Νέες απειλές εναντίον της Ρωσίας που συνοδεύονται από νέα… προθεσμία για να καταλήξει σε συμφωνία με την Ουκρανία εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Όπως δήλωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ο Αμερικανός πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου έως τις 8 Αυγούστου.
«Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία πρέπει να διαπραγματευθούν μια εκεχειρία και μια διαρκή ειρήνη. Ήρθε η ώρα να καταλήξουν σε μία συμφωνία. Ο πρόεδρος Τραμπ κατέστησε σαφές ότι αυτή πρέπει να γίνει έως τις 8 Αυγούστου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να εφαρμόσουν πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσουν την ειρήνη» δήλωσε ο ανώτερος Αμερικανός διπλωμάτης Τζον Κέλι απευθυνόμενος στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας.