Τη γυναίκα που την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε σε βίντεο να κυκλοφορεί στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου μ’ ένα καροτσάκι όπου βρισκόταν το νήπιο και δύο παιδιά, έχουν συλλάβει οι αστυνομικές Αρχές.
Η αλλοδαπή γυναίκα, υπήκοος Αλγερίας που φέρεται να είναι ο άνθρωπος ο οποίος μετέφερε και εγκατέλειψε το άτυχο κορίτσι στην παραλία Εδέμ στο Παλαιό Φάληρο αναμένεται να οδηγηθεί αργότερα σήμερα, Παρασκευή, στο Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, η προσαγωγή της γυναίκας έγινε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας.
Πώς έφθασαν στη γυναίκα
Ο εντοπισμός της ήταν αποτέλεσμα ανάλυσης υλικών από κάμερες ασφαλείας, καθώς βρέθηκε να αναχωρεί με ταξί από την περιοχή του Φαλήρου. Τα στελέχη του λιμενικού εντόπισαν έναν τουρίστα, υπήκοο Ισραήλ ο οποίος εκείνη την ημέρα βρισκόταν επίσης στο ταξί. Μέσω διαδικτυακής εφαρμογής επικοινώνησαν μαζί του και του ζήτησαν να τους υποδείξει το σημείο όπου πήρε το ταξί. Εν συνεχεία, πήγαν στην πιάτσα των ταξί στην Ερμού όπου εντόπισαν τον οδηγό.
Ο τελευταίος, τους μετέφερε στο σημείο όπου αποβίβασε την προσαχθείσα στα Κάτω Πατήσια. Από χθες Πέμπτη, το σημείο τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση. Σήμερα το πρωί, η γυναίκα εντοπίστηκε και αστυνομικοί που ήταν παρόντες στην παρακολούθηση, την προσήγαγαν στο Μέγαρο της ΕΛ.ΑΣ. στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Από την κατάθεσή της, οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι θα συλλέξουν στοιχεία για την ταυτότητα του νεκρού κοριτσιού που εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα στην παραλία Εδέμ.
Στόχος είναι να διευκρινιστεί εάν το παιδί που είχε στο καρότσι είναι το ίδιο με αυτό που βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο.
Πάντως τα τρία βίντεο που έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών φαίνεται να δίνουν κάποιες πρώτες απαντήσεις για τον τρόπο που το τρίχρονο κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό τα ξημερώματα της Κυριακής στην πλαζ Έδεμ του Παλαιού Φαλήρου.