pontosnews.gr
Κυριακή, 30/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντόναλντ Τραμπ: Αλλαγή στάσης μετά το τετ-α-τετ με τον Ζελένσκι στο Βατικανό – «Ίσως ο Πούτιν δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο»

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για 15' μόνοι τους, χωρίς συμβούλους σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσουν τις παραπαίουσες προσπάθειες για ειρήνευση

27/04/2025 - 1:05μμ
Από αριστερά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ Μακρόν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο Βατικανό (φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Ουκρανίας)

Από αριστερά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ Μακρόν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο Βατικανό (φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Ουκρανίας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε μια ενδεχόμενη αλλαγή στάσης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι οδήγησε η σύντομη, κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε χθες με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο περιθώριο της κηδείας του πάπα Φραγκίσκου,

Σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσουν τις παραπαίουσες προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η συνάντηση αυτή μπορεί να αποδειχθεί ιστορική αν φέρει το είδος της ειρήνης που ελπίζει, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την χαρακτήρισε «πολύ εποικοδομητική».

Οι δύο ηγέτες, σκύβοντας κοντά ο ένας στον άλλο, χωρίς συμβούλους γύρω τους, καθισμένοι σε δύο καρέκλες στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, συνομίλησαν για περίπου 15 λεπτά, σύμφωνα με το γραφείο του Ζελένσκι, και φωτογραφίες από τη συνάντησή τους δόθηκαν στη δημοσιότητα και από το Κίεβο και από την Ουάσινγκτον.

Η συνάντηση στο Βατικανό, η πρώτη που είχαν μετά την αντιπαράθεσή τους στο Οβάλ Γραφείο στην Ουάσινγκτον τον Φεβρουάριο, έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή στις διαπραγματεύσεις που έχουν στόχο να οδηγήσουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Μετά την κηδεία του πάπα, ο Τραμπ επιβιβάστηκε στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One και αποχώρησε από τη Ρώμη.

Κατά την πτήση, δημοσίευσε ανάρτηση στην οποία υιοθετούσε σκληρό τόνο απέναντι στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν υπήρχε λόγος ο Πούτιν να ρίχνει πυραύλους σε περιοχές αμάχων και σε πόλεις τις τελευταίες ημέρες», σημείωνε στην ανάρτησή του στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης Truth Social. Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη όταν πύραυλος που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις έπληξε πολυκατοικία στο Κίεβο.

«Με κάνει να σκέφτομαι ότι ίσως δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο, απλώς με ‘παίζει’ και μήπως αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά, ‘Τραπεζικά’ ή με ‘Δευτερεύουσες Κυρώσεις’; Υπερβολικά πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν!!!», τόνισε ο Τραμπ.

Μετά τις δηλώσεις Τραμπ, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε ότι η Γερουσία είναι έτοιμη να προχωρήσει με δικομματική νομοθεσία που θα επιβάλλει εμπορικές κυρώσεις σε χώρες που αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο, αέριο κι άλλα προϊόντα.

«Η Γερουσία είναι έτοιμη να προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση και θα το κάνει με συντριπτική πλειοψηφία αν η Ρωσία δεν ασπαστεί μια έντιμη, δίκαιη και διαρκή ειρήνη», σημείωσε ο Γκράχαμ σε ανάρτησή του στο X.

Η χθεσινή ανάρτηση του Τραμπ έδειξε ότι απομακρύνεται από τη συνήθη ρητορική του κατά την οποία απηύθυνε την σκληρότερη κριτική του στον Ζελένσκι, ενώ μιλούσε θετικά για τον Πούτιν.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, ο Ζελένσκι έγραψε: «Καλή συνάντηση. Πρόσωπο με πρόσωπο, καταφέραμε να συζητήσουμε πολλά. Ελπίζουμε να υπάρξει αποτέλεσμα από όλα όσα συζητήθηκαν».

Ο Ουκρανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι σε αυτά περιλαμβάνονται: «Η προστασία των ζωών του λαού μας. Μια πλήρης και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός. Μια αξιόπιστη και διαρκής ειρήνη που θα αποτρέψει να υπάρξει ξανά πόλεμος».

«Ήταν μια πολύ συμβολική συνάντηση που θα μπορούσε να γίνει ιστορική αν επιτύχουμε κοινά αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ Πρόεδρε Ντόναλντ Τραμπ!», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Κανένας σύμβουλος

Σε φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ζελένσκι, ο Ουκρανός και ο Αμερικανός πρόεδρος κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλον εντός της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, έχοντας πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους, και σκύβουν ο ένας προς τον άλλον καθώς μιλούν. Κανένας σύμβουλος δεν φαίνεται να βρίσκεται γύρω τους στην εικόνα αυτή.

Σε δεύτερη φωτογραφία, από το ίδιο μέρος, ο Ζελένσκι, ο Τραμπ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φαίνονται να συνομιλούν όρθιοι, με τον Μακρόν να έχει το χέρι του στον ώμο του Ζελένσκι.

Σε πρώτο πλάνο από αριστερά ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ σε δεύτερο πλάνο από αριστερά διακρίνονται ο Βρετανός πρωθυπουργός σερ Κιρ Στάρμερ και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Ουκρανίας)

Μετά την συνάντησή τους στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο Τραμπ και ο Ζελένσκι βγήκαν έξω και κάθισαν με τους άλλους παγκόσμιους ηγέτες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσουν τη νεκρώσιμη ακολουθία για τον πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος είχε καταστήσει την επιδίωξη της ειρήνης βασικό μοτίβο του παπικού του έργου.

Ο Ιταλός καρδινάλιος Τζοβάνι Μπατίστα Ρε, που χοροστάτησε στη νεκρώσιμη ακολουθία, υπενθύμισε χθες ότι ο πάπας Φραγκίσκος δεν έπαψε ποτέ να υψώνει τη φωνή του για να ζητάει διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό των συγκρούσεων.

«Ο πόλεμος αφήνει πάντα χειρότερο τον κόσμο από αυτό που ήταν πριν: είναι πάντα μια επώδυνη και τραγική ήττα για όλους», τόνισε ο καρδινάλιος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν κοντά στον ιππόδρομο Schachen, μετά τους πυροβολισμούς σε ολονύκτιο rave πάρτι στο Ααράου της Ελβετίας, που άφησαν πίσω τους μία νεκρή και πέντε τραυματίες (φωτ.: EPA / Michael Buholzer)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Ανθρωποκυνηγητό μετά τους πυροβολισμούς σε rave – Νεκρή 22χρονη, πέντε τραυματίες

30/08/2026 - 3:25μμ
Οι σημαίες της Ισλανδίας και της ΕΕ (φωτ.: Ευρωπαϊκή Επιτροπή)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισλανδία: «Όχι» στην επιστροφή προς την ΕΕ – Η κάλπη πάγωσε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

30/08/2026 - 2:12μμ
Η υπηρεσιακή πρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες (πηγή: YouTube/
POTUS Tracker)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Υπεραμύνθηκε της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το πετρέλαιο η Ντέλσι Ροντρίγκες

30/08/2026 - 12:38μμ
Το κτήριο του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην προκυμαία Φρούνζενσκαγια (αριθμός 22) στη Μόσχα (πηγή: A.Savin/ru.wikipedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ετοιμάζει «μαζικές επιθέσεις» στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

30/08/2026 - 11:35πμ
Πάνοπλοι αστυνομικοί με ειδικό θωρακισμένο όχημα αποκλείουν δρόμο κοντά στο ιπποδρόμιο Σάχεν, μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια rave party, κοντά στο Ααράου της Ελβετίας (φωτ.: EPA/MICHAEL BUHOLZER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από πυροβολισμούς σε rave party

30/08/2026 - 10:17πμ
(Φωτ.: X.com/The Daily Brief)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: «Τώρα είναι η σειρά μου» – Το πρώτο μήνυμα του διαδόχου Χάακον μετά τον θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Χάραλντ

30/08/2026 - 12:16πμ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα κέρδισε κατά κράτος τον ΟΠΕΚ και τον πόλεμο – χωρίς να πολεμά

29/08/2026 - 7:56μμ
Λουλούδια και κεριά στην πλατεία του βασιλικού παλατιού, μετά την πομπή που μετέφερε τη σορό του βασιλιά Χάραλντ από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Όσλο στο παλάτι (φωτ.: EPA / Terje Pedersen)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Λουλούδια μέσα στη βροχή για τον βασιλιά Χάραλντ – Η νέα εποχή του Χάακον Η’

29/08/2026 - 5:55μμ
Κατεστραμμένα σπίτια στο Μπιντούρ του Νεπάλ, στις 29 Αυγούστου 2026, μετά τις φονικές πλημμύρες που σάρωσαν τις κοιλάδες των ποταμών Μπότε Κόσι και Τρισούλι (φωτ.: EPA / Yonhap)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: «Βρεθήκαμε στην κόλαση» – Στους 675 οι νεκροί, σχεδόν 3.000 οι αγνοούμενοι

29/08/2026 - 4:18μμ
Υπουργοί Εσωτερικών χωρών της Βαλτικής σε θαλάσσια περιπολία της γερμανικής ακτοφυλακής, στο περιθώριο της Συνόδου Ασφαλείας στο Φλένσμπουργκ (φωτ.: dpa / Christian Charisius)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Βαλτική γίνεται νέο μέτωπο της υβριδικής σύγκρουσης Ρωσίας-Δύσης

29/08/2026 - 2:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στρατιωτικά οχήματα που παραχώρησε η Ελλάδα στις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου, στο λιμάνι της Βηρυτού (φωτ.: ΓΕΕΘΑ)

Η Ελλάδα έστειλε δεύτερο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στον Λίβανο – 13 M113 και 10 STEYR

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΤ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ταεκβοντό γυναικών: Ασημένιο μετάλλιο η Μαρεντάκη

44 λεπτά πριν
Ο Falcon Heavy της SpaceX στην εξέδρα 39A του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι, πριν από την εκτόξευση του διαστημικού τηλεσκοπίου Nancy Grace Roman. 30 Αυγούστου 2026 (φωτ.: NASA / Joel Kowsky)

«Έφυγε» για να χαρτογραφήσει το Σύμπαν: Η NASA εκτόξευσε το τηλεσκόπιο Roman

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ψωμάς)

Φωτιά τώρα στο Μαρκόπουλο Ωρωπού – Τέσσερα εναέρια μέσα στη μάχη

1 ώρα πριν
Το εσωτερικό της δομής στη θέση Κλειδί του Δήμου Σιντικής, μετά τα επεισόδια. Σάββατο 29  Αυγούστου 2026 (φωτ.: thesspost.gr)

Σέρρες: Νέα ένταση στη Δομή Σιντικής – Πέτρες κατά αστυνομικών, κατέρρευσε τμήμα της περίφραξης

2 ώρες πριν
Ο Άρης Μουγκοπέτρος κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Άρης Μουγκοπέτρος: Ποινική δίωξη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Τι έδειξε το αλκοτέστ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV