pontosnews.gr
Παρασκευή, 5/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Super League: Οριστικά δεύτερος ο Παναθηναϊκός – Φιέστα με τεσσάρα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-2 του ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 την ΑΕΚ

4/05/2025 - 10:36μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έδωσε μία ακόμη παράσταση, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, επί του οποίου επικράτησε με 4-2 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των Play Off 1-4 του πρωταθλήματος της Super League.

Ο Μεντιλίμπαρ έδωσε την ευκαιρία στον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Αλλά ο 31χρονος τερματοφύλακας έδειξε ανέτοιμος, προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Βαθιά μπαλιά του Γιάννη Μιχαηλίδη, ο Αναγνωστόπουλος βγήκε εκτός περιοχής και προσπάθησε να κοντρολάρει με το γόνατο. Την έχασε από τον Ζίβκοβιτς που σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν περίπου ένα δεκάλεπτο για να συνέρθουν. Κι όταν το έκαναν, έφτασαν στην ισοφάριση – πάλι από λάθος τερματοφύλακα. Ο Ροντινέι γύρισε στη μεγάλη περιοχή, ο Ελ Κααμπί στόπαρε κι έστρωσε στον Βέλντε, ο Νορβηγός σούταρε με δύναμη με το αριστερό κι η μπάλα «πήρε μέσα» τα χέρια του Ντομίνικ Κοτάρσκι, για το 1-1 στο 14΄.

Και με τη συμπλήρωση του ημίωρου, οι πρωταθλητές ολοκλήρωσαν την ανατροπή. Πάλι από τα δεξιά, ο Ροντινέι βρήκε τον Σαντιάγκο Έσε που έκανε τη σέντρα, με τον Ελ Κααμπί με καρφωτή κεφαλιά να σημειώνει το 2-1, για το 17ο τέρμα του στο πρωτάθλημα. Πριν, όμως, κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε. «Δράστης» και πάλι ο Ζίβκοβιτς που έφυγε στην αντεπίθεση, πήρε την πάσα του Τάισον και με σουτ στη δεξιά γωνία νίκησε πάλι τον Αναγνωστόπουλο για το 2-2.

Ο τελευταίος αντέδρασε σωστά στο 49΄, στο σουτ του Γιόνι Ότο, με το δεύτερο μέρος να ξεκινάει με γρήγορο ρυθμό. Ο Μεντιλίμπαρ ήταν αυτός που προχώρησε πρώτος σε (τρεις) αλλαγές, με μια εξ αυτών, τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, να αστοχεί με το κεφάλι στο 67΄.

Στο 81΄, όμως, ήρθε το 3-2. Ο Μαρτίνς έκανε την κίνηση από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Τσικίνιο, ο Πορτογάλος σούταρε, η μπάλα κόντραρε λίγο στον Τόμας Κεντζιόρα και κατέληξε στα δίχτυα του Κοτάρσκι. Ο Λουτσέσκου έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά τα κενά πίσω ήταν πολλά. Με ωραίο πλασέ ο Μαρτίνς, μετά το συνδυασμό των Έσε, Γιάρεμτσουκ, έβαλε στο 87΄ το κερασάκι στην τούρτα για τους Πειραιώτες που έφτασαν σε μία ακόμη νίκη σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ 2-1 (με ανατροπή) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των play off της Super League, έφυγε για πρώτη φορά με το τρίποντο απ’ την OPAP Arena και κατέκτησε οριστικά τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του επόμενου Champions League, μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» απ’ τον Ολυμπιακό.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση στο παιχνίδι για να «χτυπήσουν» η μία τις αδυναμίες της άλλης. Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη τελική στο ματς στο 4ο λεπτό όταν από κόρνερ του Τετέ στο πίσω δοκάρι, ο Γεντβάι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 10΄ ο Πελίστρι ανέκτησε την μπάλα ψηλά από λάθος της άμυνας της ΑΕΚ, προχώρησε και σούταρε, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε στη γωνία του, ενώ στο 18΄ σε πολύ γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Πινέδα βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ίνγκασον με καθοριστική παρέμβαση τον σταμάτησε πριν εκτελέσει προ του Ντραγκόφσκι.

Η ΑΕΚ άρχισε να ανεβάζει την πίεσή της μετά το 27΄ και στο 32΄ σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, η κεφαλιά του Λαμέλα από πολύ καλή θέση έφυγε ελάχιστα άουτ απ’ το αριστερό δοκάρι του Ντραγκόφσκι. Στο 37΄ ο Ρότα έκανε μία προσωπική ενέργεια, συνέκλινε προς τα μέσα και σούταρε με το αριστερό, βρίσκοντας σε ετοιμότητα τον Ντραγκόφσκι, ενώ στο 41΄ από ωραίο συνδυασμό των παικτών του Παναθηναϊκού, ο Σφιντέρσκι επέλεξε να γυρίσει και να σουτάρει από πλάτη -αντί να «σπάσει» την μπάλα προς τον Πελίστρι- κι ο Μπρινιόλι μπλόκαρε.

Στο 44΄ από εξαιρετική αντεπίθεση της ΑΕΚ και σέντρα του Κοϊτά στο πίσω δοκάρι, ο Λαμέλα με μία περίεργη όσο και δύσκολη προβολή -υπό την πίεση του Μλαντένοβιτς- έκανε το 1-0 για τους «κιτρινόμαυρους».

