pontosnews.gr
Τετάρτη, 23/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο ισραηλινός στρατός μετέτρεψε το 30% της Λωρίδας της Γάζας σε ουδέτερη ζώνη

Το Ισραήλ απέκλεισε επίσης την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας

16/04/2025 - 11:24μμ
μετά τον αεροπορικό βομβαρδισμό σπιτιών στο στρατόπεδο προσφύγων στην Τζαμπάλια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Haitham Imad)

μετά τον αεροπορικό βομβαρδισμό σπιτιών στο στρατόπεδο προσφύγων στην Τζαμπάλια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Haitham Imad)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι μετέτρεψε σε ουδέτερη ζώνη το 30% της Λωρίδας της Γάζας, όπου συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την καταστροφική και φονική επίθεσή του.

Το Ισραήλ απέκλεισε επίσης την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου πολιορκεί περίπου 2,4 εκατομμύρια Παλαιστινίους από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 στο ισραηλινό έδαφος.

Στη Γάζα, η τοπική υπηρεσία πολιτικής προστασίας έκανε λόγο σήμερα για 11 Παλαιστίνιους νεκρούς, εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σε νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Έπειτα από δύο μήνες εκεχειρίας, ο ισραηλινός στρατός ξανάρχισε στις 18 Μαρτίου τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του, στη συνέχεια τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου να εκτιμά ότι η αυξημένη στρατιωτική πίεση θα αναγκάσει τη Χαμάς να παραδώσει τους ομήρους που απήχθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

«Σχεδόν το 30% του εδάφους της Γάζας ορίζεται στο εξής ως περίμετρος ασφαλείας», δήλωσε σε ανακοίνωση ο στρατός που προσπαθεί να επεκτείνει τον έλεγχό του σε μεγάλες εκτάσεις του παλαιστινιακού θύλακα που συνορεύει με το νότιο Ισραήλ.

Ο στρατός δήλωσε επίσης ότι επιτέθηκε σε περίπου 1.200 «τρομοκρατικούς στόχους» και προχώρησε σε περισσότερες από 100 «στοχευμένες εξοντώσεις» από τη 18η Μαρτίου.

Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου προκάλεσε τον θάνατο 1.218 ανθρώπων στην ισραηλινή πλευρά, κυρίως αμάχων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει επίσημων στοιχείων. Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, οι 58 κρατούνται ακόμη στη Γάζα, εκ των οποίων 34 είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, τουλάχιστον 1.652 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις 18 Μαρτίου, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στη Γάζα σε 51.025 από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης αντιποίνων πριν από 18 μήνες.

«Δεχτήκαμε πείνα, να χάσουμε τα πάντα, τις στερήσεις, την απώλεια του πατέρα μας, της μητέρας μας, συγγενών μας, αλλά σε τι φταίνε αυτά τα παιδιά;», ρωτά η Σοχέιρ, μια εκτοπισμένη Παλαιστίνια που έχασε την αδερφή της σε αεροπορικό πλήγμα στην πόλη της Γάζας.

Περίπου 500.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 18 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, ενώ σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του θύλακα έχουν εκτοπιστεί επανειλημμένα από την αρχή του πολέμου.

Ο μικρός θύλακας υποφέρει από τις ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό, καύσιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

• Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γαλλικό Πρακτορείο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί (φωτ. αρχείου: EPA / Rajat Gupta)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο Αραγτσί παρουσίασε στον Γουίτκοφ τους τρεις όρους της Τεχεράνης για τα Στενά του Ορμούζ

23/09/2026 - 12:04πμ
(Πηγή: YouTube/United Nations)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν στον ΟΗΕ: Οι τουρκικές αξιώσεις για Αιγαίο, Κύπρο και η πρόκληση για την Ευρώπη

22/09/2026 - 10:50μμ
H Ντέινα Μασόιαν Γουόλραθ στο στούντιο της (φωτ.: Harvard University Press)
ΚΟΣΜΟΣ

Κρυμμένη σε ένα πιθάρι σώθηκε κατά τη Γενοκτονία των Αρμενίων – Η εγγονή της γράφει για 10 γενοκτονίες

22/09/2026 - 8:42μμ
Η ιρανική εφημερίδα Hamshahri, με φωτογραφία των Στενών του Ορμούζ. 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ σε επτά ημέρες προτείνει η Τεχεράνη

22/09/2026 - 4:09μμ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, λίγο προτού ανέβει στο βήμα της 79ης Γενικής Συνέλευσης. 25 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: EPA / Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Το δύσκολο παζάρι για ενεργειακή εκεχειρία – Διυλιστήρια, Patriot και drones στο τραπέζι

22/09/2026 - 2:21μμ
Διευρυμένη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, όπου ο Τραμπ υποδέχθηκε τον Ερντογάν, τον Σεπτέμβριο του 2025 (φωτ.: Facebook / Fatih Süleyman Denizolgun)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ερντογάν: Στον «αέρα» το τετ α τετ στη Νέα Υόρκη – Γιατί απομακρύνονται τα F-35

22/09/2026 - 1:34μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πυροβολισμοί έξω από σχολείο στη Μανίσα της Σμύρνης – Τέσσερις μαθητές τραυματίστηκαν

22/09/2026 - 10:49πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο/EPA/LUKAS COCH)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΟΗΕ: Οι κρίσιμες συναντήσεις του Τραμπ για Ιράν, Ουκρανία και Γροιλανδία στη Νέα Υόρκη

22/09/2026 - 8:35πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος σε εκπροσώπους ΜΜΕ (φωτ. αρχείου: EPA/Al Drago)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα CBS, NBC, ABC και Fox σταματούν τη δημοσιογραφική κάλυψη του Ντόναλντ Τραμπ

21/09/2026 - 11:50μμ
Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη θα υπογραφεί η συμφωνία Δανίας, ΗΠΑ και Γροιλανδίας (φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ, Δανία και Γροιλανδία ετοιμάζονται να υπογράψουν συμφωνία για την ασφάλεια στην Αρκτική

21/09/2026 - 8:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Τζούλια Σπυροπούλου και ένα καρέ από την «Αγάπη», το διεθνώς βραβευμένο animation (φωτ.: Τζούλια Σπυροπούλου· εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

Η 13χρονη Αγάπη στην πορεία του «λευκού θανάτου» – Η αληθινή ιστορία από τον Πόντο που έγινε 10.000 σκίτσα

22 λεπτά πριν
Η Κυριακή Γρίβα σε φωτογραφία που είχε ανεβάσει στα social media

Στο Εφετείο η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων

46 λεπτά πριν
Εικόνα από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Καστελλόριζο (φωτ.: Γρ.Τύπου Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος/ EUROKINISSI)

Σε λίγο θα πηγαίνουμε στα νησιά με διαβατήριο;

1 ώρα πριν
Το φθινοπωρινό κύμα κακοκαιρίας συνεχίζεται (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/EUROKINISSI)

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά – Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα

2 ώρες πριν
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί (φωτ. αρχείου: EPA / Rajat Gupta)

Ιράν: Ο Αραγτσί παρουσίασε στον Γουίτκοφ τους τρεις όρους της Τεχεράνης για τα Στενά του Ορμούζ

10 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV