pontosnews.gr
Σάββατο, 11/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αποβολή των φοιτητών που θα συλλαμβάνονται για πράξεις βίας – Θα πληρώνουν τις ζημιές που προκαλούν

Ταυτοποιήθηκε ο φοιτητής που χειροδίκησε στην υπεύθυνη του κυλικείου στην Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου

6/05/2025 - 3:53μμ
Στιγμιότυπο από παλιότερα επεισόδια στο ΑΠΘ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Στιγμιότυπο από παλιότερα επεισόδια στο ΑΠΘ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την αποβολή από το δημόσιο πανεπιστήμιο των φοιτητών που συλλαμβάνονται για άσκηση βίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο των επεισοδίων στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

«Δεν γίνεται να μην υπάρχουν αυτοματοποιημένες πειθαρχικές συνέπειες για εκείνους τους φοιτητές οι οποίο έχουν μπλέξει την ελευθερία της έκφρασης με την οργανωμένη βία» τόνισε ο πρωθυπουργός. Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα τα οποία συνοψίζονται στο ότι εκτός από τη διαγραφή που θα αντιμετωπίζει κάθε φοιτητής που συλλαμβάνεται να εκτελεί πράξεις βίας εντός του πανεπιστημίου, θα καλείται να πληρώσει τις καταστροφές που προκαλεί.

Η υπουργός Παιδείας

Την πρόθεση να ενισχυθεί η ισχύουσα διάταξη για το πώς κάποιος θα χάνει την ιδιότητα του φοιτητή, όταν αποδεικνύεται μέσω της δικαστικής διαδικασίας, ότι αυτός έχει συμμετάσχει σε επεισόδια, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Αυτά τα επεισόδια δεν σημαίνει ότι γίνονται μόνο από φοιτητές. Ενδέχεται κάποιοι να είναι φοιτητές και οι υπόλοιποι να είναι “εξωσχολικοί”. Αυτό το οποίο σίγουρα θα ενισχύσουμε είναι την ισχύουσα διάταξη για το πώς κάποιος θα χάνει την ιδιότητα του φοιτητή, όταν αποδεικνύεται μέσω της δικαστικής διαδικασίας, ότι αυτός έχει συμμετάσχει σε επεισόδια» ανέφερε, σημειώνοντας ότι χρειάζονται συντεταγμένες κινήσεις, ώστε να εφαρμόζεται ο νόμος και όλοι να ξέρουν πώς επιμερίζονται οι ευθύνες.

«Πρέπει να πληρώσει κάποιος που προκαλεί υλικές ζημιές, όπως ακριβώς γίνεται με το κομμάτι της καταστροφής της δημόσιας περιουσίας. Αυτά τα οποία αγγίζουν αστικά, διοικητικά, ποινικά μέτρα αποτιμούμε αυτή τη στιγμή έτσι ώστε να τα κάνουμε ακόμη πιο αυστηρά. Αυτά λοιπόν μένουν να αποτυπωθούν με απόλυτη διαύγεια έτσι ώστε ό,τι υπάρχει στο νόμο να γίνει ακόμη πιο αυστηρό ως προς το κομμάτι της απόδοσης συνεπειών και ευθυνών, έτσι ώστε κάποιος να γνωρίζει ότι ο πανεπιστημιακός χώρος δεν είναι ο χώρος για να ασκήσει τη δική του επαναστατική γυμναστική», είπε χαρακτηριστικά.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Οι πρυτανικές αρχές να βάλουν κάμερες

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εκτίμησε ότι θα πρέπει να τιμωρείται με αναστολή της ιδιότητας του και να απομακρύνεται όποιος φοιτητής βιαιοπραγεί εντός των πανεπιστημίων, «μέχρι να καταδικαστεί ή να αθωωθεί».

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι οι πρυτανικές αρχές πρέπει να βάλουν κάμερες, μαγνητικές πύλες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο. «Αυτό που έχει σημασία είναι να μην είναι το πανεπιστήμιο ξέφραγο αμπέλι», σημείωσε.

Οι έρευνες για την Πολυτεχνειούπολη

Δύο διαφορετικές δικογραφίες σχηματίζει η κρατική Ασφάλεια για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χτες στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Η μία αφορά στην συμπλοκή μεταξύ περίπου 15-20 κουκουλοφόρων με άλλη ομάδα φοιτητών, που αφορμή φαίνεται πως ήταν η αντιπαράθεση εν όψει των φοιτητικών εκλογών και η άλλη στο περιστατικό στο κυλικείο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, όπου ένας φοιτητής χαστούκισε την υπεύθυνη, όταν προσπάθησε να τους εμποδίσει να κολλήσουν αφίσες, καθώς το είχε ετοιμάσει για να λειτουργήσει για πρώτη μέρα χτες.

Στην πρώτη περίπτωση φαίνεται και σε βίντεο οι κουκουλοφόροι να χτυπούν άγρια φοιτητή με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, ενώ δημιουργήθηκε ένταση για αρκετή ώρα, αλλά οι εμπλεκόμενοι είχαν εξαφανιστεί όταν έφτασε η αστυνομία.

Μαρτυρίες έκαναν λόγο για έναν τραυματία, αλλά έγινε έρευνα από την αστυνομία σε νοσοκομεία και δεν εντοπίστηκε. Όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός αναρρώνει στο σπίτι του.

Στη δεύτερη περίπτωση, η υπεύθυνη του κυλικείου έκανε μήνυση σε βάρος του φοιτητή που την χαστούκισε, ο οποίος ταυτοποιήθηκε, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι νεαροί που είχαν εμπλοκή στο επεισόδιο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την απεργία της ΑΔΕΔΥ την 1η Οκτωβρίου (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 14ης Οκτωβρίου: Ποιοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν, ποιες απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί

10/10/2025 - 8:36μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Παντελεήμονας: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα

10/10/2025 - 7:35μμ
(Φωτ.: eisaggeliaefeton-dytikismakedonias.gov.gr/)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Ξεκίνησε στο Εφετείο η δίκη για τη φονική επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ

10/10/2025 - 7:07μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Συνελήφθη ξανά ο 19χρονος Ιρακινός που είχε επιτεθεί σε μηχανοδηγό – Ξεκίνησε η διαδικασία άρσης του ασύλου

10/10/2025 - 3:08μμ
(Φωτ. αρχείου:  EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Κλείδωσε 14χρονη στο σπίτι του και την βίασε – Ο 34χρονος δράστης τής έδινε και ναρκωτικά

10/10/2025 - 1:43μμ
(Φωτ.: Frauke Riether / Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει τις πύλες της η 2η Αγορά Βοτάνων & Μπαχαρικών – Ένας θεσμός αφιερωμένος στην ανάδειξη των ελληνικών αρωματικών φυτών

10/10/2025 - 12:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τρεις Αφγανοί βίασαν 6χρονο ομοεθνή τους μέσα σε δομή φιλοξενίας

10/10/2025 - 11:14πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Με γενικά αίθριο καιρό και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσει η Παρασκευή

10/10/2025 - 8:08πμ
Ο Σήφης Βαλυράκης το 2015 (φωτ.: EUROKINISSI / Γεωργία Παναγοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: «Είμαι πεπεισμένος πως ο θάνατος του πατέρα μου είναι εγκληματική ενέργεια» κατέθεσε ο γιος του

9/10/2025 - 9:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Ζητούνται πληροφορίες για θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφόρο Πάρνηθος

9/10/2025 - 8:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από αριστερά, ο Σεμπαστιάν Λεκορνί με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι (φωτ.: EPA/Mohammed Badra/POOL)

Γαλλία: Παραμένει στη θέση του πρωθυπουργού ο Σ. Λεκορνί – Πρόταση μομφής από κόμματα της αντιπολίτευσης

7 ώρες πριν
Στο φόντο, σκίτσο του Βύρωνα Απτόσογλου από το βιβλίο του Γ.Ν. Λαμψίδη «Τοπάλ Οσμάν» (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τα πρακτικά των δικαστηρίων της Αμάσειας και τον εντοπισμό του ομαδικού τάφου των εκτελεσθέντων

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: Άνετη νίκη επί της Ντουμπάι ο Ολυμπιακός, πριν το ντέρμπι «αιωνίων»

8 ώρες πριν
Αστική σχολή με επτά τάξεις στη Σαφράμπολη (πηγή: «Η Έξοδος», τόμ. ΙΒ' / Προσφορά Χρ. Περδικόπουλου)

Μαρτυρία Χρήστου Σαββίδη: Ο τελάλης φώναξε «Οι Έλληνες να ετοιμάζονται, σε λίγες μέρες θα φύγουν για την Πόλη»

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης: Ακόμα τρία μετάλλια για την Ελλάδα

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Chrisa Vasiliadou)

Ποντιακό παρών στην ιερά πανήγυρη στη μονή Αγίου Θεοδώρου Γαβρά στον Λαγκαδά

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign