Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε ο 26χρονος που συνελήφθη για κατασκοπεία στις Καλύβες Αποκορώνου στα Χανιά μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ.
Ο 26χρονος μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας και παρέμεινε για δύο περίπου ώρες, χωρίς ωστόσο να διαβεί το κατώφλι της Εισαγγελίας, αφού επέμενε να είναι παρών ο δικηγόρος του.
Πρόκειται για ένα νέο άνδρα, υπήκοο Αζερμπαϊτζάν, που ταξιδεύει με πολωνικό διαβατήριο. Ο ίδιος ήρθε στα Χανιά στις 16 Ιουνίου και επέλεξε να μείνει σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο με θέα τον κόλπο της Σούδας και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, προπληρώνοντας ένα μήνα. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, δεν άφηνε ούτε την καθαρίστρια να μπει μέσα στο δωμάτιό του.
Μετά τη σύλληψή του, εντοπίστηκε στο δωμάτιό του, φωτογραφική μηχανή και ένας φορητός υπολογιστής με 5.000 φωτογραφικά αρχεία, τα οποία είχε στείλει σε άγνωστο παραλήπτη και στη συνέχεια τα είχε διαγράψει. Μάλιστα, φαίνεται πως είχε χρησιμοποιήσει ειδικό λογισμικό κρυπτογράφησης.