pontosnews.gr
Τετάρτη, 27/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ειρήνη Μουρτζούκου – Το κατηγορητήριο: «Αδίστακτη δράση» και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Όσα γράφει η ανακρίτρια Πατρών για τα έργα και τις ημέρες της 25χρονης κατηγορούμενης

9/07/2025 - 8:16μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Αδίστακτη δράση» αποδίδουν οι δικαστικές Αρχές στην Ειρήνη Μουρτζούκου, στο λεπτομερές κατηγορητήριο που καλείται να αντικρούσει. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της ανακρίτριας Πατρών, η 25χρονη φέρεται να επιχείρησε τέσσερις φορές να θανατώσει το ένα από τα δύο παιδιά της, ενώ στο δικαστικό έγγραφο αναφέρονται προσπάθειες «με εμμονή και επιμονή» να δολοφονήσει τόσο το δικό της παιδί όσο και εκείνο της φίλης της.

Αυτές οι αποτρόπαιες «προσπάθειες» που καταγράφουν οι δικαστικές Αρχές, φαίνεται να υπήρξαν καθοριστικές για την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος της Μουρτζούκου, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη και ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων.

Όπως σημειώνεται στο ένταλμα, προκύπτουν «σοβαρές ενδείξεις για επανειλημμένη αδίστακτη τέλεση της πράξης της ανθρωποκτονίας, τετελεσμένη τρεις φορές και μία σε απόπειρα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με πλήρη απάθεια, ψυχρότητα, σκληρότητα και παντελή απαξία για το έννομο αγαθό της ζωής, με μεγάλο αριθμό παθόντων μεταξύ των οποίων τρία βρέφη, ήτοι εναντίον αδύναμων ατόμων ανίκανων να αντισταθούν, εκ των οποίων τα δύο ήταν τα βιολογικά τέκνα της κατηγορουμένης».

Στο κατηγορητήριο περιγράφεται αναλυτικά η τραγική πορεία του δεύτερου παιδιού της προς το θάνατο – μια πορεία που ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2023.

«Στις 14/9/2023 στην Κάτω Αχαΐα και βραδινές ώρες πριν τις 00:00 π.μ. εντός της οικίας ενώ ήσουν μόνη με το ανήλικο θήλυ βρέφος σου Μαρία Φρειδερίκη αγνώστου πατρός επιχείρησες να σκοτώσεις αυτό, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) με αδιευκρίνιστο ακόμη κατά την ανάκριση τρόπο, πλην όμως δεν ολοκλήρωσες την πράξη σου επειδή ήλθε η μητέρα σου και κάλεσε το ΕΚΑΒ.

»Στις 7/10/2023 και περί ώρα 20:30 εντός θαλάμου του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” στην Αθήνα όπου νοσηλευόταν το ως άνω ανήλικο θήλυ βρέφος σου Μαρία Φρειδερίκη επιχείρησες να σκοτώσεις αυτό, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) με αδιευκρίνιστο ακόμη κατά την ανάκριση τρόπο, πλην όμως δεν ολοκλήρωσες την πράξη σου επειδή επενέβη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

»Στις 9/10/2023 περί ώρα 18:00 και ώρα 22:00 εντός θαλάμου του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν το ως άνω ανήλικο θήλυ βρέφος σου Μαρία Φρειδερίκη επιχείρησες να σκοτώσεις αυτό, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) με αδιευκρίνιστο ακόμη κατά την ανάκριση τρόπο, πλην όμως δεν ολοκλήρωσες την πράξη σου επειδή επενέβη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

»Στις 12/10/2023 και περί ώρα 20:30 εντός θαλάμου του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν το ως άνω ανήλικο θήλυ βρέφος σου Μαρία Φρειδερίκη, επιχείρησες να σκοτώσεις αυτό, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) με αδιευκρίνιστο ακόμη κατά την ανάκριση τρόπο, πλην όμως δεν ολοκλήρωσες την πράξη σου επειδή επενέβη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου» αναφέρεται στο κατηγορητήριο, το οποίο αναλύει και την τελική «επιτυχή» δράση της μητέρας σε βάρος της Μαρίας-Φρειδερίκης:

«Στις 17/10/2023 και περί ώρα 03:30 πμ, εντός θαλάμου του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν το ως άνω ανήλικο θήλυ βρέφος σου Μαρία Φρειδερίκη, σκότωσες το ανωτέρω ανήλικο θήλυ βρέφος που, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) προκαλώντας του υποξία με ασφυκτικό υποξικό μηχανισμό, από την οποία ως μόνη ενεργό αιτία επήλθε ο θάνατός του, γνωρίζοντας ότι του αφαιρούσες τη ζωή και θέλοντας να επέλθει ο θάνατός του».

Επίσης, περιγράφεται λεπτομερώς η μία προσπάθεια θανάτωσης του παιδιού της φίλης της, στις 11/12/2020 εντός του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων στην Πάτρα, όπου η 25χρονη κατηγορουμένη κλήθηκε να μείνει με το μωρό μέχρι η μητέρα του να επιστρέψει, αλλά και η μοιραία για τη ζωή του παιδιού απόφραξη των αναπνευστικών οδών του στις 4/2/2021.

Για το θάνατο του πρώτου παιδιού της, το 2022, στο κατηγορητήριο σημειώνεται:

«Στην Κάτω Αχαΐα στις 18/6/2022, σε αδιευκρίνιστο ακόμη χρόνο και πάντως πριν τις 23:30 μ.μ., ενεργώντας με πρόθεση, ευρισκόμενη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τέλεσες το έγκλημα της ανθρωποκτονίας, όντας μέλος οικογένειας, σε βάρος άλλου μέλους της οικογένειάς σου.

»Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω χρόνο, σκότωσες το ανήλικο θήλυ βρέφος σου αγνώστου πατρός, που γεννήθηκε την 1/6/2022, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) προκαλώντας του υποξία με ασφυκτικό υποξικό μηχανισμό, από την οποία ως μόνη ενεργό αιτία επήλθε ο θάνατός του, γνωρίζοντας ότι του αφαιρούσες τη ζωή και θέλοντας να επέλθει ο θάνατός του».

Τέλος, για την απόπειρα δολοφονίας της φίλης της που της αποδίδεται, στο κατηγορητήριο περιγράφεται ότι είχε αποφασίσει σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσει την τότε μόνιμη σύντροφό της ενώ αυτή κοιμόταν:

«…της έβαλες στο πρόσωπο ένα μαξιλάρι προκειμένου να φράξεις εντελώς τις αναπνευστικές οδούς ώστε να μην μπορεί να αναπνεύσει, πλην όμως δεν κατόρθωσες να επιτύχεις τον ανθρωποκτόνο σκοπό σου, από λόγους εξωτερικούς και ανεξάρτητους της θελήσεώς σου, διότι η παθούσα ξύπνησε και έτσι δεν επήλθε ο θάνατός της, τον οποίο εσύ επεδίωκες».

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπάλληλος του Δήμου Παλλήνης συνελήφθη για τέσσερις εμπρησμούς – Έβαζε φωτιά σε ξερά χόρτα ή πετούσε φλεγόμενα αντικείμενα

26/08/2025 - 9:55μμ
Από την Πυρκαγιά στην Παιανία, κοντά στην Αττική Οδό (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κάντζα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων – Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά

26/08/2025 - 9:27μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Οπαδική βία: Έδειραν 16χρονο στην Καλαμαριά επειδή δεν τους άρεσε το μπλουζάκι του

26/08/2025 - 8:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου για την έκδοση Προσωπικού Αριθμού – Έχουν εκδοθεί πάνω από 1,1 εκατομμύριο

26/08/2025 - 8:00μμ
Πυροσβεστικό ελικόπτερο κάνει ρίψη νερού στην περιοχή (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Παιανία – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

26/08/2025 - 5:48μμ
Εργασίες στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρροή φυσικού αερίου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

26/08/2025 - 5:13μμ
Στιγμιότυπο από τη φωτιά (φωτ.: Περσέας Πεντελικού - ΕΘΟΜΑΚ)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Παιανία, σηκώθηκαν τέσσερα εναέρια

26/08/2025 - 4:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Επιμένει για τους χρηματισμούς πολιτικών η «Αικ. Κελέση» – «Πριν πάνε οι αποφάσεις στο Εθνικό Τυπογραφείο, έρχονταν σε εμάς»

26/08/2025 - 4:23μμ
Επίδειξη πρώτων βοηθειών σε ομοίωμα σκύλου (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: Επιδείξεις πρώτων βοηθειών σε τετράποδα από τον Ερυθρό Σταυρό

26/08/2025 - 3:47μμ
Το σιντριβάνι της πλατείας Συντάγματος δροσίζει και πάλι τους περαστικούς (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Επαναλειτουργεί το σιντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος

26/08/2025 - 2:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από παλαιότερη αναπαράσταση στη Νέα Κρήνη (φωτ.: Δήμος Καλαμαριάς)

103 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή: Εικόνες ξεριζωμού στην Καλαμαριά του σήμερα

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ANGEL-ROS-DIE / commons.wikimedia.org)

Ασπέργιλλος: Τι είναι, και πόσο επικίνδυνη είναι η ασπεργίλλωση; – Συμπτώματα και αντιμετώπιση

8 ώρες πριν

Καλλιτεχνικός-Χορευτικός Όμιλος Πύρριχος: Αρχίζουν τα μαθήματα ποντιακών χορών και διαλέκτου

8 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο Ναυτικό Μουσείο Καβάλας (φωτ.: Δήμος Καβάλας)

«Ενθυμήματα Καβαλιωτών της προσφυγιάς» – Οι απόγονοι αφηγούνται

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Υπάλληλος του Δήμου Παλλήνης συνελήφθη για τέσσερις εμπρησμούς – Έβαζε φωτιά σε ξερά χόρτα ή πετούσε φλεγόμενα αντικείμενα

9 ώρες πριν
Από την Πυρκαγιά στην Παιανία, κοντά στην Αττική Οδό (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κάντζα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων – Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign