Με μια συγκινητική εκδήλωση στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού τίμησε η προσφυγομάνα Καλαμαριά τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Το δημαρχείο το βράδυ της Κυριακής φωταγωγήθηκε κόκκινο, στο χρώμα του αίματος, και άναψαν κεριά που σχημάτισαν τον αριθμό 353.000, στη μνήμη των αθώων θυμάτων.
Στην τελετή συμμετείχαν η Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς, ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι», ο Σύλλογος Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας» και η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς, σε μια κοινή εκδήλωση μνήμης και αξιοπρέπειας.
«Το καθήκον της μνήμης. Η Καλαμαριά τιμά τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Όποιος ξεχνά την Ιστορία είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει» το μήνυμα της δημάρχου Χρύσας Αράπογλου.
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 25 Μαΐου με τις «10 λύρες για 353.000 ψυχές», στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού που θα πλημμυρίσει από ποντιακές μελωδίες και τραγούδια μνήμης.