pontosnews.gr
Τρίτη, 21/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ένας TikToker με πλούσιο ποινικό μητρώο: Συνελήφθη ξανά ο αστέρας των social media

42 χρονών σήμερα, ξεκίνησε τη δράση του από τα 15 – Εκβιασμοί, ληστείες, απάτες, τοκογλυφία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

12/07/2025 - 4:46μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πλούσια ποινική δράση φέρεται να έχει ο 42χρονος TikToker που συνελήφθη για υπόθεση εκβίασης. Η νέα υπόθεση στην οποία εμπλέκεται έχει στο επίκεντρο μια μεταφορική εταιρεία στη Δυτική Αττική.

Ο αστέρας των social media ήταν ο ένας από τους δύο «μπράβους» του 47χρονου συνιδιοκτήτη της εταιρείας.

Από κοινού με έναν ακόμα 42χρονο κατηγορούνται ότι απειλούσαν και εκβίαζαν εργαζόμενο που είχε πάει να δουλέψει αλλού, καθώς και τον ιδιοκτήτη τρίτης μεταφορικής προκειμένου να απολύσει άλλον εργαζόμενο. Στόχος τους ήταν να επιστρέψουν στην εταιρεία του 47χρονου με χαμηλότερους μισθούς – βέβαια, ο λόγος που έφυγαν ήταν οι οφειλές δεδουλευμένων, ύψους 36.000 ευρώ.

Την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Εκβιαστών· μάλιστα, ο TikToker αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Στην κατοχή του βρέθηκαν 1.500 ευρώ σε μετρητά, ενώ στο σπίτι του είχε δύο καραμπίνες (η μία κλεμμένη), δύο εγκέφαλους αυτοκινήτου, γεμιστήρα αεροβόλου και δύο κουτιά με σφαιρίδια.

Ένα ποινικό μητρώο… γεμάτο

Παρουσιάζοντας στα social media τον εαυτό του ως «μεσολαβητή» σε υποθέσεις πολιτών, το ποινικό παρελθόν του 42χρονου περιλαμβάνει συνολικά 25 υποθέσεις που εκτείνονται από το 1998 έως και το 2024.

Αφορούν αδικήματα όπως ένταξη σε εγκληματικές οργανώσεις, εκβιάσεις, απάτες, ληστείες, τοκογλυφίες και ακόμα και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Δεν έχει περάσει ούτε χρόνος από την τελευταία φορά που απασχόλησε την ΕΛΑΣ. Τον Σεπτέμβριο του 2024 συμμετείχε σε υπόθεση εκβίασης με θύμα έναν ημεδαπό άνδρα, από τον οποίο –μαζί με τέσσερις συνεργούς του– απαίτησε 20.700 ευρώ με απειλές και την παρουσία όπλου.

Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Μάιο της ίδιας χρονιάς, είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για απάτη και υπεξαίρεση, όταν μαζί με άλλον έναν άνδρα απέσπασαν ρολόγια μεγάλης αξίας από κατάστημα στην Αθήνα, παριστάνοντας τους πελάτες.

Το 2021 είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με τουλάχιστον 15 μέλη, η οποία είχε εξειδικευτεί σε διαρρήξεις σπιτιών, ενώ την ίδια χρονιά συνελήφθη και στον Άγιο Δημήτριο με την κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Μαζί με άλλους τρεις δράστες αγνόησε σήμα της Αστυνομίας και τράπηκε σε φυγή· στην κατοχή τους βρέθηκε πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, χωρίς σαφή προέλευση.

Το όνομά του είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο το 2016, όταν κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση 88 ατόμων που διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε σπίτια και επιχειρήσεις σε όλη την Αττική.

Το 2015 είχε συλληφθεί για διάρρηξη σε σπίτι στο Λιτόχωρο, ενώ την ίδια χρονιά στην Πλατεία Συντάγματος εκβίασε γυναίκα ζητώντας της καθημερινή καταβολή χρημάτων ή την παραχώρηση του αυτοκινήτου της, με το πρόσχημα ότι του είχε αφαιρέσει 50.000 ευρώ που της είχε εμπιστευθεί.

Η δράση του δεν σταματά εδώ. Το 2013, ενώ εξέτιε ποινή στις φυλακές Κασσαβέτειας για σειρά σοβαρών αδικημάτων –μεταξύ των οποίων και απόπειρα ανθρωποκτονίας–, εκμεταλλεύτηκε την άδεια που έλαβε για να συμμετάσχει σε διάρρηξη κατασκήνωσης στον Παντελεήμονα Πιερίας, αφαιρώντας χρηματοκιβώτιο.

Από τα 15 στα… βάσανα

Οι πρώτες του καταγεγραμμένες ποινικές εμπλοκές ανάγονται στο 1998, όταν σε ηλικία μόλις 15 ετών συνελήφθη για απόπειρα κλοπής χρημάτων από ανήλικο, τον οποίο είχε παρασύρει με δόλιες υποσχέσεις. Την ίδια χρονιά, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Από τότε και μέχρι το 2006 καταγράφεται συνεχής παρουσία του σε υποθέσεις απάτης, κλοπής κατά συναυτουργία, τοκογλυφίας, εκβίασης και απειλών.

Ξεχωρίζει η συμμετοχή του σε εγκληματική σπείρα 20 ατόμων που έδρασε επί οκταετία στη Θεσσαλία, με στόχο απλούς πολίτες και επιχειρηματίες, από τους οποίους αποσπούσαν χρηματικά ποσά με διάφορα προσχήματα.

Το αρχείο των Αρχών περιλαμβάνει ακόμα υποθέσεις ληστειών με χρήση βίας, επιθέσεις κατά ταχυδρομικού διανομέα, οπλοκατοχή, απειλές, εξυβρίσεις και παραβατική δράση σε δικαστικά μέγαρα, όπως στην περίπτωση του Ιανουαρίου 2003, όταν σύμφωνα με τη δικογραφία προκάλεσε αναστάτωση και βιαιοπραγίες εντός του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας.

Στο ποινικό του μητρώο υπάρχει κάτι σχεδόν κάθε χρόνο από το 1998 μέχρι και σήμερα.

Πολλές από αυτές τις υποθέσεις αφορούν καταστήματα λιανικής που εξαπατήθηκαν μέσω ψεύτικων παραγγελιών επίπλων ή νυφικών, με τον ίδιο και συνεργούς να παραλαμβάνουν εμπορεύματα χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο. Σε άλλες περιπτώσεις εισέβαλε σε καταστήματα ρούχων ή κοσμηματοπωλεία και αφαιρούσε αντικείμενα με τη μέθοδο της απασχόλησης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας – Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

21/10/2025 - 8:00πμ
Αριστερά ο Νίκος Ηλιάδης, λαχειοπώλης στην Καβάλα (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Μεγάλος Λαχνός του Εθνικού Λαχείου που κέρδισε 1 εκατ. ευρώ

20/10/2025 - 3:43μμ
Το ψυγείο στο πορμπαγκάζ του περιπολικού (πηγή: TikTok)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ για τη μεταφορά… ψυγείου με περιπολικό!

20/10/2025 - 3:26μμ
Η είσοδος στη Σήραγγα Κατερίνης του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Παραδίδεται το απόγευμα η αναβαθμισμένη Σήραγγα Κατερίνης

20/10/2025 - 2:29μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελευθέριος Βενιζέλος: Η καταλυτική συμβολή του στην ανασυγκρότηση των Σερρών

20/10/2025 - 1:28μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέοι οι δύο 22χρονοι για το φονικό στη Φοινικούντα

20/10/2025 - 10:44πμ
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες μπαίνει η εβδομάδα

20/10/2025 - 8:13πμ
Από τις εγκαταστάσεις της σπείρας (φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες σε βάρος του ΕΦΚΑ: Προφυλακίστηκαν αν και τα αρνήθηκαν όλα οι δύο αδελφοί από τη Συρία

19/10/2025 - 11:36μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφει ο Δακτύλιος στην Αθήνα – Ποια οχήματα εξαιρούνται

19/10/2025 - 4:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη 43χρονος για έκθεση ανηλίκου – Λιποθύμησε η κόρη του από το πολύ αλκοόλ

19/10/2025 - 3:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΜ-Θ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (φωτ.: ΕΣΗΕΜ-Θ)

Ιστορικής σημασίας επίσκεψη της ΕΣΗΕΜ-Θ στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

35 λεπτά πριν
Εκτεταμένες εργασίες σε εξέλιξη στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)

Ο Ντ. Τραμπ κατεδαφίζει τμήμα του Λευκού Οίκου για να φτιάξει αίθουσα χορού

1 ώρα πριν
Ο Θοδωρής Κουμαρτζής επί το έργον (φωτ.: Αρχείο οικογένειας Κουμαρτζή)

Από τον Ευρωπό του Κιλκίς σε όλον τον κόσμο: Η οικογένεια Κουμαρτζή με τις μικρασιατικές ρίζες ζωντανεύει την αρχαιοελληνική λύρα

2 ώρες πριν

Αυστραλία: Γιορτή ελληνικής παράδοσης στο Greekfest της ενορίας Αγίου Δημητρίου – Τον Πόντο θα εκπροσωπήσει η «Ποντιακή Εστία» Μελβούρνης

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)

ΗΠΑ: Νίκη Τραμπ – Εφετείο αποφάνθηκε ότι μπορεί να αναπτύξει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας – Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign