Ακόμη κι 106 χρόνια μετά, τα μέλη της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου θυμούνται και τιμούν τους προγόνους τους που ξεριζώθηκαν από τον Πόντο, και είτε σκοτώθηκαν ή πέθαναν από τις κακουχίες, είτε κατάφεραν να ξαναστήσουν τη ζωή τους από το μηδέν, παρά την τραγωδία που βίωσαν.
Για το λόγο αυτό, παρουσίασαν την περασμένη Κυριακή παρουσίασαν το Μαρτυρολόγιο, μια παράσταση αφιερωμένη στα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών Μαρία Δημητριάδου, Νατάσα Μελιάδου και Γιώργος Σονίδης, ερμήνευσαν αποσπάσματα από το έργο Γενοκτονία, μια αληθινή ιστορία του σκηνοθέτη Τρύφωνα Ζήση σε κείμενα τις Βασιλικής Τσανακτσίδου.
Επιπλέον, ντοκουμέντα των μαύρων ημερών μετέφεραν στο κοινό μέλη της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου. Στο μουσικό μέρος οι Σωκράτης Ξαντινίδης και Νικηφόρος Ιωαννίδης.