pontosnews.gr
Πέμπτη, 26/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος Ρωσία-Ουκρανία: Διπλωματικά παζάρια, ρωσική κλιμάκωση και αβέβαιη εκεχειρία

Ενώ οι ΗΠΑ μιλούν για «μικρά μόνο αγκάθια» πριν από μια συμφωνία, το Κρεμλίνο ψυχραίνει το κλίμα και οι ρωσικές επιθέσεις σφυροκοπούν την Ουκρανία, με δεκάδες τραυματίες

26/11/2025 - 2:56μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτό Αρχείου)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτό Αρχείου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, την ώρα που στη διεθνή διπλωματία επικρατεί έντονος αναβρασμός. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως είναι «πρόωρο» να μιλά κανείς για ειρηνευτική συμφωνία, παρά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι απομένουν μόνο «μερικά σημεία διαφωνίας» για την επίτευξή της.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία εξαπέλυσε νέα μαζική επίθεση με drones και βαλλιστικούς πυραύλους στη Ζαπορίζια, τραυματίζοντας 19 ανθρώπους, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα, 31 πολυκατοικίες και 20 κατοικίες, ενώ 8 τραυματίες νοσηλεύονται. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επιχειρούν σε 12 σημεία, καθώς οι εικόνες από την περιοχή δείχνουν πολυκατοικίες και οχήματα τυλιγμένα στις φλόγες. Η ουκρανική αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 72 από τα 90 drones και δύο βαλλιστικούς πυραύλους.

Στις υπό ρωσική κατοχή περιοχές της Ζαπορίζια, ο διορισμένος από τη Μόσχα Γεβγκένι Μπελίτσκι ανακοίνωσε ότι ουκρανική επίθεση σε ενεργειακή υποδομή άφησε 40.000 κατοίκους χωρίς ρεύμα.

Παρά την κλιμάκωση των επιθέσεων, οι διπλωματικές επαφές εντείνονται.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ θα μεταβεί στη Μόσχα την προσεχή εβδομάδα, πιθανώς μαζί με τον Τζάρεντ Κούσνερ. Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Στρατού Ξηράς Νταν Ντρίσκολ έχει σειρά επαφών με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους.

Ωστόσο, Ευρωπαίοι ηγέτες «παγώνουν» την αμερικανική αισιοδοξία. Ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για ευκαιρία προόδου, αλλά καταλόγισε «έλλειψη ρωσικής βούλησης» για κατάπαυση του πυρός. Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ τροποποιούν το διαπραγματευτικό τους σχέδιο, το οποίο θεωρείται πλέον «σημαντικά καλύτερο» για το Κίεβο.

Η πρόταση περιλαμβάνει τη δυνατότητα η Ουκρανία να διατηρήσει στρατό 800.000 ανδρών, ενώ τα ευαίσθητα εδαφικά ζητήματα θα συζητηθούν «σε προεδρικό επίπεδο».

Στο προσκήνιο βρέθηκε και διαρροή συνομιλίας του Γουίτκοφ με τον Ρώσο σύμβουλο Γιούρι Ουσάκοφ, όπου συζητείται ο τρόπος παρουσίασης ενός σχεδίου επίλυσης στον Τραμπ, συνομιλία που ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «στάνταρ τεχνική διαπραγμάτευσης».

Στο πεδίο της μάχης, η Ρωσία –που ελέγχει σχεδόν το 20% του ουκρανικού εδάφους– συνεχίζει να προωθείται αργά στην ανατολική γραμμή, ανακοινώνοντας νέες καταλήψεις χωριών. Επιθέσεις με drones στο Κίεβο στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 7 ανθρώπους.

Καθώς ο Τραμπ δηλώνει ότι θα συναντήσει Ζελένσκι και Πούτιν μόνο όταν η συμφωνία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ενώ η Ουκρανία ζητά επίσπευση των συναντήσεων, ο Ζελένσκι καταγγέλλει τη «κυνική» συνέχιση των ρωσικών βομβαρδισμών εν μέσω συνομιλιών.

Το τοπίο παραμένει εξαιρετικά ρευστό, με την ειρήνη να μοιάζει πιο κοντά από ποτέ αλλά ταυτόχρονα απειλητικά μακριά.

•Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σ.Μ.-Τ.Φ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Dennis Brack)
ΚΟΣΜΟΣ

CIA καλεί Ιρανούς… όβερ: Νέο μήνυμα των Αμερικανών στα φαρσί για όποιον θέλει να τους δώσει πληροφορίες

26/02/2026 - 12:45μμ
Ο Ντόναλντ Τουσκ υποδέχθηκε την Κριστρούν Φροσταντότιρ στην Πολωνία, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Pawel Supernak / Poland Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισλανδία ξανακοιτά προς τις Βρυξέλλες: Προετοιμάζεται δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή προοπτική

25/02/2026 - 10:13μμ
Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ντόχα, για την έναρξη του Μουντιάλ (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

H Άγκυρα «ρίχνει δίχτυα» στο Κάιρο και για να μειώσει την επιρροή της Αθήνας

25/02/2026 - 6:10μμ
(Φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Αθηνά Ωνάση: Η τελευταία κληρονόμος μιας αυτοκρατορίας και η ζωή της μακριά από τα φώτα

25/02/2026 - 3:43μμ
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της ομιλίας του στο Καπιτώλιο (φωτ.: EPA/Kenny Holston/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Δεν θα επιτρέψω στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα – Τι απαντά η Τεχεράνη

25/02/2026 - 10:55πμ
Κάτοικοι της Νέας Υόρκης συμμετέχουν σε έναν μαζικό χιονοπόλεμο σε πάρκο της Νέας Υόρκης. Από την πρωτοφανή πυκνή χιονόπτωση το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 50 εκατοστά στο Σέντραλ Παρκ (φωτ.: EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Έρευνα για τους δράστες «επίθεσης» με χιονόμπαλες εναντίον αστυνομικών

24/02/2026 - 11:30μμ
Συγγενείς και στρατιώτες αγκαλιάζονται στη διάρκεια επιμνημόσυνης δέησης στο Χάρκοβο για τους πεσόντες στον πόλεμο (φωτ.: EPA/Sergey Kozlov)
ΚΟΣΜΟΣ

Βλ. Πούτιν: Οι εχθροί της Ρωσίας θα μετανιώσουν αν πιέσουν τη Μόσχα – «Ακλόνητη» η υποστήριξη των G7 στην Ουκρανία και πακέτο 100 εκατ. ευρώ από την ΕΕ

24/02/2026 - 8:16μμ
Ο Μαρκ Ντιτρού κατά τη διάρκεια της δίκης του (πηγή: YouTube)
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρει η αποκάλυψη: Τι εντόπισαν οι Αρχές στο κελί του διαβόητου Μαρκ Ντιτρού

24/02/2026 - 2:40μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικό μέτωπο τέσσερα χρόνια μετά – Ζελένσκι: «Η Ουκρανία δεν θα προδώσει τον αγώνα της»

24/02/2026 - 12:43μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Ελεύθερος ο Μάντελσον μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Έπστιν

24/02/2026 - 11:51πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Dennis Brack)

CIA καλεί Ιρανούς… όβερ: Νέο μήνυμα των Αμερικανών στα φαρσί για όποιον θέλει να τους δώσει πληροφορίες

17 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τον ετήσιο χορό του 2024 (φωτ.: Facebook / Αστερία Ναλπαντίδου)

Ελασσόνα: Ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

41 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Υπόθεση Predator: Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικό και οι τέσσερις κατηγορούμενοι

1 ώρα πριν
Πλημμυρισμένη έκταση σε περιοχή του Έβρου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Αλεξούδης)

Πλημμύρες στον Έβρο: Εκτεταμένες ζημιές σε γεωργικές και αγροτικές εκτάσεις – Τμήματα οικισμών κάτω από το νερό

2 ώρες πριν
Ο Κώστας Βουτσάς το 2007, στη σκηνή του θεάτρου «Αλίκη» σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Δελαπόρτα για τον Φρέντυ Γερμανό (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Κατωμέρης)

Σαν σήμερα πέθανε ο Κώστας Βουτσάς – Η συγκλονιστική ιστορία του παππού που σκότωσαν οι Τούρκοι επειδή αρνήθηκε το φέσι

2 ώρες πριν
Τα κομμένα καλώδια της τηλεδιοίκησης (φωτ.: Χ/kyranakis)

Άγνωστοι έκοψαν καλώδια τηλεδιοίκησης στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη – «Ήθελαν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign