Με τέσσερα γκολ στο β’ ημίχρονο η Εθνική ομάδα νίκησε 4-0 τη Βουλγαρία στο Ηράκλειο, στο τελευταίο της φιλικό πριν την έναρξη των προκριματικών του Μουντιάλ 2026. Η «γαλανόλευκη» ήταν μέτρια στο πρώτο, αλλά εντυπωσιακή στο δεύτερο 45λεπτο, όταν βρήκε τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.
Οι 18.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Παγκρήτιο απόλαυσαν την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και της χάρισαν ένα ζεστό χειροκρότημα.
Η εικόνα του αγώνα στο πρώτο του μισό ήταν μέτρια. Με όλη την ενδεκάδα αλλαγμένη σε σχέση με το φιλικό εναντίον της Σλοβακίας, η εθνική έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό. Οι διεθνείς αδυνατούσαν να συντονιστούν, να «βρεθούν» μέσα στο γήπεδο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουν μόνο δύο φορές με αξιώσεις κοντά στην εστία του Μίτοβ. Στην πρώτη (33′) ο Πέλκας σούταρε άουτ και στη δεύτερη (45+2′) ο Ιωαννίδης έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα πάνω στον Βούλγαρο γκολκίπερ.
Στο β’ ημίχρονο, όμως, ήταν ώρα για… showtime! Στο 51′ η εθνική άνοιξε το σκορ με ωραία συνδυαστική ενέργεια. Από το σουτ του Μπακασέτα η μπάλα κόντραρε στον Μασούρα και στρώθηκε στον Πέλκα, που δεν είχε πρόβλημα να γράψει το 1-0.
Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, ο Πέλκας πέρασε καταπληκτική ασίστ στον Ιωαννίδη και ο φορ του Παναθηναϊκού πλάσαρε υποδειγματικά για το 2-0.
Στο 74′ ο Χρήστος Τζόλης σημείωσε το τρίτο ελληνικό γκολ στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα μετά από ασίστ του αρχηγού Τάσου Μπακασέτα.
Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο 88′ με το Γιάννη Κωνσταντέλια να σκοράρει από κοντά, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο γήπεδο, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.
Μετά από τις δύο εξαιρετικές εμφανίσεις στην Κρήτη, άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και τους προκριματικούς του Μουντιάλ που αρχίζουν για την Εθνική σε τρεις μήνες.