pontosnews.gr
Τετάρτη, 17/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δάνειο 30 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο

Ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης είπε ότι ο δήμος έχει την ανάγκη να τρέξει πάρα πολλά έργα

31/07/2025 - 11:23πμ
(Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Φωτ. αρχείου: MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης)

(Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Φωτ. αρχείου: MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τη σύναψη δανείου ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την εκτέλεση έργων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση. Κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης κάλεσε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να υποστηρίξουν τη θέση για τη λήψη του δανείου και σημείωσε ότι ο δήμος έχει την ανάγκη να τρέξει πάρα πολλά έργα γιατί οι ελλείψεις είναι τέτοιες που πρέπει να καλυφθούν τα επόμενα 5 – 10 χρόνια ώστε να αλλάξει η εικόνα και η φυσιογνωμία της πόλης. Παράλληλα υπενθύμισε ότι το 2014 είχαν συγκροτηθεί τα τότε δάνεια του δήμου σε έναν ενιαίο δανεισμό με οφειλή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενώ το 2017 εγκρίθηκε δάνειο 20 εκ ευρώ που υλοποιήθηκε από την επόμενη διοίκηση, επί δημαρχίας του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Άλλωστε ο δήμαρχος ανέφερε ότι η τρέχουσα συγκυρία είναι ευνοϊκή για την έγκριση σύναψης του δανείου ώστε να ληφθεί παράλληλα με το δάνειο και τεχνική βοήθεια που θα βοηθήσει σημαντικά στην ωρίμανση μελετών και διευκρίνισε ότι ήταν εκ των προτέρων γνωστό ότι θα ζητηθεί δάνειο καθώς έργα που θα δανειοδοτηθούν μέσω αυτού συμπεριλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2024 με την αντίστοιχη επισήμανση. «Το δάνειο είναι για να αξιοποιηθεί ένα φτηνό χρηματοδοτικό εργαλείο που θα κληθούμε να κατάβαλουμε μέσα από την ευρωστία που θα έχει ο δήμος μετά από 6,5 -7 χρόνια και θα είναι ένα συμπλήρωμα που θα δημιουργήσει την ενότητα ενός μεγάλου τεχνικού προγράμματος που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης» πρόσθεσε. Πρότεινε, τέλος, τη συγκρότηση επιτροπής εποπτείας για την εξέλιξη του δανείου με τη συμμετοχή του δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η λήψη του δανείου παρουσιάζεται ως θεόσταλτο δώρο, ωστόσο τα 30 εκατομμύρια θα εκτιναχθούν σε 50 εκατομμύρια που θα πληρώνουν οι δημότες και οι μελλοντικές διοικήσεις, ενώ το δάνειο που είχε συνάψει η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη ήταν μια τελείως διαφορετική περίπτωση. Ζήτησε, τέλος, αναβολή στη διαδικασία έγκρισης ώστε να δοθεί χρόνος για να συζητηθούν οι ενστάσεις.

Υπέρ της σύναψης του δανείου τάχθηκαν οι σύμβουλοι της διοίκησης καθώς και οι σύμβουλοι της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» Μιχάλης Κούπκας, Σωκράτης Δημητριάδης και Χάρης Αηδονόπουλος. Θετικά ψήφισαν και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων «Όλοι εμείς – Δρόσος Τσαβλής» και «Θεσσαλονίκη Μακεδονία». Λευκό ψήφισαν ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και άλλοι σύμβουλοι της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» καθώς και σύμβουλοι της παράταξης «Θεσσαλονίκη για όλους» και κατά οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Η πόλη ανάποδα και συνεργαζόμενες κινήσεις».

Το ντεκ της παραλίας, η Αριστοτέλους, οι πλατείες Διοικητηρίου και Δημοκρατίας

Στη δευτερολογία του ο κ. Αγγελούδης με αφορμή σχετικές αναφορές συμβούλων της αντιπολίτευσης επισήμανε ότι για το ντεκ της παραλίας η προμελέτη μέσα σε έξι μήνες ολοκληρώθηκε και είναι πλέον στα χέρια του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος προκειμένου να αρχίσει η αδειοδότηση των περιβαλλοντικών προϋποθέσεων. «Με το που θα μας τη στείλουν εγκεκριμένη ή με διορθώσεις, αμέσως μετά προχωρούμε στη δημοπράτηση με κεφάλαια που έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» πρόσθεσε. Παράλληλα τόνισε ότι το έργο της ανάπλασης της Αριστοτέλους δημοπρατείται τον Οκτώβριο, αύριο οι μελετητές παρουσιάζουν στη δημοτική αρχή την ολοκληρωμένη προμελέτη για την πλατεία Δημοκρατίας και τη Δευτέρα θα γίνει η τελευταία συζήτηση με τους αρχαιολόγους για να κλείσει και η προμελέτη για το έργο της πλατείας Διοικητηρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τέτοιες εικόνες θα δουν οι Αθηναίοι το σαββατοκύριακο «Χωρίς αυτοκίνητο»
(φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα χωρίς αυτοκίνητο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου

17/09/2025 - 2:03μμ
(Φωτ.: Pixabay / Charles Leslie)
ΕΛΛΑΔΑ

Πέλλα: Συνελήφθη 73χρονος που κακοποίησε γάτα μέχρι θανάτου

17/09/2025 - 1:32μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Καλοκαιρινές θερμοκρασίες την Τετάρτη και τοπικές βροχές

17/09/2025 - 8:09πμ
Ο 32χρονος οδηγείται στο ανακριτικό γραφείο, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (πηγή: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Έβαλε φωτιές στον Υμηττό, παρενόχλησε γυναίκες στο Αιγάλεω – Συνελήφθη 32χρονος

16/09/2025 - 8:06μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για υποψηφίους ΤΕ του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (2Γ/2022)

16/09/2025 - 5:00μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη «πρωταθλητής» στη δοκό… αλουμινίου

16/09/2025 - 11:49πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ηλιοφάνεια την Τρίτη, η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο

16/09/2025 - 8:08πμ
Η παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: 'Ελλη Τσολάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο νεκροί στα νερά του Θερμαϊκού

15/09/2025 - 10:51μμ
Πλακάτ έξω από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Να μην κλείσει η υπόθεση ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων – Καταγγέλλουν κενά και παραλείψεις

15/09/2025 - 9:24μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή τρεις Αλβανοί για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Πυλαία

15/09/2025 - 5:41μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέτοιες εικόνες θα δουν οι Αθηναίοι το σαββατοκύριακο «Χωρίς αυτοκίνητο»
(φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Αθήνα χωρίς αυτοκίνητο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: Pixabay / Charles Leslie)

Πέλλα: Συνελήφθη 73χρονος που κακοποίησε γάτα μέχρι θανάτου

46 λεπτά πριν
Ρεπόρτερ πολιορκούν το αυτοκίνητο με το οποίο απομακρύνεται από τη φυλακή ο Μπρίκνερ (φωτ.: EPA / Filip Singer)

Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚάν: Αποφυλακίστηκε ο βασικός ύποπτος, Κρίστιαν Μπρίκνερ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας)

Βαλκανικό πρωτάθλημα Ιππασίας: Επτά μετάλλια για την Ελλάδα στο Τσαράτσοβο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Τεκμήρια: Για ποια οχήματα μειώνονται – Πώς θα φορολογούνται τα ΙΧ

2 ώρες πριν

«Με την εγάπ’ να πάτε», προτρέπει ο Γεώργιος Μ. Κωνσταντινίδης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign