pontosnews.gr
Πέμπτη, 9/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χαλκιδική: Μετατροπή του κατηγορητηρίου για το δυστύχημα στο λούνα παρκ προτείνει η εισαγγελέας

Η εισαγγελική λειτουργός «δείχνει» εδώλιο για τον ιδιοκτήτη, τη σύζυγό του, τον χειριστή και τον μηχανολόγο μηχανικό

29/05/2025 - 7:30μμ
Το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική (φωτ.: MotionTeam / Μιχάλης Παππούς)

Το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική (φωτ.: MotionTeam / Μιχάλης Παππούς)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε θανατηφόρα έκθεση και την παραπομπή τεσσάρων προσώπων σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προτείνει για την υπόθεση του δυστυχήματος στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του τον περασμένο Αύγουστο ένας 19χρονος, η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή της, η εισαγγελική λειτουργός «δείχνει» εδώλιο για τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, την σύζυγό του (ως συνδιαχειρίστρια της επιχείρησης), τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού με την ονομασία «crazy dance» και τον μηχανολόγο μηχανικό που είχε προσκομίσει πιστοποιητικά ελέγχου λειτουργίας τού μηχανήματος.

Εν αντιθέσει όμως με την ασκηθείσα ποινική δίωξη που ήταν για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία (οι τρεις πρώτοι), και απλή συνέργεια σε αυτή (ο τέταρτος), η αντιεισαγγελέας ζητεί να δικαστούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα για τις παρακάτω πράξεις:

  • Θανατηφόρα έκθεση, κατά συναυτουργία (σε βαθμό κακουργήματος), και έκθεση, κατά συναυτουργία (σε βαθμό πλημμελήματος) ο ιδιοκτήτης, η σύζυγος και ο χειριστής,
  • για συνέργεια στις δύο παραπάνω πράξεις και ψευδή βεβαίωση, κατ’ εξακολούθηση, ο μηχανολόγος μηχανικός.

Επιπλέον, για τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ εισηγείται να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους και ειδικότερα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ. Για τους τρεις υπόλοιπους κατηγορούμενους προτείνει να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι με τους οποίους είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες που έδωσαν στις ανακριτικές αρχές.

Στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το περιστρεφόμενο μηχάνημα διασκέδασης – crazy dance ήταν ιδιοκατασκευή με συρραφή και συναρμολόγηση επιμέρους εξαρτημάτων και τμημάτων δίχως να διαθέτει τεχνικό φάκελο και στοιχεία κατασκευαστή, αλλά και γενικότερα δίχως εχέγγυο ή πρότυπο ασφαλείας κατασκευαστή. Απαριθμεί, εξάλλου, συνολικά δέκα αστοχίες – δομικές, μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές – όπως προέκυψαν από την έρευνα κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Τεκμηριώνοντας την εισήγησή της ως προς την μετατροπή της βασικής κατηγορίας, η εισαγγελέας, κατά πληροφορίες, αποδέχεται, μεταξύ άλλων, τον ισχυρισμό που προβλήθηκε από τον ιδιοκτήτη και τον χειριστή ότι επιβιβάζονταν κατ’ επανάληψη στο μηχάνημα προκειμένου να συνοδεύσουν ανήλικους επιβάτες- ακόμη και του συγγενικού τους περιβάλλοντος. Κατά συνέπεια, όπως υπογραμμίζεται στην εισαγγελική πρόταση, δεν μπορεί να γίνει δεκτό, με βάση την κοινή πείρα και λογική, ότι αποδέχονταν (οι ιδιοκτήτες) και τον θάνατο των μελών της άμεσης και ευρύτερης οικογένειας τους ή των εργαζόμενων στην επιχείρηση.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή των παραπάνω σε δίκη και για ποια αδικήματα έχουν οι δικαστές του αρμόδιου Συμβουλίου με βούλευμα που θα εκδοθεί το προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν παραπεμφθεί σε δίκη, με δεύτερη δικογραφία που αφορά το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος (και κατά περίπτωση της απλής συνέργειας και ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή), η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, δύο αντιδήμαρχοι (αρμόδιοι για τις αδειοδοτήσεις), δύο δημοτικοί υπάλληλοι (ανάμεσά τους ο προϊστάμενος αδειοδοτήσεων του δήμου), δύο μηχανικοί και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ. Η συγκεκριμένη δίκη προσδιορίστηκε να γίνει τον Οκτώβριο ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης (λόγω ειδικής δωσιδικίας στο πρόσωπο της δημάρχου και μίας αντιδημάρχου).

