Ένας 62χρονος αλλοδαπός φαίνεται ότι είναι ο άνθρωπος που έβαλε φωτιά χθες σε δασική έκταση πλησίον του Ελληνοαμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών (Λάτσειο), στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στην Κάντζα.
Αξιωματικοί της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού προχώρησαν σήμερα στη σύλληψη του στο πλαίσιο του αυτοφώρου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο 62χρονος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης κινούνταν με ποδήλατο τύπου mountain bike και έβαλε τη φωτιά χρησιμοποιώντας αναπτήρα. Στη συνέχεια, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να αποκρύψει σακίδιο πλάτης που έφερε, το οποίο εντοπίστηκε από τις αρχές.
Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε χθες γύρω στις 16:00 ωστόσο η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων οδήγησε στον γρήγορο περιορισμό της πυρκαγιάς, πριν αυτή απειλήσει κατοικίες και γειτονικές εκτάσεις.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.