Πλούσια ποινική δράση φέρεται να έχει ο 42χρονος TikToker που συνελήφθη για υπόθεση εκβίασης. Η νέα υπόθεση στην οποία εμπλέκεται έχει στο επίκεντρο μια μεταφορική εταιρεία στη Δυτική Αττική.
Ο αστέρας των social media ήταν ο ένας από τους δύο «μπράβους» του 47χρονου συνιδιοκτήτη της εταιρείας.
Από κοινού με έναν ακόμα 42χρονο κατηγορούνται ότι απειλούσαν και εκβίαζαν εργαζόμενο που είχε πάει να δουλέψει αλλού, καθώς και τον ιδιοκτήτη τρίτης μεταφορικής προκειμένου να απολύσει άλλον εργαζόμενο. Στόχος τους ήταν να επιστρέψουν στην εταιρεία του 47χρονου με χαμηλότερους μισθούς – βέβαια, ο λόγος που έφυγαν ήταν οι οφειλές δεδουλευμένων, ύψους 36.000 ευρώ.
Την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Εκβιαστών· μάλιστα, ο TikToker αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Στην κατοχή του βρέθηκαν 1.500 ευρώ σε μετρητά, ενώ στο σπίτι του είχε δύο καραμπίνες (η μία κλεμμένη), δύο εγκέφαλους αυτοκινήτου, γεμιστήρα αεροβόλου και δύο κουτιά με σφαιρίδια.
Ένα ποινικό μητρώο… γεμάτο
Παρουσιάζοντας στα social media τον εαυτό του ως «μεσολαβητή» σε υποθέσεις πολιτών, το ποινικό παρελθόν του 42χρονου περιλαμβάνει συνολικά 25 υποθέσεις που εκτείνονται από το 1998 έως και το 2024.
Αφορούν αδικήματα όπως ένταξη σε εγκληματικές οργανώσεις, εκβιάσεις, απάτες, ληστείες, τοκογλυφίες και ακόμα και απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Δεν έχει περάσει ούτε χρόνος από την τελευταία φορά που απασχόλησε την ΕΛΑΣ. Τον Σεπτέμβριο του 2024 συμμετείχε σε υπόθεση εκβίασης με θύμα έναν ημεδαπό άνδρα, από τον οποίο –μαζί με τέσσερις συνεργούς του– απαίτησε 20.700 ευρώ με απειλές και την παρουσία όπλου.
Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Μάιο της ίδιας χρονιάς, είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για απάτη και υπεξαίρεση, όταν μαζί με άλλον έναν άνδρα απέσπασαν ρολόγια μεγάλης αξίας από κατάστημα στην Αθήνα, παριστάνοντας τους πελάτες.
Το 2021 είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με τουλάχιστον 15 μέλη, η οποία είχε εξειδικευτεί σε διαρρήξεις σπιτιών, ενώ την ίδια χρονιά συνελήφθη και στον Άγιο Δημήτριο με την κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Μαζί με άλλους τρεις δράστες αγνόησε σήμα της Αστυνομίας και τράπηκε σε φυγή· στην κατοχή τους βρέθηκε πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, χωρίς σαφή προέλευση.
Το όνομά του είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο το 2016, όταν κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση 88 ατόμων που διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε σπίτια και επιχειρήσεις σε όλη την Αττική.
Το 2015 είχε συλληφθεί για διάρρηξη σε σπίτι στο Λιτόχωρο, ενώ την ίδια χρονιά στην Πλατεία Συντάγματος εκβίασε γυναίκα ζητώντας της καθημερινή καταβολή χρημάτων ή την παραχώρηση του αυτοκινήτου της, με το πρόσχημα ότι του είχε αφαιρέσει 50.000 ευρώ που της είχε εμπιστευθεί.
Η δράση του δεν σταματά εδώ. Το 2013, ενώ εξέτιε ποινή στις φυλακές Κασσαβέτειας για σειρά σοβαρών αδικημάτων –μεταξύ των οποίων και απόπειρα ανθρωποκτονίας–, εκμεταλλεύτηκε την άδεια που έλαβε για να συμμετάσχει σε διάρρηξη κατασκήνωσης στον Παντελεήμονα Πιερίας, αφαιρώντας χρηματοκιβώτιο.
Από τα 15 στα… βάσανα
Οι πρώτες του καταγεγραμμένες ποινικές εμπλοκές ανάγονται στο 1998, όταν σε ηλικία μόλις 15 ετών συνελήφθη για απόπειρα κλοπής χρημάτων από ανήλικο, τον οποίο είχε παρασύρει με δόλιες υποσχέσεις. Την ίδια χρονιά, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Από τότε και μέχρι το 2006 καταγράφεται συνεχής παρουσία του σε υποθέσεις απάτης, κλοπής κατά συναυτουργία, τοκογλυφίας, εκβίασης και απειλών.
Ξεχωρίζει η συμμετοχή του σε εγκληματική σπείρα 20 ατόμων που έδρασε επί οκταετία στη Θεσσαλία, με στόχο απλούς πολίτες και επιχειρηματίες, από τους οποίους αποσπούσαν χρηματικά ποσά με διάφορα προσχήματα.
Το αρχείο των Αρχών περιλαμβάνει ακόμα υποθέσεις ληστειών με χρήση βίας, επιθέσεις κατά ταχυδρομικού διανομέα, οπλοκατοχή, απειλές, εξυβρίσεις και παραβατική δράση σε δικαστικά μέγαρα, όπως στην περίπτωση του Ιανουαρίου 2003, όταν σύμφωνα με τη δικογραφία προκάλεσε αναστάτωση και βιαιοπραγίες εντός του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας.
Στο ποινικό του μητρώο υπάρχει κάτι σχεδόν κάθε χρόνο από το 1998 μέχρι και σήμερα.
Πολλές από αυτές τις υποθέσεις αφορούν καταστήματα λιανικής που εξαπατήθηκαν μέσω ψεύτικων παραγγελιών επίπλων ή νυφικών, με τον ίδιο και συνεργούς να παραλαμβάνουν εμπορεύματα χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο. Σε άλλες περιπτώσεις εισέβαλε σε καταστήματα ρούχων ή κοσμηματοπωλεία και αφαιρούσε αντικείμενα με τη μέθοδο της απασχόλησης.