Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι στην περιοχή Άργιλος Κοζάνης και έκαψε χαμηλή θαμνώδη βλάστηση στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας –ακόμη και πλησίον των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της έδρας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας– χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.
Για λόγους πρόληψης εκκενώθηκε το διοικητήριο του πανεπιστημίου και άλλες κτηριακές εγκαταστάσεις, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα αφού οι φοιτητές απουσίαζαν λόγω της ολοκλήρωσης της εξεταστικής περιόδου.
Την ίδια χρονική στιγμή δεύτερη φωτιά ξέσπασε σε ορεινή περιοχή στο χωριό Λιβερά, καίγοντας θαμνώδη βλάστηση. Στην περιοχή επιχειρούν πυροσβεστικά αεροσκάφη, οχήματα της πυροσβεστικής και υδροφόρες από τους δήμους Κοζάνης και Εορδαίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη.