pontosnews.gr
Κυριακή, 30/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης: Θεωρώ ότι οι καλύτερες μέρες είναι ακόμα μπροστά μας

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στο δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον

15/04/2025 - 12:48μμ
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την ανάγκη να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία η οποία θα είναι αμοιβαία ωφέλιμη για την ΕΕ. και τις ΗΠΑ επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Κώστα Τασούλα, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας εν μέσω μιας περιόδου αναταραχής.

«Είναι η πρώτη μας συνάντηση μετά την εκλογή σας. Όπως γνωρίζετε και επί της προκατόχου σας είχαμε θεσμοθετήσει μια συνάντηση για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, την όποια θα καθιερώσουμε και επί δικών σας ημερών» ανέφερε ο πρωθυπουργός

Και συνέχισε σημειώνοντας ότι η συνάντηση αυτή γίνεται σε μια εποχή μεγάλων πολιτικών αλλά και οικονομικών αναταράξεων.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν εμπορικό πόλεμο, ο οποίος ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, του οποίου τα αποτελέσματα ακόμα μέχρι σήμερα είναι απρόβλεπτα. Αλλά όλοι οι εμπορικοί πόλεμοι έχουν μόνο χαμένους και κανέναν κερδισμένο, και για αυτό και ελπίζω ότι τουλάχιστον όσον αφορά σε σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τους επόμενους τρεις μήνες για να διαπραγματευθούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια εμπορική συμφωνία η οποία θα είναι αμοιβαία ωφέλιμη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το εμπόριο μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ είναι τόσο μεγάλο και τόσο πολυποίκιλο που μια οποιαδήποτε διαταραχή του θα είχε σίγουρα αρνητικές επιπτώσεις και στην αμερικανική, αλλά και στην ευρωπαϊκή οικονομία.

«Αυτή η παγκόσμια οικονομική αναταραχή καθιστά ακόμα πιο σημαντική τη σταθερότητα της εθνικής οικονομίας και τη δημοσιονομική ισορροπία την οποία έχουμε πετύχει. Αυτή η δημοσιονομική ισορροπία είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζονται όλες οι οικονομικές μας πολιτικές και βέβαια σε οποιαδήποτε περίοδο αναταραχής το να υπάρχει οικονομική και πολιτική σταθερότητα καθίσταται ακόμη πιο σημαντικό ζητούμενο» επισήμανε.

Δήλωσε ακόμη πως έχει εμπιστοσύνη στην εθνική οικονομία διότι θεωρεί ότι οι καλύτερες μέρες είναι ακόμα μπροστά μας. «Από την άλλη οφείλουμε να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και συνεπείς καθώς κανείς δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις αυτής της παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής, στους ρυθμούς ανάπτυξης και στην πορεία των δημοσιονομικών. Παρά ταύτα παραμένω αισιόδοξος για ενδείξεις που έχουμε για τη δυναμική της εθνικής οικονομίας» πρόσθεσε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: Η κυριαρχία στο Αιγαίο δεν επιδέχεται σχολιασμό

29/08/2026 - 6:19μμ
(Φωτ. αρχείου: Twitter / T.C. Millî Savunma Bakanlığı)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Γιάννη Μανιάτη στην Κομισιόν για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

29/08/2026 - 11:54πμ
Εναέρια λήψη των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ ενόψει της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Παπανίκος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επτά «ναι» στη Θεσσαλονίκη, αλλά κενό 2,5 δισ. στους δήμους – Η ατζέντα πριν από τη ΔΕΘ

27/08/2026 - 10:28μμ
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημόσιο χρέος, Ταμείο Ανάκαμψης και Τουρκία στην ατζέντα Μητσοτάκη πριν από τη ΔΕΘ

24/08/2026 - 2:15μμ
(Φωτ.: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Γεροβασίλη: Αποχώρησε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής

24/08/2026 - 12:15μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο – Τι θα συζητηθεί

23/08/2026 - 5:25μμ
Αιολικό πάρκο στα Δίδυμα Ερμιονίδας (Φωτ.: Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο χωροταξικό πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

22/08/2026 - 12:29μμ
Εικόνα από την εξόδιο ακολουθία του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Μάνος: Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην υπουργό στην Κηφισιά

20/08/2026 - 2:53μμ
Η Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: Παρέμβαση ευρωβουλευτών στην Κομισιόν ενόψει της κρίσιμης δίκης

19/08/2026 - 7:22μμ
Ματ Χάγκενγκρουμπερ, ο νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Γεν. Προξ. ΗΠΑ, Θεσσαλονίκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη ο Ματ Χάγκενγκρουμπερ

19/08/2026 - 5:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέλη της «Χερσονήσου» στον εορτασμό για την Ημέρα της Πόλης της Σεβαστούπολης. 14 Ιουνίου 2025 (πηγή: sevgreek.ru)

«Χερσόνησος»: 35 χρόνια ελληνικής μνήμης στη Σεβαστούπολη

17 λεπτά πριν
Επιβαίνοντες με σωσίβια, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας (φωτ.: Takvim / στιγμιότυπο από βίντεο)

Ναυάγιο ανοιχτά της Κερύνειας: Αναφορές για νεκρούς – Έτοιμη να επέμβει η Κυπριακή Δημοκρατία

41 λεπτά πριν
Όπλα του PKK για την πυρά, στη συμβολική εκδήλωση που έγινε στο Βόρειο Ιράκ (φωτ.: Χ / Heme Sûr - KANAL8)

Το  «κουρδικό στοίχημα» Ερντογάν-Μπαχστελί

1 ώρα πριν
Ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν κοντά στον ιππόδρομο Schachen, μετά τους πυροβολισμούς σε ολονύκτιο rave πάρτι στο Ααράου της Ελβετίας, που άφησαν πίσω τους μία νεκρή και πέντε τραυματίες (φωτ.: EPA / Michael Buholzer)

Ελβετία: Ανθρωποκυνηγητό μετά τους πυροβολισμούς σε rave – Νεκρή 22χρονη, πέντε τραυματίες

1 ώρα πριν
Αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της εκδήλωσης στα Φωκάτα. Σάββατο 29 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Δήμος Αργοστολίου)

Κρήτη και Πόντος αντάμωσαν στην Κεφαλονιά – Λύρα και λαούτο ένωσαν τις παραδόσεις

2 ώρες πριν
Το αναποδογυρισμένο καταμαράν ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας, με επιβαίνοντες να περιμένουν τη διάσωσή τους πάνω στο εκτεθειμένο τμήμα του σκάφους (φωτ.: Takvim / στιγμιότυπο από βίντεο)

Κύπρος: Ανατράπηκε καταμαράν με 270 επιβαίνοντες ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV