Σε αναγκαστική προσθαλάσσωση προχώρησε πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διαδικασία υδροληψίας στο Βραχάτι Κορινθίας.
Ανήκει στη 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, της 112 Πτέρυγας Μάχης και οι δύο πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, το αεροσκάφος (τύπου υδροπλάνο) που συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Φενεό Κορινθίας.
Κατά τη διαδικασία της υδροληψίας παρουσίασε βλάβη στον κινητήρα και δεν μπόρεσε να απογειωθεί, ωστόσο έχει παραμείνει στην επιφάνεια της θάλασσας.
Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ρυμούλκησης του αεροσκάφους, ενώ κλιμάκιο της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρύχιων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας μεταβαίνει στην περιοχή για τη διερεύνηση του περιστατικού.