pontosnews.gr
Τετάρτη, 2/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντόναλντ Τραμπ: Αλλαγή στάσης μετά το τετ-α-τετ με τον Ζελένσκι στο Βατικανό – «Ίσως ο Πούτιν δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο»

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για 15' μόνοι τους, χωρίς συμβούλους σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσουν τις παραπαίουσες προσπάθειες για ειρήνευση

27/04/2025 - 1:05μμ
Από αριστερά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ Μακρόν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο Βατικανό (φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Ουκρανίας)

Από αριστερά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ Μακρόν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο Βατικανό (φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Ουκρανίας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε μια ενδεχόμενη αλλαγή στάσης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι οδήγησε η σύντομη, κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε χθες με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο περιθώριο της κηδείας του πάπα Φραγκίσκου,

Σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσουν τις παραπαίουσες προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η συνάντηση αυτή μπορεί να αποδειχθεί ιστορική αν φέρει το είδος της ειρήνης που ελπίζει, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την χαρακτήρισε «πολύ εποικοδομητική».

Οι δύο ηγέτες, σκύβοντας κοντά ο ένας στον άλλο, χωρίς συμβούλους γύρω τους, καθισμένοι σε δύο καρέκλες στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, συνομίλησαν για περίπου 15 λεπτά, σύμφωνα με το γραφείο του Ζελένσκι, και φωτογραφίες από τη συνάντησή τους δόθηκαν στη δημοσιότητα και από το Κίεβο και από την Ουάσινγκτον.

Η συνάντηση στο Βατικανό, η πρώτη που είχαν μετά την αντιπαράθεσή τους στο Οβάλ Γραφείο στην Ουάσινγκτον τον Φεβρουάριο, έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή στις διαπραγματεύσεις που έχουν στόχο να οδηγήσουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Μετά την κηδεία του πάπα, ο Τραμπ επιβιβάστηκε στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One και αποχώρησε από τη Ρώμη.

Κατά την πτήση, δημοσίευσε ανάρτηση στην οποία υιοθετούσε σκληρό τόνο απέναντι στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν υπήρχε λόγος ο Πούτιν να ρίχνει πυραύλους σε περιοχές αμάχων και σε πόλεις τις τελευταίες ημέρες», σημείωνε στην ανάρτησή του στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης Truth Social. Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη όταν πύραυλος που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις έπληξε πολυκατοικία στο Κίεβο.

«Με κάνει να σκέφτομαι ότι ίσως δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο, απλώς με ‘παίζει’ και μήπως αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά, ‘Τραπεζικά’ ή με ‘Δευτερεύουσες Κυρώσεις’; Υπερβολικά πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν!!!», τόνισε ο Τραμπ.

Μετά τις δηλώσεις Τραμπ, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε ότι η Γερουσία είναι έτοιμη να προχωρήσει με δικομματική νομοθεσία που θα επιβάλλει εμπορικές κυρώσεις σε χώρες που αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο, αέριο κι άλλα προϊόντα.

«Η Γερουσία είναι έτοιμη να προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση και θα το κάνει με συντριπτική πλειοψηφία αν η Ρωσία δεν ασπαστεί μια έντιμη, δίκαιη και διαρκή ειρήνη», σημείωσε ο Γκράχαμ σε ανάρτησή του στο X.

Η χθεσινή ανάρτηση του Τραμπ έδειξε ότι απομακρύνεται από τη συνήθη ρητορική του κατά την οποία απηύθυνε την σκληρότερη κριτική του στον Ζελένσκι, ενώ μιλούσε θετικά για τον Πούτιν.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, ο Ζελένσκι έγραψε: «Καλή συνάντηση. Πρόσωπο με πρόσωπο, καταφέραμε να συζητήσουμε πολλά. Ελπίζουμε να υπάρξει αποτέλεσμα από όλα όσα συζητήθηκαν».

Ο Ουκρανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι σε αυτά περιλαμβάνονται: «Η προστασία των ζωών του λαού μας. Μια πλήρης και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός. Μια αξιόπιστη και διαρκής ειρήνη που θα αποτρέψει να υπάρξει ξανά πόλεμος».

«Ήταν μια πολύ συμβολική συνάντηση που θα μπορούσε να γίνει ιστορική αν επιτύχουμε κοινά αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ Πρόεδρε Ντόναλντ Τραμπ!», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Κανένας σύμβουλος

Σε φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ζελένσκι, ο Ουκρανός και ο Αμερικανός πρόεδρος κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλον εντός της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, έχοντας πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους, και σκύβουν ο ένας προς τον άλλον καθώς μιλούν. Κανένας σύμβουλος δεν φαίνεται να βρίσκεται γύρω τους στην εικόνα αυτή.

Σε δεύτερη φωτογραφία, από το ίδιο μέρος, ο Ζελένσκι, ο Τραμπ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φαίνονται να συνομιλούν όρθιοι, με τον Μακρόν να έχει το χέρι του στον ώμο του Ζελένσκι.

Σε πρώτο πλάνο από αριστερά ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ σε δεύτερο πλάνο από αριστερά διακρίνονται ο Βρετανός πρωθυπουργός σερ Κιρ Στάρμερ και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Ουκρανίας)

Μετά την συνάντησή τους στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο Τραμπ και ο Ζελένσκι βγήκαν έξω και κάθισαν με τους άλλους παγκόσμιους ηγέτες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσουν τη νεκρώσιμη ακολουθία για τον πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος είχε καταστήσει την επιδίωξη της ειρήνης βασικό μοτίβο του παπικού του έργου.

Ο Ιταλός καρδινάλιος Τζοβάνι Μπατίστα Ρε, που χοροστάτησε στη νεκρώσιμη ακολουθία, υπενθύμισε χθες ότι ο πάπας Φραγκίσκος δεν έπαψε ποτέ να υψώνει τη φωνή του για να ζητάει διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό των συγκρούσεων.

«Ο πόλεμος αφήνει πάντα χειρότερο τον κόσμο από αυτό που ήταν πριν: είναι πάντα μια επώδυνη και τραγική ήττα για όλους», τόνισε ο καρδινάλιος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Annabelle Gordon)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Να μετονομαστούν τα Στενά του Ορμούζ σε «Στενά Τραμπ»!

2/09/2026 - 7:40μμ
Υπεράκτιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου στο Καμπίμας της Βενεζουέλας (φωτ.: EPA / Henry Chirinos)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Το νέο Δόγμα Μονρόε γράφεται με πετρέλαιο

2/09/2026 - 1:26μμ
Σκάφος των τουρκικών υπηρεσιών ερευνά τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σηλυβρίας, όπου εντοπίστηκε άδεια σωστική λέμβος του Tuğberk İmamoğlu (φωτ.: X / Denizcilik Genel Müdürlüğü)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σύγκρουση πλοίων στον Μαρμαρά – Αγνοούνται 10 ναυτικοί

2/09/2026 - 11:39πμ
Αστυνομικό όχημα μπροστά από τον λιγνιτικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Σβάρτσε Πούμπε του Βρανδεμβούργου, τον Μάιο του 2016, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων περιβαλλοντικών οργανώσεων (φωτ. αρχείου: EPA / Patrick Pleul)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Απόπειρες σαμποτάζ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης – Δύο χτυπήματα μέσα σε λίγες ώρες

2/09/2026 - 11:15πμ
Ο Μεχμέτ Φατίχ Κατσίρ υπογράφει τις Συμφωνίες Άρτεμις στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσινγκτον, παρουσία Αμερικανών και Τούρκων αξιωματούχων (φωτ.: NASA / Bill Ingalls)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία στο αμερικανικό «τραπέζι» της Σελήνης – Με τη NASA στο Διάστημα, με τη Ρωσία στη Γη

2/09/2026 - 10:03πμ
Γιγαντιαία αντιαμερικανική αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη. 3 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Νύχτα πυραύλων στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν χτυπά βάσεις των ΗΠΑ – Το Ορμούζ στο επίκεντρο

2/09/2026 - 8:30πμ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του SCO στο Μπισκέκ του Κιργιστάν (Φωτ.: EPA/Vyacheslav Prokofyev / Sputnik / Kremlin pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τα είπαν Ερντογάν και Πούτιν στο Κιργιστάν: Στο επίκεντρο οι νέοι πυρηνικοί σταθμοί στην Τουρκία

1/09/2026 - 8:03μμ
Εικόνα από την 60ή «Ημέρα του Αριστοτέλη» στη Ρίγα της Λετονίας (φωτ.: aristotelis.lv)
ΚΟΣΜΟΣ

60 χρόνια «Ημέρα του Αριστοτέλη»: Η μεγάλη γιορτή του Πανεπιστημίου της Λετονίας – «Μίλησε» ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

1/09/2026 - 6:37μμ
Πλοίο στα Στενά του Ορμούζ (φωτ. αρχείου: EPA/ALI HAIDER)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Χτύπησαν δυο υπερδεξαμενόπλοια που μετέφεραν σαουδαραβικό πετρέλαιο

1/09/2026 - 4:32μμ
(Φωτ.: X.com/World News)
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στην Times Square: 49χρονη μαχαίρωσε δύο περαστικούς – Έπεσε νεκρή από πυρά αστυνομικών

1/09/2026 - 9:02πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: hcg.gr)

Ρόδος: Από τα 35 γραμμάρια κοκαΐνης στα 1 εκατ. ευρώ σε real estate

9 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΟΕ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Τρία μετάλλια κατέκτησαν οι Έλληνες ιστιοπλόοι

38 λεπτά πριν
(Φωτ,: ΕΓΟ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ασημένιο μετάλλιο η Μεσίρη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Annabelle Gordon)

Ντόναλντ Τραμπ: Να μετονομαστούν τα Στενά του Ορμούζ σε «Στενά Τραμπ»!

1 ώρα πριν
Οικογένειες σε καταυλισμό στην Ερμούπολη. Από τις πρώτες μέρες της εγκατάστασης (φωτ.: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου)

Μικρασιάτες Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας: Έκκληση για συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού – Στόχος η δημιουργία μιας μεγάλης Έκθεσης Μνήμης και Τιμής

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί»)

«Αργοναύται-Κομνηνοί»: Η νέα πολιτιστική περίοδος ξεκινά – Ραντεβού στις 21 Σεπτεμβρίου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV