Σκούρα τα βρήκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και χρειάστηκε το tie break στο 3ο αποφασιστικό σετ, για να νικήσει στην «OWL Arena», με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6 (5)) τον 23χρονο Ιταλό Λουτσιάνο Νταρντέρι (Νο 48 της παγκόσμιας κατάταξης), μετά από 2 ώρες αγώνα στην πρεμιέρα του στο 500άρι τουρνουά του Χάλε, σε γρασίσι (16-22/6) και να προκριθεί στους «16».
Στον δεύτερο γύρο ο «Τσίτσι» θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Σερούντολο (Αργεντινή) με τον Μίκελσεν (ΗΠΑ).
Ο Έλληνας πρωταθλητής-στον πρώτο του αγώνα με προπονητή τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς- κάνοντας «μπρέικ» στο 5ο game, κατάφερε να διατηρήσει το σερβίς του και να φτάσει στο 6-4 και να κάνει το 1-0 απέναντι στον 23χρονο Ιταλό μετά από 32 λεπτά αγώνα. Στο 2ο σετ ο Λουτσιάνο Νταρντέρι έδειξε αμέσως τις διαθέσεις του, κάνοντας το 3-0 και επικρατώντας τελικά του Έλληνα πρωταθλητή με 6-3, έπειτα από 31 λεπτά.
Στο 3ο σετ, που είχε διάρκεια 57 λεπτά, οι αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους, πήγαιναν game με game (1-1, 2-2, 3-3, 4-4, 5-5, 6-6). Έχοντας σβήσει 5 break-points ο Τσιτσιπάς, οδηγήθηκε με τον Ιταλό σε tie break και ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να το κάνει δικό του, 7-5, μαζί με τον αγώνα (2-1 σετ).
Πριν την έναρξη του 8ου game ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να πάρει ιατρικό τάιμ-άουτ, έχοντας νιώσει ενοχλήσεις στη μέση του.