pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος απέφυγε τον όρο «γενοκτονία» στο μήνυμα για την 24η Απριλίου 1915

Για «επαίσχυντη παράδοση στις τουρκικές απειλές» έκανε λόγο η Αρμενική Εθνική Επιτροπή ΗΠΑ

24/04/2025 - 11:04μμ
(Φωτ.: pixabay.com)

(Φωτ.: pixabay.com)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Βαθιά απογοητευμένη είναι η αρμενική κοινότητα στις ΗΠΑ μετά την υπαναχώρηση του Λευκού Οίκου και την αφαίρεση του όρου «γενοκτονία» από την καθιερωμένη ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η λέξη γενοκτονία αντικαταστάθηκε από τον αρμενικό όρο «Meds Yeghern» (Μετζ Γιεγέρν) που στα αρμενικά σημαίνει «μεγάλη συμφορά».

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή στις ΗΠΑ αντέδρασε στη φετινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, σημειώνοντας ότι «η υποχώρηση του προέδρου Τραμπ από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων αντιπροσωπεύει μια επαίσχυντη παράδοση στις τουρκικές απειλές».

Οι Αμερικανοί πρόεδροι χρησιμοποιούσαν για δεκαετίες τον συγκεκριμένο όρο, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είχε αναγνωρίσει επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Ωστόσο, η κυβέρνηση Μπάιντεν άρχισε να χρησιμοποιεί τον όρο «γενοκτονία», ο οποίος έχει καθιερωθεί στις ετήσιες ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου από το 2021.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

«Σήμερα τιμούμε τη μνήμη του Meds Yeghern και τιμούμε τη μνήμη εκείνων των υπέροχων ψυχών που υπέφεραν σε μια από τις χειρότερες καταστροφές του 20ου αιώνα. Ξεκινώντας το 1915, ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι εξορίστηκαν και βάδισαν μέχρι θανάτου στα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτή την Ημέρα Μνήμης ενωνόμαστε και πάλι με τη Μεγάλη Αρμενική Κοινότητα στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο, στο πένθος για τις πολλές ζωές που χάθηκαν.

»Κάθε χρόνο, στις 24 Απριλίου, αναλογιζόμαστε τους ισχυρούς και διαρκείς δεσμούς μεταξύ του αμερικανικού και του αρμενικού λαού. Είμαστε περήφανοι για την Αμερικανική Επιτροπή Αρωγής των Αρμενίων και της Συρίας, μια πρωτοποριακή προσπάθεια που ιδρύθηκε το 1915 που παρείχε κρίσιμη ανθρωπιστική υποστήριξη στους Αρμένιους πρόσφυγες και ευγνώμονες για τους χιλιάδες Αμερικανούς που συνεισέφεραν ή προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν τους Αρμένιους που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους.

»Αυτή την ημέρα, γινόμαστε μάρτυρες της δύναμης και της ανθεκτικότητας του αρμενικού λαού απέναντι στην τραγωδία. Είμαστε τυχεροί που τόσοι πολλοί Αρμένιοι έχουν φέρει τον πλούσιο πολιτισμό τους στις ακτές μας και έχουν προσφέρει τόσα πολλά στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων παρασημοφορημένων στρατιωτών, διάσημων καλλιτεχνών, διάσημων αρχιτεκτόνων και επιτυχημένων επιχειρηματιών.

»Καθώς τιμούμε τη μνήμη όσων χάθηκαν, η κυβέρνησή μου παραμένει προσηλωμένη στη διαφύλαξη της θρησκευτικής ελευθερίας και στην προστασία των ευάλωτων μειονοτήτων. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία με την Αρμενία και να διατηρήσουμε την περιφερειακή σταθερότητα καθώς συνεχίζουμε να επιδιώκουμε διαρκή ευημερία και ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή φωτ.: x.com/Mdais)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ-Ιράν: Νέα εκατέρωθεν πλήγματα μέσα στη νύχτα

16/06/2025 - 8:38πμ
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγιας Κάλας (φωτ.: EPA / Julien Warnand)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

16/06/2025 - 12:12πμ
Το ισραηλινό σύστημα άμυνας «Iron Dome» δεν επέτρεψε σε πολλούς από τους ιρανικούς πυραύλους να πλήξουν την ισραηλινή επικράτεια. Παρόλα αυτά κάποιοι πύραυλοι βρήκαν τους στόχους τους (φωτ.:  EPA/ Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν κατά Ισραήλ: Νέα ομοβροντία πυραύλων – Πλήγματα σε αρκετές περιοχές

15/06/2025 - 10:00μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτο: Σειρήνες ηχούν στην Ιερουσαλήμ

15/06/2025 - 8:53μμ
O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στις Βρυξέλλες (φωτ. αρχείου: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν διαψεύδει τον Χριστοδουλίδη: Δεν ζητήσαμε διαμεσολάβηση

15/06/2025 - 5:23μμ
Το πολυώροφο κτήριο στην Μπατ Γιαν που χτυπήθηκε από ισραηλινό βαλλιστικό πύραυλο (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ και Ιράν σε πόλεμο πυραύλων: «Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» λένε και οι δύο πλευρές

15/06/2025 - 4:34μμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ.: Χ / NikosChristodoulides)
ΚΟΣΜΟΣ

Διαμεσολαβήτρια η Κύπρος: Ο Χριστοδουλίδης μεταφέρει μήνυμα του Ιράν στον Νετανιάχου

15/06/2025 - 3:18μμ
Συντρίμμια και καταστροφές στη Ρεχοβότ, πόλη στο Κεντρικό Διαμέρισμα του Ισραήλ που χτυπήθηκε από ισραηλινό βαλλιστικό πύραυλο (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ και Ιράν μόλις πέρασαν όλες τις κόκκινες γραμμές: Ο εφιάλτης άρχισε για Μέση Ανατολή και τιμές ενέργειας

15/06/2025 - 12:42μμ
Καπνός υψώνεται στη νότια Γάζα μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό, ενώ εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι παρακολουθούν από καταυλισμό στη Χαν Γιουνίς (φωτ.: EPA / Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί – Σκοτώθηκαν άνθρωποι που περίμεναν να πάρουν τρόφιμα

15/06/2025 - 10:40πμ
(Πηγή φωτ.: x.com/Israel)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ μετρά νεκρούς από τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν

15/06/2025 - 8:39πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά Βερμίου (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΙΜΒΝΚ)

Εκδρομή στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο οργανώνουν οι «Τραντέλλενες» της Ξάνθης

27 λεπτά πριν

Το παραθέρισμα στα Κοτύωρα – Το θέρετρο που διάλεγαν Έλληνες, Αρμένιοι και Τούρκοι

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: glomex)

Ημαθία: Τροχαίο με έναν νεκρό και έξι τραυματίες στην Εγνατία Οδό

1 ώρα πριν

Ποντιακή βραδιά με τον Ματθαίο Τσαχουρίδη στο Κ. Σχολάρι

2 ώρες πριν
(Πηγή φωτ.: x.com/Mdais)

Ισραήλ-Ιράν: Νέα εκατέρωθεν πλήγματα μέσα στη νύχτα

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Μιχάλης Καραγιάννης)

Καιρός: Βοριάδες έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign