pontosnews.gr
Τετάρτη, 5/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βανκούβερ: Τουλάχιστον εννέα νεκροί από την τυφλή επίθεση οδηγού σε πλήθος – Αποκλείστηκε η τρομοκρατική ενέργεια

Ο 30χρονος δράστης, που συνελήφθη στο σημείο, είναι γνωστός στις αρχές

27/04/2025 - 2:18μμ
Περιπολικά διακρίνονται στο σημείο της τυφλής επίθεσης (φωτ.: Χ/Oli London)

Περιπολικά διακρίνονται στο σημείο της τυφλής επίθεσης (φωτ.: Χ/Oli London)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Βανκούβερ του Καναδά, όταν οδηγός αυτοκινήτου έπεσε με το αυτοκίνητό του σε πλήθος που μετείχε σε φεστιβάλ δρόμου της φιλιππινέζικης κοινότητας.

Η αστυνομία κάνει λόγο για πολλούς τραυματίες, ενώ ο δράστης, ηλικίας 30 ετών, είναι ένας «μεμονωμένος ύποπτος», γνωστός στις αρχές, ο οποίος συνελήφθη επί τόπου από τους παριστάμενους, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστούν τα πιθανά κίνητρά του.

Ο οδηγός,

Suspect, 30, is arrested after SUV drives into huge crowd in Vancouver https://t.co/GhDUoApk4H via @MailOnline
======
I heard, read “read”, that there were 15 fatalities.
Still a developing story of sorts.
Very sad.

— Alex Ashley (@The_BlueMax_Two) April 27, 2025

Η αστυνομία του Βανκούβερ ανέφερε σε ανάρτηση που έκανε στη συνέχεια στο X ότι «αυτήν τη στιγμή, είμαστε σίγουροι ότι το περιστατικό αυτό δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια», ωστόσο προκάλεσε αύξηση της έντασης παραμονή των εθνικών εκλογών που διεξάγονται αύριο, Δευτέρα, στη χώρα.

BREAKING: Vancouver police confirm 9 people were killed when a man drove into a crowd at a Filipino heritage festival. https://t.co/IEuFEaCjJq

— The Associated Press (@AP) April 27, 2025

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:00 τοπική ώρα του Σαββάτου (06:00 ώρα Ελλάδος σήμερα) στην συνοικία Σάνσετ ον Φρέιζερ της πόλης καθώς μέλη της φιλιππινέζικης κοινότητας συγκεντρώνονταν για να γιορτάσουν την Ημέρα του Λάπου Λάπου.

Η Άμπιγκεϊλ Αντίσο διηγήθηκε στην τοπική εφημερίδα Vancouver Sun ότι βρισκόταν μαζί με φίλους στο φεστιβάλ όταν άκουσε δυνατούς θορύβους και στη συνέχεια ουρλιαχτά.

«Υπήρχαν πτώματα. Είχαν συνθλιβεί. Ορισμένοι είχαν ήδη πεθάνει», είπε.

Ο Ντέιλ Σελίπε που βρισκόταν μαζί της σημείωσε ότι είδε παιδιά που είχαν τραυματιστεί.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαληθεύτηκαν από το AFP δείχνουν ένα μαύρο όχημα SUV, το μπροστινό μέρος του οποίου έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, να βρίσκεται σταματημένο σε δρόμο γεμάτο συντρίμμια, που έχει παντού στις άκρες του καντίνες. Λίγα μέτρα μακριά βρίσκονται διασώστες που φροντίζουν ανθρώπους που κείτονται στο έδαφος.

The Filipino community in Vancouver was plunged into heartbreak and horror on Sunday after a vehicle-ramming incident shattered the joy of Lapu-Lapu Day celebrations.

Read more: https://t.co/jPAjN0LuLY#DailyTribune #vancouverattack pic.twitter.com/bEBDZ4763e

— Daily Tribune (@tribunephl) April 27, 2025

«Δεν ξέρουμε ποιον να πρωτοβοηθήσουμε (…) Είναι συγκλονιστικό», είχε δηλώσει νωρίτερα η Τζεν Ιντάμπα-Καστανέτο, επικεφαλής ασφάλειας του φεστιβάλ, στον τοπικό ενημερωτικό ιστότοπο Vancouver Is Awesome, σημειώνοντας ότι είδε «πτώματα παντού». Φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το δίκτυο CBC δείχνουν ομάδες συνεργείων πρώτων βοηθειών στον τόπο του συμβάντος.

«Έχω συγκλονιστεί και είμαι βαθιά λυπημένος για το τρομερό συμβάν στη σημερινή εκδήλωση για την Ημέρα του Λάπου Λάπου», σημείωσε ο δήμαρχος του Βανκούβερ Κεν Σιμ σε ανάρτησή του στο X.

«Η σκέψη μας βρίσκεται με όλους όσοι επλήγησαν και την φιλιππινέζικη κοινότητα του Βανκούβερ αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή», πρόσθεσε.

Vehicle Rams Crowd at Lapu Lapu Festival Celebrating Filipino Culture in Downtown Vancouver pic.twitter.com/MgXiPJBmrO

— SchultzX99 (@SchultzX99) April 27, 2025

«Πενθούμε όλοι μαζί σας», δήλωσε σε ανάρτησή του στο X ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ, ο οποίος προβλεπόταν να μεταβεί στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας σήμερα για τις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις του.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται με την φιλιππινέζικη κοινότητα και με όλα τα θύματα που είχε στο στόχαστρο αυτή η παράλογη επίθεση», σχολίασε στο X ο Πιερ Πουαλιέβρ, ο επικεφαλής των συντηρητικών για τις βουλευτικές εκλογές και βασικός αντίπαλος του Μαρκ Κάρνεϊ, «εν αναμονή περισσότερων πληροφοριών» για τα κίνητρα του δράστη.

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειές τους, όπως και την φιλιππινέζικη κοινότητα του Βανκούβερ», αντέδρασε παράλληλα στο X ο ηγέτης της αριστεράς Τζάγκμιτ Σινγκ.

Η Ημέρα του Λάπου Λάπου γιορτάζεται στις Φιλιππίνες τιμώντας τον ιθαγενή ηγέτη Λάπου Λάπου, ο οποίος οδήγησε τους άνδρες του στη νίκη επί του Πορτογάλου εξερευνητή Φερδινάνδου Μαγγελάνου στη μάχη του 1521.

Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε παρέλαση, προβολή ταινίας, χορούς και μια συναυλία, με δύο μέλη των Black Eyed Peas στο πρόγραμμα, ενώ στην παρακάτω ανάρτηση φαίνεται ο κατάμεστος δρόμος λίγα λεπτά πριν το τραγικό συμβάν.

🇨🇦 | ATAQUE EN CANADÁ: Imagen del festival de Lapu Lapu en Vancouver pocos minutos antes de realizarse el atropello masivo. pic.twitter.com/nSZ9RJOBCW

— Entredostv (@Entredostv1) April 27, 2025

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται έναν χρόνο μετά την καταδίκη σε ισόβια του Καναδού Ναθάνιελ Βέλτμαν επειδή έριξε το φορτηγό του σε μια οικογένεια μουσουλμάνων σε δρόμο του Λόντον, στο Οντάριο, το 2021, στοιχίζοντας τη ζωή σε 4 ανθρώπους. Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη στον Καναδά που συνδέει τις θεωρίες περί ανωτερότητας της λευκής φυλής με την τρομοκρατία σε υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Οι Καναδοί προσέρχονται αύριο στις κάλπες ύστερα από μια προεκλογική εκστρατεία στην οποία κυριάρχησε το ζήτημα του οικονομικού πολέμου με τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ και οι απειλές του για προσάρτηση.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το φαβορί στις εκλογές αυτές είναι ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ, ο οποίος παρουσιάζει τον εαυτό του ως ανάχωμα εναντίον του Αμερικανού προέδρου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κινητοποίηση των γερμανικών Αρχών  στο αεροδρόμιο της Λειψίας (πηγή: Χ / Visegrád 24)
ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στη Λειψία: Το drone δίπλα σε ουκρανικό αεροσκάφος είχε εκρηκτική συσκευή – Υποψίες για Ρώσους πράκτορες

5/08/2026 - 2:53μμ
Ουκρανοί πυροσβέστες επιχειρούν μετά τις επιθέσεις με drone στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026 (πηγή: X / Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν πιέζει τα αποθέματα των PAC-3 – Νέα έκκληση Ζελένσκι μετά τη νυχτερινή επίθεση με 17 νεκρούς

5/08/2026 - 12:55μμ
Φορτηγό αεροσκάφος της Antonov Airlines στο αεροδρόμιο της Λειψίας (πηγή: Χ / Visegrád 24)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Λειψία: Drone κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος – Έκτακτη προσγείωση cargo της DHL

5/08/2026 - 12:31μμ
Το νέο κτήριο της πρεσβείας της Αργεντινής στην Μπραζίλια, κατά τα εγκαίνιά του στις 29 Ιουλίου 2011, παρουσία της τότε προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, της τότε προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα (φωτ.: EPA/Fernando Bizerra Jr)
ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή-Βραζιλία: Στα άκρα η διπλωματική κρίση – Αποχωρούν οι πρεσβευτές

5/08/2026 - 11:45πμ
Γιγαντιαία αντιαμερικανική αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη. 3 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενό του Ορμούζ: Πού κολλάει η συμφωνία με το Ιράν – Το σχέδιο των 60 ημερών

5/08/2026 - 8:57πμ
(Φωτ.: x.com/AlArabiya_Eng)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ιράν: Εξαντλούνται τα αποθέματα πυραύλων των ΗΠΑ – Ανησυχία για την αμυντική ετοιμότητα

4/08/2026 - 7:50μμ
Το υπό σημαία Λιβερίας «Minoan Pioneer», ελληνικής διαχείρισης (πηγή: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Πλήγμα σε πλοίο ελληνικής διαχείρισης – Αγνοείται ναυτικός

4/08/2026 - 2:09μμ
Ισραηλινό άρμα μάχης στη Ζαουτάρ αλ-Σαρκίγια, όπως φαίνεται από τη Ζαουτάρ αλ-Γκαρμπίγια, στην περιφέρεια Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου. 31 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος-Ισραήλ: Η ειρήνη περνά από τα όπλα της Χεζμπολάχ – Νέες συνομιλίες στη Ρώμη

4/08/2026 - 1:21μμ
Μέλη των μαροκινών βοηθητικών δυνάμεων περιπολούν κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει τη Θέουτα από το Μαρόκο. 3 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Reduan)
ΚΟΣΜΟΣ

Θέουτα: Οι «27» αναζητούν κοινή γραμμή μετά τη μαζική είσοδο 60.000 μεταναστών

4/08/2026 - 10:56πμ
Φωτογραφία που διανεμήθηκε από τη Νομαρχιακή Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης 33 (SDIS 33), την επίσημη πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής της Ζιρόντ, απεικονίζει αεροσκάφος Canadair να πραγματοποιεί ρίψη νερού σε πυρκαγιά που μαίνεται στο Στρατόπεδο Σουζ (Camp de Souge) στο Μαρτινιάς-συρ-Ζαλ, κοντά στο Μπορντό της νοτιοδυτικής Γαλλίας (φωτ.: EPA/ SDIS33/MATTHIEU PENZ HANDOUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Δεκάδες βόμβες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ήρθαν στο φως μετά τη φωτιά στο Μπορντό

4/08/2026 - 8:57πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο 55χρονος που είχε τον πατέρα του στον καταψύκτη, οδηγείται στα δικαστήρια Σπάρτης. Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026 (πηγή: ΕΡΤ)

Μυστράς: «Μου απαγόρευε να μπω» – Η μαρτυρία της αδελφής για το ξενοδοχείο-«φρούριο»

37 λεπτά πριν
Το Nexans Aurora, εξειδικευμένο πλοίο πόντισης υποθαλάσσιων ηλεκτρικών καλωδίων. Η γαλλική Nexans έχει αναλάβει το καλωδιακό σκέλος του Great Sea Interconnector (φωτ.: Nexans)

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Η Meridiam παίρνει την πλειοψηφία του GSI

1 ώρα πριν
Αρχαιολογικός χώρος Ραμνούντα (φωτ.: ΥΠΠΟ)

Ραμνούντας: Η άγνωστη καστροπολιτεία της Αττικής με δύο λιμάνια και το ιερό της Νέμεσης

1 ώρα πριν
Κινητοποίηση των γερμανικών Αρχών  στο αεροδρόμιο της Λειψίας (πηγή: Χ / Visegrád 24)

Θρίλερ στη Λειψία: Το drone δίπλα σε ουκρανικό αεροσκάφος είχε εκρηκτική συσκευή – Υποψίες για Ρώσους πράκτορες

2 ώρες πριν
Καπνός από τη φωτιά στο Κορωπί, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Nou Vou)

Κορωπί: Φωτιά στα Δρίγγια – Ήχησε το 112, στη μάχη έξι εναέρια μέσα

2 ώρες πριν
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας. Στο κέντρο διακρίνονται ο ταμίας Μανουήλ Τσιμίρης, ο πρόεδρος Μπιλ Παπαστεργιάδης και ο γραμματέας, αναπληρωτής καθηγητής Μαρίνης Πιρπιρής (πηγή: Neos Kosmos)

Μελβούρνη: Επιπλέον 6,02 εκατ. δολάρια στην Ελληνική Κοινότητα μετά από δικαστική μάχη πέντε ετών

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign