pontosnews.gr
Πέμπτη, 26/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΕΛΤΑ: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Σκλήκας – Βολές κατά των «γαλάζιων», επιμένει στα λουκέτα

Θυελλώδης η χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους βουλευτές της ΝΔ – Η επιστολή παραίτησης

4/11/2025 - 12:59μμ
Ο Γρηγόρης Σκλήκας στο ΟΤ Forum με θέμα «Ένα Νέο Παραγωγικό Πρότυπο – "Ελλάδα 2030», Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Ο Γρηγόρης Σκλήκας στο ΟΤ Forum με θέμα «Ένα Νέο Παραγωγικό Πρότυπο – "Ελλάδα 2030», Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ υπέβαλε ο Γρηγόρης Σκλήκας, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε –ειδικά στο κυβερνητικό στρατόπεδο– το σχέδιο αναδιάρθρωσης που προβλέπει το κλείσιμο 204 καταστημάτων.

Η επιστολή του στο Υπερταμείο υποβλήθηκε πριν από τη συνέντευξη του Παύλου Μαρινάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να παρουσιαστεί ένα νέο πλαίσιο για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, και πριν από τη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, η οποία αναβλήθηκε.

Το θέμα συζητήθηκε στον «πρωινό καφέ» στο Μαξίμου μετά τη θυελλώδη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους «γαλάζιους» βουλευτές, οι οποίοι ζήτησαν την παραίτηση της διοίκησης.

Στη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης οι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα, με τους βουλευτές να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ενημέρωση, αλλά και να μεταφέρουν το βαρύ κλίμα που επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες.

«Όποιος θέλει να καλύπτει το πουκάμισο της αχρηστίας φοράει το σακάκι του τεχνοκρατισμού» ανέφερε ο Μίλτος Χρυσομάλλης, και ζήτησε τις παραιτήσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ.

«Πόσο τεχνοκρατικό λοιπόν είναι να στέλνεις έναν καρκινοπαθή από το Περιστέρι σε άλλη περιοχή; Οι βουλευτές του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είμαστε βουλευτές καλοχαιρέτες… Θα μπορούσαμε να είχαμε ενημερωθεί και να είχαμε βρει τρόπους» επισήμανε η Μαρία Συρεγγέλα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Νίκος Παναγιώτοπουλος φέρεται να είπε: «Έχουμε προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία, όχι τεχνοκρατική δημοκρατία».

Η επιστολή παραίτησης

«Από το 2023, αφήνοντας πίσω μια διεθνή καριέρα, αποδέχθηκα την πρόσκληση του Υπερταμείου και ευρύτερα της πατρίδας μας, να θέσω την εμπειρία μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην υπηρεσία της εξυγίανσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

»Τα τελευταία 2,5 χρόνια εργάστηκα με αποφασιστικότητα και στρατηγικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των σύνθετων προκλήσεων του Οργανισμού, καθώς και της ραγδαίας φθίνουσας πορείας της ταχυδρομικής αγοράς, φαινόμενο που παρατηρείται διεθνώς και εντονότερα στη χώρα μας.

»Στο πλαίσιο αυτό, μελέτησα διεθνή παραδείγματα και ήρθα σε επαφή με πρώην κρατικούς ταχυδρομικούς φορείς από την Ευρώπη και άλλες περιοχές, επιλέγοντας στρατηγικές προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς. Η στρατηγική μας περιλάμβανε την ανασύσταση μιας εγκαταλειμμένης επιχείρησης, με εξοπλισμό τριάντα ετών και ανεπαρκή ψηφιακή υποδομή, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός εξαιρετικά ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

»Παρά τις προσπάθειες, το βασικό πρόβλημα παραμένει: η απώλεια άνω του 90% του επιστολικού έργου δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχη προσαρμογή των δομών και του κόστους λειτουργίας, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να παραμένει οικονομικά μη βιώσιμος, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ήδη από το 2013.

»Μέρος αυτής της προσπάθειας αποτέλεσε και το σχέδιο απομείωσης υπολειτουργούντων καταστημάτων, το οποίο θεωρώ απαραίτητο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της συνέχισης λειτουργίας του Οργανισμού.

»Αν το σχέδιο αυτό δεν εφαρμοστεί, εκτιμώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε κίνδυνο η ρευστότητα και η δυνατότητα καταβολής μισθών στους εργαζομένους.

»Ωστόσο, οι πρόσφατες αντιδράσεις από διάφορες πλευρές –και κυρίως από Βουλευτές, εκπροσωπώντας τις περιφέρειές τους– με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο αναγκαίος διάλογος για την εφαρμογή του σχεδίου αυτού καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής. Για το λόγο αυτό, παρακαλώ να αποδεχθείτε την παραίτησή μου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

»Η απόφασή μου αυτή δεν αποτελεί απλώς μια τυπική αποχώρηση, αλλά ένα σαφές μήνυμα: μετά από χρόνια διεθνούς σταδιοδρομίας, δεν αντιμετωπίζω τις θέσεις ως αυτοσκοπό, αλλά ως ευκαιρία προσφοράς. Πρόκειται για ζήτημα προσωπικής και επαγγελματικής ταυτότητας.

»Εννοείται ότι παραμένω στη διάθεση της διάδοχης κατάστασης, για κάθε υποστήριξη που ενδεχομένως απαιτηθεί. Χαιρετώ με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη τους συνεργάτες, συναδέλφους και το ευρύτερο κοινό με το οποίο είχα την τιμή να συνεργαστώ – ήταν το ισχυρότερο καύσιμο σε αυτή την απαιτητική πορεία των τελευταίων 2,5 ετών».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Συννεφιές και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία

26/03/2026 - 8:00πμ
(Φωτ.: seismoi.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4.9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Αισθητός σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα

25/03/2026 - 9:35μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Νεκρός ο 34χρονος δύτης

25/03/2026 - 8:48μμ
Στιγμιότυπο από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Λάρισα (φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Συγχαρητήρια μηνύματα ΗΠΑ για την 25η Μαρτίου: «Υποδειγματικός σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ και «συνεχώς αναπτυσσόμενες» οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας

25/03/2026 - 4:22μμ
Η κ. Σοφία περήφανη στην παρέλαση μαζί με τους συμμαθητές της στο Εσπερινό ΕΠΑΛ της Ρόδου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Μια 82χρονη μαθήτρια στην παρέλαση

25/03/2026 - 3:11μμ
Ο πιο χαριτωμένος Εύζωνας με την πιο όμορφη Ελληνοπούλα στη διάρκεια της παρέλασης (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα: Νέα φιλοσοφία στις Ένοπλες Δυνάμεις με καινοτόμα οπλικά συστήματα

25/03/2026 - 1:59μμ
(Φωτ.: Γεώργιος Ντούτσουλης/ ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Με ενδυμασίες από τον Πόντο, τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη και την υπόλοιπη Ελλάδα η παρέλαση στη Γαύδο

25/03/2026 - 12:52μμ
Σε εξέλιξη η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Live η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

25/03/2026 - 11:43πμ
Από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του δύτη στη θαλάσσια περιοχή στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση δύτη στη Βουλιαγμένη: Βρέθηκαν βατραχοπέδιλο, φιάλη οξυγόνου και υποβρύχιο scooter

25/03/2026 - 10:38πμ
Ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών απο το πυροβολείο του Λυκαβηττού για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 (φωτ. αρχείου: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821: Με 21 βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού άρχισαν οι εκδηλώσεις στην Αθήνα

25/03/2026 - 9:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιρανοί με σημαίες και αφίσες του νέου ανώτατου ηγέτη της χώρας, Μοτζταμπά Χαμενεΐ μετέχουν σε συγκέντρωση στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Ντ. Τραμπ: Οι Ιρανοί που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν για να μην τους σκοτώσουν – «Τα μηνύματα δεν είναι διαπραγμάτευση» απαντά ο Ιρανός ΥΠΕΞ

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Συννεφιές και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία

43 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)

Ιράν: «Καμία διαπραγμάτευση με ΗΠΑ» – Με «κόλαση» απειλεί ο Τραμπ, αρνητικό στην εκεχειρία το Ισραήλ

9 ώρες πριν
Άποψη της έκθεσης στην Αγιορείτικη Εστία (φωτ.: Αγιορείτικη Εστία)

Θεσσαλονίκη: Παράταση στην έκθεση «Η χώρα της καρδιάς μου. Ο Φώτης Κόντογλου στο Άγιον Όρος» – «Ζωγραφιές της πιο σπάνιας τελειότητος»

9 ώρες πριν
(Φωτ.: GANP/Dimitrios Panagos)

Ο Ελπιδοφόρος υποδέχτηκε στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής τον δήμαρχο Νέας Υόρκης Ζόραν Μαμντάνι

10 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τις πρόβες της παράστασης (φωτ.: Χριστίνα Τσαρδίκου)

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου ταξιδεύουν στην Αργεντινή

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign