pontosnews.gr
Κυριακή, 10/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντόναλντ Τραμπ: Αλλαγή στάσης μετά το τετ-α-τετ με τον Ζελένσκι στο Βατικανό – «Ίσως ο Πούτιν δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο»

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για 15' μόνοι τους, χωρίς συμβούλους σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσουν τις παραπαίουσες προσπάθειες για ειρήνευση

27/04/2025 - 1:05μμ
Από αριστερά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ Μακρόν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο Βατικανό (φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Ουκρανίας)

Από αριστερά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ Μακρόν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο Βατικανό (φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Ουκρανίας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε μια ενδεχόμενη αλλαγή στάσης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι οδήγησε η σύντομη, κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε χθες με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο περιθώριο της κηδείας του πάπα Φραγκίσκου,

Σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσουν τις παραπαίουσες προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η συνάντηση αυτή μπορεί να αποδειχθεί ιστορική αν φέρει το είδος της ειρήνης που ελπίζει, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την χαρακτήρισε «πολύ εποικοδομητική».

Οι δύο ηγέτες, σκύβοντας κοντά ο ένας στον άλλο, χωρίς συμβούλους γύρω τους, καθισμένοι σε δύο καρέκλες στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, συνομίλησαν για περίπου 15 λεπτά, σύμφωνα με το γραφείο του Ζελένσκι, και φωτογραφίες από τη συνάντησή τους δόθηκαν στη δημοσιότητα και από το Κίεβο και από την Ουάσινγκτον.

Η συνάντηση στο Βατικανό, η πρώτη που είχαν μετά την αντιπαράθεσή τους στο Οβάλ Γραφείο στην Ουάσινγκτον τον Φεβρουάριο, έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή στις διαπραγματεύσεις που έχουν στόχο να οδηγήσουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Μετά την κηδεία του πάπα, ο Τραμπ επιβιβάστηκε στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One και αποχώρησε από τη Ρώμη.

Κατά την πτήση, δημοσίευσε ανάρτηση στην οποία υιοθετούσε σκληρό τόνο απέναντι στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν υπήρχε λόγος ο Πούτιν να ρίχνει πυραύλους σε περιοχές αμάχων και σε πόλεις τις τελευταίες ημέρες», σημείωνε στην ανάρτησή του στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης Truth Social. Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη όταν πύραυλος που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις έπληξε πολυκατοικία στο Κίεβο.

«Με κάνει να σκέφτομαι ότι ίσως δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο, απλώς με ‘παίζει’ και μήπως αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά, ‘Τραπεζικά’ ή με ‘Δευτερεύουσες Κυρώσεις’; Υπερβολικά πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν!!!», τόνισε ο Τραμπ.

Μετά τις δηλώσεις Τραμπ, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε ότι η Γερουσία είναι έτοιμη να προχωρήσει με δικομματική νομοθεσία που θα επιβάλλει εμπορικές κυρώσεις σε χώρες που αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο, αέριο κι άλλα προϊόντα.

«Η Γερουσία είναι έτοιμη να προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση και θα το κάνει με συντριπτική πλειοψηφία αν η Ρωσία δεν ασπαστεί μια έντιμη, δίκαιη και διαρκή ειρήνη», σημείωσε ο Γκράχαμ σε ανάρτησή του στο X.

Η χθεσινή ανάρτηση του Τραμπ έδειξε ότι απομακρύνεται από τη συνήθη ρητορική του κατά την οποία απηύθυνε την σκληρότερη κριτική του στον Ζελένσκι, ενώ μιλούσε θετικά για τον Πούτιν.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, ο Ζελένσκι έγραψε: «Καλή συνάντηση. Πρόσωπο με πρόσωπο, καταφέραμε να συζητήσουμε πολλά. Ελπίζουμε να υπάρξει αποτέλεσμα από όλα όσα συζητήθηκαν».

Ο Ουκρανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι σε αυτά περιλαμβάνονται: «Η προστασία των ζωών του λαού μας. Μια πλήρης και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός. Μια αξιόπιστη και διαρκής ειρήνη που θα αποτρέψει να υπάρξει ξανά πόλεμος».

«Ήταν μια πολύ συμβολική συνάντηση που θα μπορούσε να γίνει ιστορική αν επιτύχουμε κοινά αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ Πρόεδρε Ντόναλντ Τραμπ!», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Κανένας σύμβουλος

Σε φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ζελένσκι, ο Ουκρανός και ο Αμερικανός πρόεδρος κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλον εντός της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, έχοντας πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους, και σκύβουν ο ένας προς τον άλλον καθώς μιλούν. Κανένας σύμβουλος δεν φαίνεται να βρίσκεται γύρω τους στην εικόνα αυτή.

Σε δεύτερη φωτογραφία, από το ίδιο μέρος, ο Ζελένσκι, ο Τραμπ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φαίνονται να συνομιλούν όρθιοι, με τον Μακρόν να έχει το χέρι του στον ώμο του Ζελένσκι.

Σε πρώτο πλάνο από αριστερά ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ σε δεύτερο πλάνο από αριστερά διακρίνονται ο Βρετανός πρωθυπουργός σερ Κιρ Στάρμερ και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Ουκρανίας)

Μετά την συνάντησή τους στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο Τραμπ και ο Ζελένσκι βγήκαν έξω και κάθισαν με τους άλλους παγκόσμιους ηγέτες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσουν τη νεκρώσιμη ακολουθία για τον πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος είχε καταστήσει την επιδίωξη της ειρήνης βασικό μοτίβο του παπικού του έργου.

Ο Ιταλός καρδινάλιος Τζοβάνι Μπατίστα Ρε, που χοροστάτησε στη νεκρώσιμη ακολουθία, υπενθύμισε χθες ότι ο πάπας Φραγκίσκος δεν έπαψε ποτέ να υψώνει τη φωνή του για να ζητάει διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό των συγκρούσεων.

«Ο πόλεμος αφήνει πάντα χειρότερο τον κόσμο από αυτό που ήταν πριν: είναι πάντα μια επώδυνη και τραγική ήττα για όλους», τόνισε ο καρδινάλιος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αλίεφ, Τραμπ και Πασινιάν επιδεικνύουν την υπογεγραμμένη συμφωνία ειρήνευσης (φωτ.: EPA / Nathan Howard)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η Μόσχα «χαιρετίζει επιφυλακτικά» τη συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

9/08/2025 - 11:25μμ
Δημοσιογράφοι έχουν συγκεντρωθεί γύρω από έναν χιμπακούσα, έναν επιζώντα της πυρηνικής έκρηξης στο Ναγκασάκι, στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης (φωτ.: EPA/Franck Robichon)
ΚΟΣΜΟΣ

Καμπάνα στο Ναγκασάκι σήμανε ξανά, 80 χρόνια μετά την έκρηξη της ατομικής βόμβας

9/08/2025 - 2:37μμ
Καμένα σπίτια στην περιοχή των Δαρδανελλίων (φωτ.: Χ/GZT)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στα Δαρδανέλλια, άνοιξαν τα Στενά – Τέσσερις συλλήψεις

9/08/2025 - 11:59πμ
Από αριστερά, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σφίγγουν τα χέρια μετά την επίτευξη της συμφωνίας για ειρήνευση στην περιοχή του Καυκάσου (φωτ.: EPA/Nathan Howard/Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ειρήνη στον Καύκασο έφερε ο Τραμπ; Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν δεσμεύτηκαν να σταματήσουν κάθε σύγκρουση

9/08/2025 - 10:25πμ
Χειραψία Τραμπ-Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Οσάκα της Ιαπωνίας τον Ιούνιο του 2019 (φωτ.: EPA/Russian Press office)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Θα συναντηθεί με τον Πούτιν τον Δεκαπενταύγουστο

9/08/2025 - 9:17πμ
Δύο διαφορετικά στιγμιότυπα από τη φωτιά στην περιοχή των Δαρδανελλίων (φωτ.: Χ/İzmir Manşet/Afa)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Οι φλόγες περικύκλωσαν οικισμούς στα Δαρδανέλλια – Διεκόπη η ναυσιπλοΐα στα Στενά

8/08/2025 - 10:18μμ
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανταλλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού της Αρμενίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν: Σήμερα η «Σύνοδος ειρήνης» – Συμφωνία για διαμετακομιστικό διάδρομο με το όνομα… «Διαδρομή Τραμπ»

8/08/2025 - 9:43πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronen Zvulun)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου θέλει να καταλάβει τη Λωρίδα της Γάζας αλλά όχι να την κυβερνήσει

7/08/2025 - 8:58μμ
(Φωτ.: ABC News / Keana Naughton)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Η Νέα Νότια Ουαλία δίνει αστρονομική αποζημίωση σε γυναίκα που φυλακίστηκε άδικα για 20 χρόνια

7/08/2025 - 4:56μμ
(Φωτ.: EPA / Samuel Corum)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τραμπ σχεδιάζει τετ-α-τετ με τον Πούτιν και τριμερή με τον Ζελένσκι

6/08/2025 - 11:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Λαυρεωτική: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν την καμένη έκταση – Πάνω από 15.000 στρέμματα

2 ώρες πριν
Αλίεφ, Τραμπ και Πασινιάν επιδεικνύουν την υπογεγραμμένη συμφωνία ειρήνευσης (φωτ.: EPA / Nathan Howard)

Ρωσία: Η Μόσχα «χαιρετίζει επιφυλακτικά» τη συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

EcommBx Cup: Την ήττα με 76-66 γνώρισε η Εθνική μπάσκετ από τη Σερβία

3 ώρες πριν

«Παρχάρια τη Καβακλί» για μια ακόμη χρονιά στον Λευκώνα Σερρών

3 ώρες πριν
Ο Χαράλαμπος Κιαγχίδης (πηγή:  Facebook / Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)

Χαράλαμπος Κιαγχίδης, ο ευεργέτης – Συνδέθηκε με την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης και τη Μονή Περιστερεώτα

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα που θα καταβληθούν έως τις 14 Αυγούστου

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign