Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Λίγες νεφώσεις στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ανατολικά ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 33-35°, ενώ θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34-36, στα νησιά του αν Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33°, και στις Κυκλάδες τους 30-31°C.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα παράκτια από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ αίθριος καιρός.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και το Θρακικό πέλαγος μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 και τοπικά 34 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά Ηπείρου και δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 και τοπικά στα ηπειρωτικά 35 βαθμούς.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές, στη Θεσσαλία τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και πιθανόν στα ορεινά της Θεσσαλίας μικρής διάρκειας καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα παράκτια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.