pontosnews.gr
Τετάρτη, 4/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νόμπελ Ειρήνης 2025: Το βραβείο απονέμεται στη Μαρία Κορίνα Ματσάδο, ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας

«Κινδυνεύει» η Νορβηγία από την οργή του Ντόναλντ Τραμπ;

10/10/2025 - 1:13μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Miguel Gutierrez)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Miguel Gutierrez)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στη Μαρία Κορίνα Ματσάδο, αρχηγό της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, απονέμεται τελικά το Νόμπελ Ειρήνης 2025, «για το ακαταπόνητο έργο της στην προώθηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων για το λαό της Βενεζουέλας και για τον αγώνα της να επιτύχει μια δίκαιη και ειρηνική μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία», ανακοίνωσε η Νορβηγική Επιτροπή των Νόμπελ που απονέμει το συγκεκριμένο βραβείο.

«Το Νόμπελ Ειρήνης 2025 απονέμεται σε μια γενναία και αφοσιωμένη υπέρμαχο της ειρήνης – σε μια γυναίκα που κρατάει αναμμένη τη φλόγα της δημοκρατίας μέσα σε ένα αυξανόμενο σκοτάδι» αναφέρεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, και επιπλέον ότι η Ματσάδο έχει δείξει ότι τα εργαλεία της δημοκρατίας είναι επίσης εργαλεία ειρήνης.

«Ενσαρκώνει την ελπίδα ενός διαφορετικού μέλλοντος, ενός μέλλοντος όπου τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών προστατεύονται και οι φωνές τους ακούγονται» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο είναι ένα από τα πιο εξαιρετικά υποδείγματα πολιτικού θάρρους στη Λατινική Αμερική των τελευταίων χρόνων», δήλωσε ο Γέργκεν Βάτνε Φρίντνες, πρόεδρος της Επιτροπής που απονέμει τα περίβλεπτα βραβεία στο Όσλο.

BREAKING NEWS
The Norwegian Nobel Committee has decided to award the 2025 #NobelPeacePrize to Maria Corina Machado for her tireless work promoting democratic rights for the people of Venezuela and for her struggle to achieve a just and peaceful transition from dictatorship to… pic.twitter.com/Zgth8KNJk9

— The Nobel Prize (@NobelPrize) October 10, 2025

Όπως είναι γνωστό (γιατί ο ίδιος ο Τραμπ δεν έχανε ευκαιρία να το υπενθυμίζει), το Νόμπελ Ειρήνης αποτελούσε διακαή πόθο του Αμερικανού προέδρου. Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ ωστόσο είχε καταλήξει στην απόφασή της από την περασμένη Δευτέρα, πριν ακόμα ο πλανητάρχης παρουσιάσει το ειρηνευτικό σχέδιό του για τη Γάζα και ανακοινωθεί η συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ-Χαμάς.

Τώρα, η Νορβηγία προετοιμάζεται για την αντίδρασή του.

Η Κίρστι Μπέργκστο (Kirsti Bergstø), αρχηγός του Σοσιαλιστικού Αριστερού κόμματος της σκανδιναβικής χώρας, δήλωσε στην εφ. The Guardian ότι το Όσλο πρέπει να είναι «προετοιμασμένο για οτιδήποτε».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τόσο ασταθής και αυταρχικός, φυσικά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να επιβάλει δασμούς, να απαιτήσει υψηλότερες συνεισφορές στο ΝΑΤΟ ή ακόμα και να ανακηρύξει τη Νορβηγία εχθρό. «Η Επιτροπή Νόμπελ είναι ένα ανεξάρτητο όργανο και η νορβηγική κυβέρνηση δεν έχει καμία εμπλοκή στον καθορισμό των βραβείων. Αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι ο Τραμπ το γνωρίζει αυτό» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Άριλντ Χέρμσταντ (Arild Hermstad), ηγέτης του Πράσινου Κόμματος της Νορβηγίας, δήλωσε ότι η ανεξαρτησία της Επιτροπής Νόμπελ είναι αυτό που δίνει στο βραβείο την αξιοπιστία του. «Τα βραβεία ειρήνης κερδίζονται μέσω διαρκούς δέσμευσης, όχι μέσω εκρήξεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μέσω εκφοβισμού», είπε. «Είναι καλό που ο Τραμπ υποστήριξε την πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Οποιοδήποτε βήμα προς τον τερματισμό των δεινών στη Γάζα είναι ευπρόσδεκτο. Αλλά μια καθυστερημένη συνεισφορά δεν σβήνει χρόνια που επέτρεπαν τη βία και τη διχόνοια» είπε χαρακτηριστικά.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καπνός υψώνεται πάνω από το αμερικανικό προξενείο στο Ντουμπάι (φωτ.: Χ/Shakir ahmed)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με drone στο προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι – Το Ισραήλ έπληξε υπόγεια εγκατάσταση πυρηνικών στην Τεχεράνη

3/03/2026 - 11:31μμ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια ομιλίας σε ναυτική βάση κοντά στην Μπρεστ (φωτ.: EPA/Yoan Valat/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Εμ. Μακρόν: Στέλνει αεροσκάφη και φρεγάτα στην Κύπρο – Έτοιμο για πόλεμο μακράς διάρκειας δηλώνει το Ιράν

3/03/2026 - 10:21μμ
Στιγμιότυπο από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με αμερικανούς αξιωματούχους στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/Samuel Corum/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: «Η Ισπανία φέρθηκε απαίσια, διακόπτουμε κάθε εμπορική συναλλαγή» – «Σχεδόν τα πάντα στο Ιράν έχουν εξουδετερωθεί»

3/03/2026 - 8:38μμ
Καπνός υψώνεται στο κέντρο της Τεχεράνης μετά από ισραηλινό πλήγμα τις πρωινές ώρες της Τρίτης (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατημένοι από τις επιθέσεις οι Ιρανοί – «Ο κόσμος είναι σε πανικό, βομβαρδίζουν παντού»

3/03/2026 - 7:24μμ
Κατεστραμμένο κτήριο στο κέντρο της Τεχεράνης από ισραηλινά και αμερικανικά πλήγματα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ισραήλ και ΗΠΑ βομβάρδισαν το κτήριο όπου θα εκλεγόταν ο νέος ανώτατος ηγέτης και το αεροδρόμιο της Τεχεράνης – Το Ιράκ μειώνει την παραγωγή πετρελαίου

3/03/2026 - 5:34μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Κλιμάκωση χωρίς προηγούμενο – Χτύπημα του Ιράν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ, βομβαρδισμοί στη Βηρυτό

3/03/2026 - 9:02πμ
Ο Ερντογάν μιλάει σε μέλη του AKP στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια δείπνου (πηγή: youtube.com/ @APT_NEWS)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Γνωρίζουμε τα «σενάρια που γράφονται πίσω από κλειστές πόρτες» για το Ιράν και τους ύπουλους υπολογισμούς που γίνονται

3/03/2026 - 12:13πμ
Εικόνα από το επίσημο site Sepahnews του Ιράν από τα Στενά του Ορμούζ. Το πλοίο που εικονίζεται δεν είναι το «Athe Nova» (φωτ.: EPA/ SEPAHNEWS HANDOUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης: Καίγεται το δεξαμενόπλοιο «Athe Nova» στα Στενά του Ορμούζ

2/03/2026 - 9:34μμ
Τεχεράνη, 2/3/26 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Έτοιμος να στείλει χερσαίες δυνάμεις στο Ιράν «αν χρειαστεί» – Το «μεγάλο κύμα» δεν έχει έρθει ακόμη

2/03/2026 - 7:12μμ
Δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν κανόνι νερού κατά διαδηλωτών στο Καράτσι του Πακιστάν, κοντά στην αμερικανική πρεσβεία (φωτ.: EPA/Rehan Khan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Πάνω από 550 νεκροί από τα ισραηλινοαμερικανικά πλήγματα σε 131 πόλεις – Ισραηλινό πλήγμα εναντίον διοικητή της Χεζμπολάχ

2/03/2026 - 12:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η γαλλική φρεγάτα Languedoc που η Γαλλία θα στείλει στην Κύπρο (φωτ.: wikipedia commons)

Το «ευχαριστώ» του Ν. Χριστοδουλίδη στον Εμ. Μακρόν για τη στήριξη της Γαλλίας – «Je remercie chaleureusement le Président»

3 ώρες πριν
Καπνός υψώνεται πάνω από το αμερικανικό προξενείο στο Ντουμπάι (φωτ.: Χ/Shakir ahmed)

Επίθεση με drone στο προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι – Το Ισραήλ έπληξε υπόγεια εγκατάσταση πυρηνικών στην Τεχεράνη

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης)

«Ρίζες που ηχούν» και μουχαμπέτι από τους Πόντιους φοιτητές και σπουδαστές Θεσσαλονίκης

4 ώρες πριν
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια ομιλίας σε ναυτική βάση κοντά στην Μπρεστ (φωτ.: EPA/Yoan Valat/POOL)

Εμ. Μακρόν: Στέλνει αεροσκάφη και φρεγάτα στην Κύπρο – Έτοιμο για πόλεμο μακράς διάρκειας δηλώνει το Ιράν

4 ώρες πριν
Ο Γεώργιος Ζαρίφης, γιος του γενάρχη των Ζαρίφηδων, χρηματοδότησε και το σχολείο στα Θεραπειά, την παραλιακή περιοχή της Πόλης που απεικονίζεται στο καρτ ποστάλ (πηγή: levantineheritage.com/therap.htm)

Η οικογένεια Ζαρίφη, ο κόσμος του εμπορίου και των τραπεζών – Από τον Βόσπορο στα διεθνή εμπορικά κέντρα

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Instagram/ipsilantisfrechen)

Οι Πόντιοι του Φρέχεν θα ανταμώσουν με τους Πόντιους Πανοράματος στον επετειακό χορό του «Υψηλάντη»

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign