Σταθερή είναι πλέον η κατάσταση του 76χρονου άνδρα από την Καλαμάτα, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από τον σκύλο του, ένα ροτβάιλέρ και διακομίστηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο ΚΑΤ σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΕΡΤnews, οι γιατροί διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχουν σοβαρές βλάβες σε ζωτικά όργανα, παρά τα τραύματα, κυρίως στα χέρια και τα πόδια, και προγραμματίζουν τις απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν αρχικά στο σημείο δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τον άνδρα, καθώς το ροτβάιλερ ήταν εξαιρετικά επιθετικό. Ζητήθηκε συνδρομή από την αστυνομία, η οποία έστειλε άντρες για να διασφαλίσουν τη μεταφορά του τραυματία.
Κατά την άφιξη των αστυνομικών, το ζώο παρέμενε απειλητικό, με τον 76χρονο να κινδυνεύει άμεσα και να ζητά επίμονα από τους αστυνομικούς να πυροβολήσουν για να σωθεί. Τελικά, ένας αστυνομικός έριξε μία βολή, σκοτώνοντας το ροτβάιλερ, επιτρέποντας στους διασώστες να μπουν στον χώρο και να μεταφέρουν τον άνδρα στο νοσοκομείο.
Στο ανατριχιαστικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο 76χρονος άντρας φαίνεται να πλησιάζει το σκυλί για να το περιποιηθεί, χρησιμοποιώντας κάποιο σπρέι και προσπαθώντας να του δώσει χάπι, το οποίο έπεσε στο έδαφος. Στη συνέχεια, φαίνεται να βγάζει το ροτβάιλερ από περιφραγμένο χώρο, να προσπαθεί ξανά να του εφαρμόσει το σπρέι και να το επαναφέρει στον περιφραγμένο χώρο, πριν γίνει η επίθεση από τον σκύλο.
Η ταχεία παρέμβαση της αστυνομίας ήταν καθοριστική για την προστασία της ζωής του άνδρα, ο οποίος τώρα νοσηλεύεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.
















