Μαίνεται από χθες το βράδυ η φωτιά στην Αχαΐα, και πλέον απειλεί τα προάστια της Πάτρας. Πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (best.gr) αναφέρουν ότι έχουν τυλιχθεί στις φλόγες σπίτια και εκκλησίες, ενώ εκκενώνονται το Νοσοκομείο Παίδων «Καραμανδάνειο» αλλά και το «Κωνσταντοπούλειο» Γηροκομείο.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
‼️ Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Αρόη #Διάκου #Γηροκομείο και #Λυκόχορο #Πατρών απομακρυνθείτε προς το κέντρο της #Πάτρας
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnloeCt@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) August 13, 2025
Στις 17:00 ήχησε το 112 και για την περιοχή Ρωμανό, με το οποίο οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς την Πάτρα.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
‼️ Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Ρωμανός #Αχαΐας απομακρυνθείτε προς #Πάτρα
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnloeCt@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) August 13, 2025
Καλύτερη παρουσιάζεται η κατάσταση με τη φωτιά στα Μποζαΐτικα και στην ευρύτερη περιοχή. Έχουν ενισχυθεί τα εναέρια μέσα που κάνουν ρίψεις νερού στις φλεγόμενες περιοχές, ενώ δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι η φωτιά κατευθύνεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Hellenic Train: Αλλαγές στα δρομολόγια στο τμήμα Άγιος Ανδρέας-Καμίνια
Η Hellenic Train εξέδωσε ενημέρωση αναφέροντας ότι αύριο Πέμπτη 14 Αυγούστου, λόγω των επιπτώσεων της πυρκαγιάς, οι αμαξοστοιχίες του προαστιακού που εκτελούν δρομολόγια στο τμήμα Άγιος Ανδρέας – Καμίνια θα τερματίζουν προσωρινά στο σταθμό Τσουκαλέικα. Το τμήμα Τσουκαλέικα – Καμίνια – Κάτω Αχαΐα (και αντίστροφα) θα πραγματοποιείται με λεωφορεία.
⇒ Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο μέτωπο των πυρκαγιών στο naftemporiki.gr.