pontosnews.gr
Τετάρτη, 14/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γαλλία: Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Μπαϊρού – Αμφίβολο το αποτέλεσμα

Ο Γάλλος πρωθυπουργός έχει προτείνει την περικοπή των δαπανών κατά 40 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ – Κατά αναμένεται να ψηφίσει η αντιπολίτευση

25/08/2025 - 8:31μμ
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EPA/Christophe Petit Tesson)

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EPA/Christophe Petit Tesson)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ψήφο εμπιστοσύνης από το γαλλικό κοινοβούλιο πρόκειται να ζητήσει στις 8 Σεπτεμβρίου ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα, θέλοντας να εξασφαλίσει υποστήριξη για τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησής του, που απειλεί με μεγαλύτερη πολιτική αβεβαιότητα τη χώρα.

Ο Μπαϊρού μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενόψει ενός «πολιτικά ταραχώδους φθινοπώρου», έχει προτείνει την περικοπή των δαπανών κατά 40 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ, προς απογοήτευση τόσο των αριστερών όσο και των δεξιών κομμάτων.

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός θα ψηφήσει κατά της κυβέρνησης στην ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Γάλλος πρωθυπουργός, έγραψε σήμερα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο ηγέτης του κόμματος Ζορντάν Μπαρντελά.

«Ο Φρανσουά Μπαϊρού μόλις ανακοίνωσε το τέλος της κυβέρνησής του», έγραψε ο Μπαρντελά. «Ο Εθνικός Συναγερμός δεν θα δώσει ποτέ ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση οι επιλογές της οποίας προκαλούν δεινά στον γαλλικό λαό».

Η ηγέτιδα του Εθνικού Συναγερμού Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι το κόμμα της θα ψηφίσει κατά του Μπαϊρού – όπως και οι Πράσινοι.

Η ακροαριστερή Ανυπότακτη Γαλλία ανακοίνωσε επίσης ότι η ψηφοφορία θα σηματοδοτήσει το τέλος της κυβέρνησης.

O Γάλλος σοσιαλιστής βουλευτής Αρτούρ Ντελαπόρτ δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει πώς το κόμμα θα υποστηρίξει μια ψήφο εμπιστοσύνης για τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού.

«Δεν βλέπω πώς μπορούμε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Ντελαπόρτ στους δημοσιογράφους μετά τη δήλωση του Μπαϊρού ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο στις 8 Σεπτεμβρίου.

Οι ψήφοι των Σοσιαλιστών θα είναι καθοριστικές για την τύχη του Μπαϊρού, επειδή αν ενωθούν με άλλα αριστερά κόμματα και την ακροδεξιά ψηφίζοντας κατά της κυβέρνησης, πιθανότατα θα υπάρξουν αρκετές ψήφοι για να εκδιώξουν την κυβέρνηση.

Αν χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση μειοψηφίας του Μπαϊρού θα καταρρεύσει.

Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η εξασφάλιση της εμπιστοσύνης ενός πολύ κατακερματισμένου κοινοβουλίου είναι ένα επικίνδυνο στοίχημα.

«Ναι, είναι επικίνδυνο, αλλά είναι ακόμη πιο επικίνδυνο να μην κάνεις τίποτα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος σε αυτό που χαρακτήρισε ως τον σημαντικότερο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω του τεράστιου χρέους της.

Η ψήφος εμπιστοσύνης, είπε ο Μπαϊρού, θα κρίνει εάν υπάρχει αρκετή υποστήριξη στο κοινοβούλιο για τη συρρίκνωση του προϋπολογισμού του ύψους 44 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς προσπαθεί να μετριάσει ένα έλλειμμα του προϋπολογισμού που έφτασε στο 5,8% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος πέρυσι, σχεδόν διπλάσιο από το επίσημο όριο του 3% της ΕΕ.

«Αντιμετωπίζουμε έναν άμεσο κίνδυνο, τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε… διαφορετικά δεν έχουμε μέλλον», δήλωσε ο Μπαϊρού σχετικά με το βάρος του χρέους, προσθέτοντας ότι η ψήφος εμπιστοσύνης θα επικεντρωθεί στο εάν οι βουλευτές συμφωνούν με τη σοβαρότητα του κινδύνου και επιλέγουν την πορεία για να τον διορθώσουν.

Με τη σημερινή του ανακοίνωση, ο Μπαϊρού προηγείται της αντιπολίτευσης, η οποία πιθανότατα θα ζητούσε να μην δοθεί ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιο του προϋπολογισμού του.

Η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης θα διεξαχθεί μόλις δύο ημέρες πριν από τις προγραμματισμένες διαμαρτυρίες, για τις οποίες υπάρχει προσκλητήριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν υποστηριχθεί από αριστερά κόμματα και ορισμένα συνδικάτα.

Το κάλεσμα για γενικές διαμαρτυρίες στις 10 Σεπτεμβρίου συγκρίνεται με τις διαμαρτυρίες των «Κίτρινων Γιλέκων» που ξέσπασαν το 2018 λόγω των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων και του υψηλού κόστους ζωής.

Οι διαμαρτυρίες των «κίτρινων γιλέκων» εξελίχθηκαν σε ένα ευρύτερο κίνημα κατά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και των προσπαθειών του για οικονομική μεταρρύθμιση.

Ο Μπαϊρού έχει προτείνει την κατάργηση δύο αργιών και το πάγωμα των δαπανών για την κοινωνική πρόνοια και των φορολογικών κλιμακίων το 2026 στα επίπεδα του 2025, χωρίς να τα προσαρμόζει στον πληθωρισμό. Επανέλαβε ότι ορισμένες από τις προτάσεις του, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης των τραπεζικών αργιών, θα μπορούσαν να τροποποιηθούν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κάτοικοι κοιτάζουν μέσα από ένα κατεστραμμένο κτήριο, μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές ανατολικά της Πόλης της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ανακοινώθηκε ο επικεφαλής της μεταβατικής επιτροπής διακυβέρνησης

14/01/2026 - 8:52μμ
Η σάλα στο εστιατόριο Fanático στη Μαδρίτη (φωτ.: GLH Singular)
ΚΟΣΜΟΣ

Παραλίγο νέα τραγωδία: Φωτιά από πυροτεχνήματα σε εστιατόριο της Μαδρίτης

14/01/2026 - 8:27μμ
Αμερικανικά στρατιωτικά μέσα σε επιχειρησιακή ανάπτυξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής (φωτ.: EPA / Matt Herbst)
ΚΟΣΜΟΣ

Φουντώνουν τα σενάρια για αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν – Φυγή Ιρανών προς την Τουρκία

14/01/2026 - 7:16μμ
Διαδήλωση στο Νουούκ με σύνθημα «Η Γροιλανδία ανήκει στον γροιλανδικό λαό» 
(φωτ.: EPA / Christian Klindt Soelbeck)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη αναζητά «φόρμουλα» για τη Γροιλανδία: Φόβοι για ρήξη με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

14/01/2026 - 5:37μμ
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη συνέντευξη Τύπου για την πρόταση της Κομισιόν να δοθεί νέο δάνειο στην Ουκρανία, για τη διετία 2026-2027 (φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρόταση δανείου 90 δισ. ευρώ παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

14/01/2026 - 3:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αυστραλία καθιερώνει ημέρα εθνικού πένθους για την αντισημιτική επίθεση στο Σίδνεϊ

14/01/2026 - 11:27πμ
Ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας Παλ Γιόνσον (φωτ. αρχείου: EPA/ HOW HWEE YOUNG)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Σουηδία θα δαπανήσει 437 εκατ. δολάρια για μη επανδρωμένα στρατιωτικά συστήματα

14/01/2026 - 9:46πμ
Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας Γιενς-Φρέντεριλ Νίλσεν και η Δανή ομόλογός του Μέτε Φρέντερικσεν στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στην Κοπεγχάγη (φωτ.: EPA/Liselotte Sabroe)
ΚΟΣΜΟΣ

Γροιλανδία: «Επιλέγουμε τη Δανία έναντι των ΗΠΑ»

13/01/2026 - 10:50μμ
Ιρανή προσπερνά γιγαντοαφίσα που γράφει «Το Ιράν είναι η πατρίδα μας», στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή ορισμένοι διαδηλωτές

13/01/2026 - 10:22μμ
Αστυνομικοί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης όπου σημειώθηκε η επίθεση (φωτ.: dha.com.tr)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Δικαστής πυροβολήθηκε στην έδρα από τον πρώην σύζυγό της – Τον αφόπλισε κρατούμενος

13/01/2026 - 7:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Κύπελλο Ελλάδας: Πέρασαν ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΟΦΗ, Λεβαδειακός στα ημιτελικά

57 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των δύο 22χρονων στον εισαγγελέα Καλαμάτας (φωτ.: EUROKINISSI /Νικήτας Κώτσιαρης)

Υπόθεση Φοινικούντας: Νέα απολογία του 22χρονου για τη διπλή δολοφονία – «Ανασκεύασα για λόγους ηθικής τάξης»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Περίπατος στο Βελιγράδι για τον Ολυμπιακό

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

EuroCup: Νέα κακή εμφάνιση και ήττα για τον Άρη από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Βασταρδή)

FIBA Europe Cup: Βαριά ήττα από την Πετκίμσπορ για το Περιστέρι

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο, Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: thriassio.gr)

Ασπρόπυργος: Κινητοποίηση για το στεγαστικό των Ποντίων

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign