Δεν πρόλαβαν να το χαρούν, έναν μήνα χωρίς μετρό θα μείνουν οι Θεσσαλονικείς, από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, λόγω των δοκιμών που πρέπει να γίνουν ενόψει της επέκτασης προς την Καλαμαριά, όπως ανακοινώθηκε μετά το τέλος ευρείας σύσκεψης.
Κατά την περίοδο αυτή, καθώς και πριν και μετά, το πρόγραμμα των δρομολογίων θα τροποποιηθεί.
Έτσι, από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου και από τις 11 Δεκεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου:
• Από Δευτέρα έως Παρασκευή ο πρώτος συρμός από τερματικούς σταθμούς θα αναχωρεί στις 6:30 και ο τελευταίος στις 23:00.
• Το Σάββατο και την Κυριακή πρώτος συρμός από τερματικούς σταθμούς θα αναχωρεί στις 8:00 και ο τελευταίος στις 23:00.
Από την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, από τους τερματικούς σταθμούς:
• Από Δευτέρα έως Πέμπτη και την Κυριακή ο πρώτος συρμός θα αναχωρεί στις 5:30 και ο τελευταίος στις 00:30.
• Παρασκευή και Σάββατο ο πρώτος συρμός θα αναχωρεί στις 5:30 και ο τελευταίος στις 2:00.
Κατά το διάστημα αναστολής της λειτουργίας του μετρό και καθ’ όλη τη διάρκεια του μειωμένου ωραρίου λειτουργίας του το επιβατικό κοινό το οποίο ξεπερνά τα 2,2 εκατ. επιβάτες μηνιαίως, θα εξυπηρετείται με πρόσθετες νέες γραμμές από τον ΟΑΣΘ.
Νέα γραμμή Μ1
Η νέα γραμμή Μ1 θα διατρέχει κυρίως τη διαδρομή του μετρό από τον τερματικό σταθμό της Ν. Ελβετίας μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό επί του άξονα Λεωφόρος Κων. Καραμανλή – Εγνατία – Μοναστηρίου και αντίστροφα.
Θα υπάρχουν 11 στάσεις. Όλη η απόσταση εκτιμάται να καλύπτεται σε 30 έως 35 λεπτά. Η συχνότητα διέλευσης λεωφορείων υπολογίζεται σε 7-10 λεπτά.
Πύκνωση δρομολογίων
Θα τεθούν στην κυκλοφορία επιπλέον δρομολόγια στις γραμμές 3Κ, 31, 39, 58, οι οποίες επηρεάζονται άμεσα από τις αλλαγές στο πρόγραμμα του μετρό με μέσο χρόνο διέλευσης ανά γραμμή τα 8-10 λεπτά (από 12-18 λεπτά σήμερα).