Αναδημοσίευση από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Υπουργείο  Προστασίας του Πολίτη / Γρ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Προφυλακίστηκαν και οι υπόλοιποι έξι Τούρκοι που συνελήφθησαν στο Σουφλί

8/10/2025 - 10:00μμ
Τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 17 ετών σε 40χρονο που βίαζε και έδερνε τη σύζυγό του – Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο

8/10/2025 - 6:42μμ
Δίκη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, της υπόθεσης του ηθοποιού Βασίλη Μπισμπίκη, για τις υλικές ζημιές που προκάλεσε με το όχημά του Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025. (Φωτ.: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Μπισμπίκης: Ένοχος για το τροχαίο στη Φιλοθέη – Του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 7.000€

8/10/2025 - 5:15μμ
Αστυνομικοί της Σήμανσης ελέγχουν το σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη για στοιχεία (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στα Ιλίσια: Εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος εντοπίστηκε στο κέντρο διασκέδασης

8/10/2025 - 10:57πμ
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Σποραδικές βροχές και καταιγίδες μέχρι και σήμερα

8/10/2025 - 8:00πμ
Αστυνομικοί της Σήμανσης ελέγχουν την είσοδο του κέντρου διασκέδασης για στοιχεία (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη σε κέντρο διασκέδασης στα Ιλίσια

7/10/2025 - 11:38μμ
Ο Πάνος Ρούτσι δέχεται τα χειροκροτήματα του κόσμου μόλις ανακοίνωσε ότι σταματά την απεργία πείνας (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Πάνος Ρούτσι μετά από 23 ημέρες

7/10/2025 - 9:57μμ
Τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή των 13 Τούρκων που πιάστηκαν στο Σουφλί (φωτ.: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκαν οι έξι από τους 13 Τούρκους που πιάστηκαν με όπλα στο Σουφλί

7/10/2025 - 8:51μμ
(Φωτ. αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεθυσμένος οδηγός τράκαρε 13 σταθμευμένα οχήματα στην οδό Φυλής

7/10/2025 - 7:20μμ
(Φωτ.: Χρήστος Μπόνης / Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάνος και Διονύσης Ψωμιάδης: Αρχίζει η δίκη για τα «45άρια» – Η δικογραφία περιλαμβάνει 456 έργα προϋπολογισμού εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

7/10/2025 - 5:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ στα Ηλύσσια (φωτ.: 
EPA/TERESA SUAREZ)

Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν θα διορίσει νέο πρωθυπουργό εντός 48 ωρών

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: FIBA)

Basketball Champions League: Ιστορικό «διπλό» της Καρδίτσας στο Βέλγιο

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINSSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Υπουργείο Εξωτερικών: Η απάντηση στη Μαρία Ζαχάροβα για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974 στην Κύπρο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Η Ιωνική Λέσχη Ανάγνωση της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας πάει εκδρομή

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

EuroCup: Άρης από τα παλιά και νίκη επί των Χάμπουργκ Τάουερς

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Υπουργείο  Προστασίας του Πολίτη / Γρ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας / EUROKINISSI)

Έβρος: Προφυλακίστηκαν και οι υπόλοιποι έξι Τούρκοι που συνελήφθησαν στο Σουφλί

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign