pontosnews.gr
Πέμπτη, 14/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι – «Απευθύνω θερμό χαιρετισμό στον φίλο ελληνικό λαό»

Συναντήθηκε με τον ΠτΔ Κ. Τασούλα και στη συνέχεια μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

7/05/2025 - 12:01μμ
Αριστερά, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο κέντρο ο διερμηνέας και δεξιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Αριστερά, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο κέντρο ο διερμηνέας και δεξιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι και λίγο νωρίτερα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα. Στη συνέχεια, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντάται με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το αεροσκάφος του Αλ-Σίσι προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” στις 10:15 το πρωί και τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Φίλος ο Ελληνικός λαός»

«Υπόδειγμα προς το διεθνές στερέωμα» χαρακτήρισε τη σχέση Ελλάδας-Αιγύπτου ο Κωνσταντίνος Τασούλας υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Αιγύπτου. «Γιατί η μακραίωνη σχέση μας που έχει περάσει τη δοκιμασία αιώνων χαρακτηρίζεται από σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Αυτές οι σχέσεις είναι όλη η ουσία των καταστατικών αρχών του ΟΗΕ» συμπλήρωσε ο Έλληνας Πρόεδρος της Δμοκρατίας.

«Η σχέση αυτή έχει περιθώρια βελτιώσεων. Βλέποντας τους εκπροσώπους των δύο χωρών σκέφτομαι ότι αυτό το περιθώριο καλύπτει μεγάλη θεματική από ασφάλεια και εκπαίδευση μέχρι τον πολιτισμό» συνέχισε ο κ. Τασούλας. Καταλήγοντας, δε, τόνισε ότι «Αίγυπτος και Ελλάδα αποτελούν πυλώνες σταθερότητας και πρέπει πάντα να συνεννοούνται έναντι της άλλης πλευράς που δημιουργεί μόνο δυστυχία».

Από την πλευρά του ο κ. Αλ Σίσι ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την υποδοχή υπενθυμίζοντας ότι αυτή είναι η 5η φορά που επισκέπτεται τη χώρα μας και αυτό αποτελεί απόδειξη της καλής σχέσης των δύο χωρών.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των αποστολών των δύο χωρών στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

«Θέλω να μου επιτρέψετε να απευθύνω θερμό χαιρετισμό στον φίλο ελληνικό λαό» συνέχισε ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

«Η Αίγυπτος τάσσεται υπέρ της ειρήνης και ο συντονισμός μεταξύ μας αποβλέπει στη σταθερότητα της περιοχής», συνέχισε ο κ. Αλ Σίσι αναφερόμενος στο περιθώριο βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών. «Επικεντρωνόμαστε στο θέμα της Γάζας, προσπαθούμε για την κατάπαυση του πυρός, την επιστροφή των ομήρων», πρόσθεσε.

Κάνοντας αναφορά στο μεταναστευτικό ο πρόεδρος της Αιγύπτου σημείωσε ότι υπάρχουν 9 εκατ. άνθρωποι που θέλουν να φύγουν από τη Γάζα και να πάνε στην Αίγυπτο. «Εμείς θέλουμε οι Παλαιστίνιοι να μείνουν στη Λωρίδα της Γάζας» τόνισε στο πλαίσιο αυτό.

Η σημασία της επίσκεψης

Η επίσκεψη του Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι στην Αθήνα και η συνεδρίαση – ορόσημο για την εμβάθυνση των σχέσεων του πρώτου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών έχει ξεχωριστή σημασία για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης Αθήνας – Καΐρου και την εδραίωση του ρόλου Ελλάδας και Αιγύπτου ως πυλώνων σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια περίοδο γεωπολιτικών αναταράξεων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να εκπέμψουν μήνυμα αναβάθμισης των ήδη εξαιρετικά στενών σχέσεων σε στρατηγική εταιρική σχέση και ενίσχυση της συνεργασίας και του συντονισμού στο πολιτικό επίπεδο (μηχανισμός τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων), στις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις των δύο χωρών, τις μεταφορές και τις υποδομές, σε έργα συνδεσιμότητας, στην ενεργειακή ασφάλεια (ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου GREGY interconnector) και την κλιματική αλλαγή, την άμυνα και την ασφάλεια, στο Μεταναστευτικό, στην παιδεία και στον πολιτισμό, τα οποία αναμένεται να περιγραφούν αναλυτικά στην Κοινή Δήλωση που θα υπογράψουν οι δύο ηγέτες.

Επιπλέον, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις στη Γάζα, τη Συρία και τη Λιβύη.

Η τελευταία συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αιγύπτιο πρόεδρο έλαβε χώρα στο Κάιρο τον Ιανουάριο του 2025 στο περιθώριο της τριμερούς συνάντησης κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Υπουργείο Ανάπτυξης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Θεοδωρικάκος: Τέλος στα «ψιλά γράμματα» και πλαφόν στις επιβαρύνσεις των δανειοληπτών

13/05/2026 - 11:49πμ
Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες (φωτ.: POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει τη μετατροπή της Μεσογείου σε θέατρο πολέμου

11/05/2026 - 4:56μμ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026 (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για το ουκρανικό drone στο Ιόνιο: Θα υπάρξει αντίδραση της κυβέρνησης

11/05/2026 - 1:06μμ
Άποψη της αίθουσας όπου συνεδριάζει η Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναρτήθηκαν τα «Πόθεν Έσχες» πολιτικών και αιρετών για το 2025 – Τι περιλαμβάνουν οι δηλώσεις

11/05/2026 - 12:45μμ
Το ουκρανικής κατασκευής drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα, σε καρέ από ερασιτεχνικό βίντεο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οπλισμένο ουκρανικό drone στη Λευκάδα και σιγή από την κυβέρνηση

11/05/2026 - 11:57πμ
Στιγμιότυπο από την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων Βορείου Ηπείρου, στη Λάρισα (φωτ.: maximos.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Μην ξεπουλάτε τις ιδιοκτησίες σας στη Βόρειο Ήπειρο – Η φωνή σας πρέπει να ακούγεται

10/05/2026 - 9:26μμ
Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Σάββατο 9 Μαΐου 2026   (φωτ.: ΜOTIONTEAM /  Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Δεν θα γυρίσουμε στο 2015» – Μήνυμα για χρέος, άμυνα και Έβρο

9/05/2026 - 5:28μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Κρατικά εγγυημένη αισχροκέρδεια τα κέρδη των τραπεζών

9/05/2026 - 12:25μμ
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του νομοσχεδίου για το νέο Κληρονομικό Δίκαιο από τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής και καθηγητή του Αστικού Δικαίου Απόστολο Γεωργιάδη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 2 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ριζική αναμόρφωση του κληρονομικού δικαίου

9/05/2026 - 12:01μμ
(Φωτ.: ministryofjustice.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα τροπολογία Φλωρίδη: Δίκη για πολιτικά πρόσωπα εντός τριών μηνών

7/05/2026 - 9:36μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: unsplash.com)

Γερμανία: Παιδίατρος κατηγορείται για 130 βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Εκτός Final 4 ο Παναθηναϊκός – Λύγισε στη Βαλένθια στο Game 5

5 ώρες πριν
Το κτήριο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας (φωτ.: Τζ.Ρ.)

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Πολυήμερο αφιέρωμα στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

Βουλή: Εγκρίθηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό: Χάλκινο μετάλλιο ο Θολιώτης

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Επέστρεψε στη Super League 2 ο Απόλλων Καλαμαριάς!

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign