook / Χρήστος Αηδονίδης – «Ψηφιακή Σάντα»)

Σπύρος Μαντίδης: Ο δάσκαλος της Σάντας κόντρα στο «τα πολλά τα γράμματα τη διαβόλ’»

5 ώρες πριν
(Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook/pliroforiodotis.gr)

Με 50μελή αποστολή ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου στο Φεστιβάλ της Βέροιας

6 ώρες πριν
(Φωτ,: x.com/Drone Wars)

11η Σεπτεμβρίου: 2.977 drones σχημάτισαν τους Δίδυμους Πύργους πάνω από τη Νέα Υόρκη

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV