Ο Ζόραν Μαμντάνι εξελέγη δήμαρχος της Νέας Υόρκης, γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος μουσουλμάνος της αμερικανικής μητρόπολης.
Σε ηλικία μόλις 34 ετών, γίνεται επίσης ο νεότερος δήμαρχος από το 1892 – και το νέο πρόσωπο μιας αριστεράς που διεκδικεί χώρο στην καρδιά του Δημοκρατικού Κόμματος και στην κεντρική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ.
Η νίκη του επί του πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο και του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Κέρτις Σλίγουα θεωρείται ανατροπή και γεννά το μεγάλο ερώτημα. Θα είναι το έναυσμα για να αλλάξει τον πολιτικό χάρτη των ΗΠΑ;
Διαβάστε τη συνέχεια στο naftemporiki.gr.










![Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί [αριστερά] φτάνει στο Μουσκάτ του Ομάν για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2026. (Φωτ.: EPA / Iranian Foreign Ministry)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-Iran-360x180.jpg)