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Πιερό να χάνει την πρώτη ευκαιρία των «κιτρινόμαυρων» στο 48΄, όταν πήρε την μπάλα από πολύ μακριά, πέρασε τον Πάλμερ-Μπράουν, έμεινε όρθιος «πατώντας» στην περιοχή, αλλά το σουτ του έφυγε πολύ άουτ.

Στο 51΄ ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσα με ένα καταπληκτικό γκολ του Αζεντίν Ουναΐ. Σε γρήγορη αντεπίθεση των «πράσινων» οι Βαγιαννίδης και Τετέ συνδυάστηκαν από δεξιά, ο Σφιντέρσκι γύρισε προς τα μέσα, εκεί όπου ο Μαξίμοβιτς «έσπασε» την μπάλα στον Μαροκινό μέσο κι εκείνος με ένα φοβερό πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1.

Το ματς απέκτησε «άγρια» ομορφιά και στο 58΄ ο διαιτητής Τζόρτζι έδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Βαγιαννίδη απ’ τον Πιερό, έπειτα από κάθετη πάσα του Τετέ. Ο Σφιντέρσκι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 61΄ και δεν αστόχησε κάνοντας το 2-1 για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος «γύρισε» το σκορ μέσα σε 16 λεπτά μέσα στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 67΄ η ΑΕΚ έχασε πολύ σημαντική ευκαιρία, όταν από φάση διαρκείας στην περιοχή του Παναθηναϊκού, η μπάλα κατέληξε στον Λαμέλα, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν δυνατό και κόντραρε πάνω στους αμυντικούς των «πράσινων».

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Παναθηναϊκός έδωσε την μπάλα στην ΑΕΚ κι οργανώθηκε αμυντικά, με τους «κιτρινόμαυρους» να χάνουν μία σημαντική ευκαιρία στο 81’ με τον Λαμέλα ο οποίος πλάσαρε πολύ άουτ με το δεξί, έπειτα από γύρισμα στο ύψος της περιοχής. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρότα, «έσπασε» την μπάλα προς τα μέσα για τον Σιμάνσκι πλάσαρε πολύ άουτ. Η ΑΕΚ έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 6ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όταν σε σέντρα στην περιοχή, ο Μήτογλου πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Τσιλούλης τη δεύτερη, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει εντέλει τη μεγάλη νίκη με 2-1 που τον έφερε οριστικά στη 2η θέση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γιώργος Παπαγεωργίου και Λίλα Κουντουριώτη (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα παιδιά με τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ

5/12/2025 - 4:02μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

EuroCup: Του έλειψε η διάρκεια και έχασε από την Κλουζ ο Άρης

4/12/2025 - 10:15μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Αναβολή στο Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε λόγω κακοκαιρίας

4/12/2025 - 8:06μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Ισοπαλία πρόκρισης για τον Παναιτωλικό στο Καυτανζόγλειο

4/12/2025 - 7:02μμ
Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης μπαίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο (φωτ.: Μάρκος Χουζούρης / EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιώργος Κουγιουμτσίδης και Κλαυδία εκπροσώπησαν τον Πόντο στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ιταλία

4/12/2025 - 5:01μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΟΚ μίλησε στο φινάλε και άφησε εκτός τετράδας τον Άρη

3/12/2025 - 11:59μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ENBL: Τέταρτη νίκη για τον Ηρακλή

3/12/2025 - 11:40μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Το 4Χ4 ΑΕΚ, Λεβαδειακός – Τρίτη νίκη για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό

3/12/2025 - 9:44μμ
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βαλκανικό πρωτάθλημα άρσης βαρών: Επτά μετάλλια για την Ελλάδα

3/12/2025 - 11:58πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Οικονόμου)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: «Εξάρα» του Βόλου κόντρα στο Αιγάλεω

2/12/2025 - 9:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: imgflip.com/memetemplate/390114597/Clown-Erdogan)

Πού οδηγούνται οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας;

18 λεπτά πριν
Γιώργος Παπαγεωργίου και Λίλα Κουντουριώτη (φωτ.: ΟΠΑΠ)

O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα παιδιά με τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ

38 λεπτά πριν
Ο ναός του Αγίου Σάββα στην Τραπεζούντα, το 1891 (πηγή: exploretrabzon.com)

«Ο Χριστόν και Αε-Σάββας»: Όταν η γυναίκα πήρε για λίγο το πάνω χέρι…

1 ώρα πριν
Ο αρχιεπίσκοπος της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας Αρσάκ Χατσατριάν (φωτ.: Χ / Christian Solidarity International)

Αρμενία: Προφυλακίστηκε αρχιεπίσκοπος εν μέσω βαθιάς ρήξης Εκκλησίας-κράτους

1 ώρα πριν
Μια προσεγμένη τριλογία για τη μικρασιατική φορεσιά και τα κοσμήματα (φωτ.: Facebook / Το Κιόστε - Μικρασ/κός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων-Τσεσμελήδων Μυτιλήνης)

Μια τριλογία μνήμης: Ο Μικρασιατικός Σύλλογος «Το Κιόστε» παρουσιάζει τα ημερολόγια του 2026

2 ώρες πριν
Χημικά από τα ΜΑΤ εναντίον των αγροτών και των κτηνοτρόφων, στα Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης. Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025   (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Στα Πράσινα Φανάρια οι αγρότες – Μπλόκο της ΕΛΑΣ και χημικά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign