Τρεις περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στο Λασίθι –οι δράστες των οποίων είχαν αποσπάσει χρηματικά ποσά και κοσμήματα– εξιχνίασε η ΕΛΑΣ. Μετά από έρευνα και προανάκριση των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγίου Νικολάου, συνελήφθη ημεδαπός και ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για απάτη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Συγκεκριμένα, από τις 27 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου άγνωστοι επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με απροσδιόριστο αριθμό ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, προφασιζόμενοι την ανάγκη επείγουσας χειρουργικής επέμβασης συγγενικού τους προσώπου, ζητώντας γι’ αυτό διάφορα χρηματικά ποσά ή κοσμήματα.
Σε τρεις περιπτώσεις κατάφεραν να αποσπάσουν από δύο γυναίκες και έναν άντρα το συνολικό χρηματικό ποσό των 41.300 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 2.500 ευρώ.
Αρχικά οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν το αυτοκίνητο με το οποίο οι άγνωστοι δράστες μετακινούνταν προκειμένου να παραλάβουν τα χρηματικά ποσά από τους ηλικιωμένους. Το όχημα εντοπίστηκε, κατασχέθηκε, και συνελήφθη ο οδηγός. Η προανάκριση συνεχίζεται.