pontosnews.gr
Δευτέρα, 5/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

30 κλικ «γεμάτα» Κλαυδία: Από τον Ασπρόπυργο στην Εύξεινο Λέσχη Αθηνών μια… Eurovision δρόμος

Όλα όσα έγιναν στην τιμητική εκδήλωση για την Πόντια ερμηνεύτρια, τον Φωκά Ευαγγελινό και τους Arcade

26/06/2025 - 9:25μμ
Συγκλονιστικό καλλιτεχνικό δίδυμο η Κλαυδία και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης. Εδώ στην εκδήλωση βράβευσης της Κλαυδίας από την Εύξεινο Λέσχη Αθηνών (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Συγκλονιστικό καλλιτεχνικό δίδυμο η Κλαυδία και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης. Εδώ στην εκδήλωση βράβευσης της Κλαυδίας από την Εύξεινο Λέσχη Αθηνών (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ήταν μια βραδιά όλο γλύκα και ζεστασιά. Εξάλλου η φιλόξενη Εύξεινος Λέσχη Αθηνών προδιαθέτει για κάτι τέτοιο. Όμως αυτή τη φορά δεν ήταν ο χώρος με φόντο την Ακρόπολη που έκανε τον κόσμο να νιώσει τόσο όμορφα και τόσο οικεία. Ήταν ο λόγος που όλοι εμείς βρεθήκαμε εκεί: Η τιμητική εκδήλωση της Λέσχης για την Κλαυδία, αυτό το κορίτσι από τη γειτονιά του μόχθου, τον Ασπρόπυργο, που κατάφερε με την αυθεντικότητα και τη μαγκιά της να καθηλώσει Ελλάδα και Ευρώπη μιλώντας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και για την προσφυγιά.

Με όχημα τη συγκλονιστική φωνή της, βαριά αποσκευή το τραγούδι «Αστερομάτα» που δημιούργησε μαζί με τους μοναδικούς Arcade και έχοντας δίπλα της τον Φωκά Ευαγγελινό που σκηνοθέτησε ένα «θαύμα», η Κλαυδία Παπαδοπούλου πρόσθεσε πάθος και νόημα στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Παρόλο που η… κάλπη του διαγωνισμού δεν της έδωσε την πρώτη θέση, η επιτυχία της έκανε υπερήφανους όλους Έλληνες και πολύ περισσότερο εκείνους με ποντιακή καταγωγή οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους που ένα κορίτσι τόσο νέο ήταν ικανό να δείξει τέτοια αποφασιστικότητα και να επιμένει να μιλάει για τη Γενοκτονία χωρίς φόβο και με πολύ πάθος.

Η Κλαυδία φωτογραφίζεται με μέλη και το λάβαρο της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Ένα πάθος για προσφορά που είδαμε, χθες, στα συνεχώς υγρά μάτια της. Η Κλαυδία δεν είναι αποφασισμένη απλά να κάνει καριέρα, είναι αποφασισμένη να προσφέρει μέσα από την ανοδική της πορεία μην ξεχνώντας ποτέ την αφετηρία της. Ίσως αυτή η αφετηρία είναι που της δίνει αυτήν τη δύναμη να εκπροσωπήσει τους Πόντιους και όλον τον προσφυγικό Ελληνισμό, έξω από τα στενά σύνορα της μικρής χώρας μας.

Συγκινημένη η νεαρή ερμηνεύτρια ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΕΛΑ για την βράβευσή της αλλά κυρίως για τα όμορφα λόγια που άκουσε κατά την παρουσίασή της (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Την ίδια ώρα η σεμνότητά της εκτιμήθηκε από το κοινό που αναζητεί υγιή πρότυπα σε μια κοινωνία η οποία αλλού πατά κι αλλού βρίσκεται. Μιλάει για την ποντιακή καταγωγή της και ξεχειλίζει από υπερηφάνεια. Μιλάει για το χρέος έναντι των προγόνων μας και διακρίνεις την αλήθεια της. Μιλάει για την οικογένειά της και μετά βίας συγκρατεί τα δάκρυά της.

Μιλάει αλλά έχει πραγματικά κάτι να πει και να μας πει!

Όσοι είχαμε τη χαρά να την ακούσουμε, χθες, να μιλάει και να τραγουδάει συνοδευόμενη από τον μοναδικό δεξιοτέχνη της ποντιακής λύρας Ματθαίο Τσαχουρίδη, αναρωτηθήκαμε πόσοι τέτοιοι νέοι καλλιτέχνες να υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας: που δεν ξεχνούν την αφετηρία και ποιοι στάθηκαν μπροστά τους για να δείξουν το δρόμο, δίπλα για να τους στηρίξουν και πίσω για να καλύψουν τις αδυναμίες τους. Το μέλλον θα δείξει…

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης συνοδεύει με την ποντιακή λύρα του την Κλαυδία Παπαδοπούλου (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Ας δούμε μαζί στιγμιότυπα από τη σεμνή εκδήλωση που παρουσίασε ο Σάκης Τανιμανίδης και διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών μετά από προσωπική επιθυμία του προέδρου της Δημήτρη Μελισσανίδη και υπό τον συντονισμό και την επίβλεψη της συμβούλου διοίκησης της Ναυτεμπορικής Χριστίνας Χαφουσίδου:

(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Ο Φωκάς Ευαγγελινός φωτογραφίζεται για την Ναυτεμπορική, και το pontosnews.gr (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Οι Arcade προσέρχονται στο χώρο της εκδήλωσης (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΑ Χάρης Πασβαντίδης άνοιξε την εκδήλωση παρουσιάζοντας τα τιμώμενα πρόσωπα και εκφράζοντας τον θαυμασμό του στην Κλαυδία (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στο βήμα αναφερόμενος στην Κλαυδία και στα όσα πέτυχε (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Ο Σάκης Τανιμανίδης παρουσίασε την εκδήλωση που διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης με φόντο τους Arcade και τον διευθυντή του naftemporiki.gr Μιχαλη Ψύλο (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Ο ένας και μοναδικός χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Ο γγ της ΕΛΑ Σάββας Καλεντερίδης απένειμε το τιμητικό βραβείο στον Φωκά Ευαγγελινό (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΑ Χάρης Πασβαντίδης βραβεύει τους Arcade (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Ο Δημήτρης Μελσσανίδης παραδίδει στην Κλαυδία το δώρο της, μια ποντιακή λύρα με επιχρυσωμένα τμήματα (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Δημήτρης Μελισσανίδης και Κλαυδία (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Η Κλαυδία Παπαδοπούλου και συνεργάτες της από την εταιρεία. Αριστερά ο Στέφανος Τανιμανίδης. Στο κάδρο βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΕΛΑ Δημήτρης Μελισσανίδης (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Μάγεψε για ακόμα μια φορά η Κλαυδία ερμηνεύοντας την «Αστερομάτα» στη σκηνή που στήθηκε για την τιμητική εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Οι πυρριχιστές της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών με τη συνοδεία του Ματθαίου Τσαχουρίδη (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Σάββας Καλεντερίδης και Φωκάς Ευαγγελινός (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Δημήτρης Μελισσανίδης, Ανθή Παπακώστα, Παύλος Χρηστίδης (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Χαρά και αγάπη «φυλακισμένες» σ’ ένα ενσταντανέ (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Η εγγονή του Δημήτρη Ψαθά, Λένα Νίτσου, επάνω με την Κλαυδία και κάτω με τον Σάββα Καλεντερίδη και τον Χάρη Πασβαντίδη

Η Κλαυδία ανάμεσα στους μικρούς θαυμαστές της (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Δημοκρατίας δρ Μιχάλη Χουρδάκη (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Ο γγ της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών Σάββας Καλεντερίδης, ο πρόεδρος Δημήτρης Μελισσανίδης και ο αντιπρόεδρος Χάρης Πασβαντίδης (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Πόπη Παπαγεωργίου

⇒ Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης.

• Χορηγοί επικοινωνίας: pontosnews.gr και Ναυτεμπορική.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Καλή χρονιά» από το «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας, Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Φως Πόντου στο Πάρκο Τρίτση: Ο «Φάρος» στο Μαγικό Χωριό των Δήμων

5/01/2026 - 3:04μμ
Καρέ από το ιστορικό βίντεο με ημερομηνία 5 Ιανουαρίου 1975 (πηγή: Αρχείο ΕΡΤ)
ΠΟΝΤΟΣ

Σαν σήμερα, το 1975: Σπάνιο βίντεο με Μωμόγερους και ποντιακούς χορούς, από το αρχείο της ΕΡΤ

5/01/2026 - 1:29μμ
(Φωτ.: agriniopress.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αιτωλοακαρνανία: Θεοφάνια στο Μπαμπαλιό με νερό από τον Εύξεινο Πόντο

5/01/2026 - 10:24πμ
Περιφορά του σταυρού των Φώτων, στην Κερασούντα. Δωρεά του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» στο Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Τα κάλαντα των Φώτων από τη Σινώπη του Πόντου – Ένα ντοκουμέντο της ποντιακής παράδοσης

5/01/2026 - 9:02πμ
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Waiblingen «Οι Αργοναύτες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Ποντίων Waiblingen «Οι Αργοναύτες»: Συγκινεί η συναυλία αγάπης για τη στήριξη παιδιών που δίνουν μάχη με τον καρκίνο

4/01/2026 - 9:52μμ
Μωμόγεροι στην καρδιά του Ντίσελντορφ, Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Sissy Radiokalavryta Stefanidou)
ΠΟΝΤΟΣ

Μωμόγεροι στο χιόνι: Όταν ο Πόντος χορεύει στην καρδιά του Ντίσελντορφ

4/01/2026 - 2:53μμ
(Πηγή: facebook.com/ TRABZON (YEMEKLER-COĞRAFYA-KÜLTÜR))
ΠΟΝΤΟΣ

Όταν οι «χουρμάδες της Τραπεζούντας» δίνουν χρώμα στο χιονισμένο τοπίο

4/01/2026 - 11:37πμ
Η Δέσποινα Λι στην κορυφή του Ολύμπου κρατώντας την ελληνική σημαία (φωτ.: Δέσποινα Λι · εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Δέσποινα Λι: Η Κινέζα που αγάπησε την Ελλάδα και χορεύει ποντιακά!

4/01/2026 - 10:20πμ
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Γεώργιος Ιωακείμογλου: Ένας σπουδαίος πατριώτης, ένας διορατικός Μικρασιάτης επιστήμονας που θα έπρεπε να γνωρίζουμε και να τιμάμε

3/01/2026 - 9:50μμ
Με... λεωφορείο, ώστε τα ποντιακά να φτάσουν στα σπίτια όλης της παροικίας, από την «Παναγία Σουμελά» Μελβούρνης (φωτ.: Όλγα Αντωνιάδη)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η «Παναγία Σουμελά» Μελβούρνης είπε τα κάλαντα με… κοντομάνικα

3/01/2026 - 2:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)

Σέρρες: Δεν υπάρχουν ίχνη εγκληματικής ενέργειας στη σορό του 45χρονου πυροσβέστη

6 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Υπόθεση Novartis: Την ενοχή των δύο προστατευόμενων μαρτύρων ζήτησε η εισαγγελέας – «Επλήγη το κύρος και η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης»

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Richard Wainwright)

United Cup: Νίκησε για πρώτη φορά τη Ραντουκάνου και η Σάκκαρη

1 ώρα πριν
O Γιώργος Μίγλης με τη σύζυγό του, Χρυστάλλα και τα εγγόνια τους στο «Νέο Μπακάλικο» (φωτ.: facebook/New Bakaliko)

Νέα Υόρκη: Πωλητήριο στο «Νέο Μπακάλικο» του Λονγκ Άιλαντ που έθρεψε γενιές ομογενών – «Η γιαγιά μου τα μαγείρευε όλα αυτά»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Πρωτοχωρίου)

Το Πρωτοχώρι ετοιμάζεται απόψε για τον ετήσιο χορό του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: edogiasena.gr)

Ποντιακό γλέντι για καλό σκοπό με Σέρρα και Μωμόγερους στην Πτολεμαΐδα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign