pontosnews.gr
Σάββατο, 29/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στη φυλακή η πρώην πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας – Γιατί κατηγορείται η «Μαρία Αντουανέτα της Σεούλ»

Η Κιμ Χεόν Χι συνελήφθη χθες και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Κράτησης Νάμπου της Σεούλ

13/08/2025 - 5:14μμ
H Κιμ Χεόν Χι, πρώην πρώτη κυρία της Κορέας, φτάνει σε δικαστήριο της Σεούλ για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης (φωτ.: EPA / Jung Yeon-je / POOL)

H Κιμ Χεόν Χι, πρώην πρώτη κυρία της Κορέας, φτάνει σε δικαστήριο της Σεούλ για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης (φωτ.: EPA / Jung Yeon-je / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Μαρία Αντουανέτα της Σεούλ». Έτσι αποκαλούσαν την Κιμ Χεόν Χι, την πρώην πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας, η οποία… κατρακύλησε από τα ψηλά στα χαμηλά. Αυτό σημαίνει ότι απόψε θα είναι το πρώτο της βράδυ στη φυλακή, σε ένα κελί σαν αυτό που βρίσκεται εδώ και 100 μέρες ο σύζυγός της και πρώην πρόεδρος Γιουν Σοκ Γελ.

Οι εισαγγελείς διώκουν το ζεύγος στο πλαίσιο ποινικής έρευνας που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η Κιμ Χεόν Χι συνελήφθη χθες και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Κράτησης Νάμπου της Σεούλ, στη δυτική πλευρά της πρωτεύουσας, ένα σχετικά καινούργιο σωφρονιστικό κατάστημα (άνοιξε το 2011), και από τα λίγα που διοικείται από γυναίκα.

Θα έχει την ίδια μεταχείριση με τις άλλες τροφίμους, αλλά με κάποιες μικρές προσαρμογές στην καθημερινή ρουτίνα δεδομένου ότι πρόκειται για προβεβλημένο πρόσωπο, δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος.

Κρίθηκε προφυλακιστέα με τη βάσιμη υποψία ότι ίσως να επιχειρούσε να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία στην εν εξελίξει έρευνα για δωροληψία, χρηματιστηριακή απάτη και αθέμιτη άσκηση επιρροής. Ο δε σύζυγός δικάζεται για την αποτυχημένη απόπειρά του να επιβάλει στρατιωτικό νόμο, με την κατηγορία της ανταρσίας.

Οι δικηγόροι της Κιμ Χεόν Χι έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες σε βάρος της και έχουν απορρίψει ως «αβάσιμες εικασίες» τις αναφορές στα ΜΜΕ για κάποια δώρα τα οποία υποτίθεται πως έλαβε ως αντάλλαγμα για διάφορες χάρες.

Η ίδια ζήτησε συγγνώμη που προκάλεσε ανησυχία στη χώρα και δήλωσε ότι είναι «ένα τίποτα» όταν εμφανίστηκε για ανάκριση την περασμένη εβδομάδα.

H Κιμ Χεόν Χι, πρώην πρώτη κυρία της Κορέας, φτάνει σε δικαστήριο της Σεούλ για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης (φωτ.: EPA / Jung Yeon-je / POOL)

H Κιμ Χεόν Χι, πρώην πρώτη κυρία της Κορέας, φτάνει σε δικαστήριο της Σεούλ για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης (φωτ.: EPA / Jung Yeon-je / POOL)

Το κελί της έχει ένα μικρό τραπέζι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο, καθώς και για να τρώει, και ένα στρώμα δαπέδου για να κοιμάται, δήλωσε η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί διότι δεν έχει εξουσιοδότηση να μιλήσει στον Τύπο.

Θα έχει ξεχωριστή πρόσβαση σε κοινά ντους και θα της επιτρέπεται να προαυλίζεται για μία ώρα κάθε μέρα εκτός από τις Κυριακές, με διαφορετικό ωράριο προκειμένου να μην συμπίπτει με άλλες κρατούμενες.

«Πολιτικό μυαλό»

Το πρώην πρώτο ζεύγος της Νότιας Κορέας ζούσε σε ένα ευρύχωρο διαμέρισμα σε ακριβή περιοχή της Σεούλ πριν από την εκλογή του Γιουν Σοκ Γελ στην προεδρία τον Μάιο του 2022, και επέστρεψε εκεί μετά την αποπομπή του για το διάταγμα στρατιωτικού νόμου, το οποίο οδήγησε σε πολιτική καταστροφή τον ίδιο, το κόμμα του, και τώρα τη σύζυγό του.

Εκείνη είναι μια εύπορη επιχειρηματίας. Τα περισσότερα από τα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού, συμπεριλαμβανομένου του διαμερίσματος, της ανήκουν, σύμφωνα με βάση δεδομένων της κυβέρνησης.

Με ειδίκευση στις καλές τέχνες, ίδρυσε και διοικούσε μια πετυχημένη εταιρεία επιμελητών τέχνης. Είχε εμπλακεί σε σειρά σκανδάλων στο παρελθόν, αλλά και μετά την εκλογή του συζύγου της ως προέδρου το 2022, με τις διαμάχες αυτές κάποιες φορές να επισκιάζουν την ταραχώδη προεδρία του Γιουν Σοκ Γελ.

Οι ενδυματολογικές της επιλογές και το λόμπινγκ που άσκησε σε θέματα, όπως η προώθηση της απαγόρευσης για την κατανάλωση κρέατος σκύλου, την κατέστησαν αμφιλεγόμενη προσωπικότητα σε μια χώρα όπου τυπικά η πρώτη κυρία κρατά χαμηλό προφίλ.

Ο Χαν Ντονγκ-σου, πρώην δικαστής και εισαγγελέας που εργάστηκε με τον πρόεδρο, δήλωσε ότι η σύζυγός του είχε «πολιτικά στρατηγικό μυαλό» και ότι ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από την ανέλιξή του στο ύπατο αξίωμα.

Μετά το γάμο της με τον Γιουν Σοκ Γελ όταν εκείνος ήταν 52 ετών, εκείνη ήταν αυτή που πρακτικά επηρέαζε όλες τις σκέψεις και τις αποφάσεις του, δήλωσε ο Χαν. Η Κιμ Χεόν Χι ήταν 39 ετών όταν παντρεύτηκαν.

«Η Κιμ Χεόν Χι τον διάλεξε», δήλωσε ο Χαν Ντονγκ-σου. «Και του έδωσε τη στρατηγική και την ενέργεια να γίνει πρόεδρος».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κατεστραμμένα σπίτια στο Μπιντούρ του Νεπάλ, στις 29 Αυγούστου 2026, μετά τις φονικές πλημμύρες που σάρωσαν τις κοιλάδες των ποταμών Μπότε Κόσι και Τρισούλι (φωτ.: EPA / Yonhap)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: «Βρεθήκαμε στην κόλαση» – Στους 675 οι νεκροί, σχεδόν 3.000 οι αγνοούμενοι

29/08/2026 - 4:18μμ
Υπουργοί Εσωτερικών χωρών της Βαλτικής σε θαλάσσια περιπολία της γερμανικής ακτοφυλακής, στο περιθώριο της Συνόδου Ασφαλείας στο Φλένσμπουργκ (φωτ.: dpa / Christian Charisius)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Βαλτική γίνεται νέο μέτωπο της υβριδικής σύγκρουσης Ρωσίας-Δύσης

29/08/2026 - 2:17μμ
Ψηφοφορία σε εκλογικό τμήμα της Ισλανδίας (φωτ.: Ísland.is / Landskjörstjórn)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισλανδία: Δημοψήφισμα-θρίλερ για την επιστροφή στις συνομιλίες με την ΕΕ

29/08/2026 - 1:29μμ
Ο Μίλο Γιαννόπουλος μετά τη σύλληψή του από την ICE στο αεροδρόμιο της Νέας Ορλεάνης, στις 27 Αυγούστου 2026 (φωτ.: U.S. Department of Homeland Security)
ΚΟΣΜΟΣ

Ζητούσε μπλόκα της ICE στα σουπερμάρκετ – Τώρα ο Μίλο Γιαννόπουλος κρατείται προς απέλαση

29/08/2026 - 12:41μμ
Ο χάρτης απεικονίζει τον Κόλπο του Άντεν, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ Υεμένης και Σομαλίας (πηγή: creativecommons. org/licenses/by-sa/3.0/)
ΚΟΣΜΟΣ

Πειρατές στον Κόλπο του Άντεν και ανοιχτά της Σομαλίας: Νέα κρούσματα με ομήρους δεκάδες ναυτικούς

29/08/2026 - 11:30πμ
Φωτογραφίες αγνοουμένων εκτίθενται έξω από το Πανεπιστημιακό Εκπαιδευτικό Νοσοκομείο Tribhuvan (TUTH), στο Κατμαντού του Νεπάλ (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)
ΚΟΣΜΟΣ

Εφιάλτης χωρίς τέλος στο Νεπάλ: Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των νεκρών – Περισσότεροι από 2.800 οι αγνοούμενοι

29/08/2026 - 10:38πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (φωτ.: EPA/AL DRAGO / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: «Ιστορική» συμφωνία για κοιτάσματα 65 δισεκ. βαρελιών αργού πετρελαίου

29/08/2026 - 9:00πμ
Μαχητικό αεροσκάφος JAS-39 Gripen της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας (φωτ.: Msgt. Billy Johnston, USAF/commons.wikimedia.org/wiki)
ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Στέλνει μαχητικά Gripen, κορβέτες και αντι-drone συστήματα στη Φινλανδία

29/08/2026 - 12:12πμ
Ο νέος πρόεδρος της FED Κέβιν Γουόρς στην πρώτη ομιλία του στο Τζάκσον Χολ (πηγή; YouTube/CNBC Television)
ΚΟΣΜΟΣ

Fed: «Ανησυχητικός» ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ – Τι είπε ο νέος πρόεδρος

28/08/2026 - 8:14μμ
Πολίτες στην επαρχία Νουβακότ του Νεπάλ, ψάχνουν στις λίστες αγνοουμένων τους συγγενείς τους, έξω από το στρατιωτικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στον απόηχο των καταστροφικών πλημμυρών (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Νεπάλ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Φόβοι για νέες φονικές πλημμύρες από παγετωνικές λίμνες

28/08/2026 - 6:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη Δέσποινα Τσεχελίδου

Δέσποινα Τσεχελίδου: Από τις κόκκινες κάρτες στα γήπεδα στις «κόκκινες γραμμές» του έρωτα

7 λεπτά πριν
Ψεκασμοί για τα κουνούπια, από την Περιφέρεια Αττικής (φωτ.: Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής)

Ιός του Δυτικού Νείλου: Γιατί φέτος «χτυπά» την Αττική – Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούμε

31 λεπτά πριν
Κατεστραμμένα σπίτια στο Μπιντούρ του Νεπάλ, στις 29 Αυγούστου 2026, μετά τις φονικές πλημμύρες που σάρωσαν τις κοιλάδες των ποταμών Μπότε Κόσι και Τρισούλι (φωτ.: EPA / Yonhap)

Νεπάλ: «Βρεθήκαμε στην κόλαση» – Στους 675 οι νεκροί, σχεδόν 3.000 οι αγνοούμενοι

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: anamniseis.net)

Θλίψη στην ομογένεια της Νέας Υόρκης: Ο Μανώλης Καλλέργης επέστρεψε στην Κρήτη που δεν ξέχασε ποτέ

1 ώρα πριν
Το νεολιθικό γλυπτό που απεικονίζει μια ανθρώπινη μορφή καθισμένη στη ράχη λεοπάρδαλης (φωτ.: Turkish Ministry of Culture and Tourism)

Καβάλα σε λεοπάρδαλη πριν από 11.000 χρόνια – Το παράξενο γλυπτό που ξάφνιασε τους αρχαιολόγους

2 ώρες πριν
Το εξωτερικό της Παναγίας Σουμελά στο Αλεθρικό, την κοινότητα που ανήκει στην επαρχία Λάρνακας, στην Κύπρο (φωτ.: Μητρόπολη Τριμυθούντος)

Κύπρος: Πλήθος πιστών στην Παναγία Σουμελά του Αλεθρικού – Ποντιακό γλέντι μέχρι αργά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV