pontosnews.gr
Τετάρτη, 7/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντόναλντ Τραμπ: Καμία χώρα δεν θα γλιτώσει από τους τελωνειακούς δασμούς

Στο στόχαστρό του, περισσότερο απ' όλους, η Κίνα

14/04/2025 - 9:00πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπουργικό συμβούλιο (φωτ.: EPA/SHAWN THEW / POOL)

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπουργικό συμβούλιο (φωτ.: EPA/SHAWN THEW / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μια μέρα μετά την ανακοίνωσή του για εξαίρεση από τους επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς προϊόντων τεχνολογίας – κυρίως smartphones, υπολογιστές και ημιαγωγούς–, την Κυριακή ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να προειδοποιήσει πως καμιά χώρα δεν πρόκειται να τη «γλιτώσει» και «πάνω απ’ όλες η Κίνα».

«Κανένας δεν θα γλιτώσει (…) ειδικά η Κίνα, η οποία μας μεταχειρίζεται με μακράν τον χειρότερο τρόπο», άστραψε και βρόντηξε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος μέσω Truth Social.

Μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως οι εξετάζουν «τους ημιαγωγούς και το σύνολο της αλυσίδας εφοδιασμού με ηλεκτρονικά προϊόντα».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου ο Χάουαρντ Λάτνικ προανήγγειλε μέσω ABC News συγκεκριμένους τομεακούς τελωνειακούς δασμούς, ειδικά για τους ημιαγωγούς, «πιθανόν σε έναν ή δυο μήνες». «Ο πρόεδρος θα παρουσιάσει τη (δασμολογική) πολιτική του για τους ημιαγωγούς και τα φαρμακευτικά προϊόντα», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο. «Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην Κίνα για θεμελιώδη πράγματα που έχουμε ανάγκη. Τα φάρμακά μας και οι ημιαγωγοί μας πρέπει να παράγονται στην Αμερική», επέμεινε.

Ο προστατευτισμός δεν οδηγεί πουθενά

Οι αμερικανικές ανακοινώσεις έρχονται σε διαμετρική αντίθεση με όσα ζητεί η Κίνα, τη στιγμή που ο εμπορικός πόλεμος που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ προκαλεί αναταράξεις στις αγορές, με τις μετοχές να μοιάζουν να έχουν πάρει το τρενάκι του τρόμου, την τιμή του χρυσού στον ουρανό και την αγορά του αμερικανικού δημόσιου χρέους υπό πίεση.

Παρότι το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου αναγνώρισε το «μικρό βήμα» που έκανε η Ουάσιγκτον εξαιρώντας τα προϊόντα τεχνολογίας, «παροτρύνουμε τις ΗΠΑ να (…) κάνουν ένα μεγάλο βήμα για να διορθώσουν τα σφάλματά τους, να ακυρώσουν τελείως την κακή πρακτική των ανταποδοτικών τελωνειακών δασμών και να επιστρέψουν στον σωστό δρόμο του αμοιβαίου σεβασμού», τόνισε εκπρόσωπός του χθες.

Ο προστατευτισμός «δεν οδηγεί πουθενά», επανέλαβε εξάλλου ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Nhân Dân, όργανο του κομμουνιστικού κόμματος του Βιετνάμ.

«Οι δυο χώρες μας πρέπει να προασπιστούν σθεναρά το πολυμερές εμπορικό σύστημα, τη σταθερότητα των παγκόσμιων αλυσίδων της βιομηχανίας του εφοδιασμού, καθώς και το διεθνές περιβάλλον ανοίγματος και συνεργασίας», ανέφερε ο Σι στο άρθρο αυτό, που δημοσιεύτηκε την ημέρα που άρχισε στο Βιετνάμ περιοδεία στην Ασία.

Καθώς υφίσταται αθροιστικά τελωνειακούς δασμούς 145% στα προϊόντα της με αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, πλην εξαιρέσεων, το Πεκίνο ανταπέδωσε ανεβάζοντας στο 125% τους δικούς του δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα από το Σάββατο.

Επικρίνοντας την επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ στο πεδίο του εμπορίου μια ημέρα νωρίτερα, το Πεκίνο αυτοπροβλήθηκε ως υπέρμαχος των φτωχότερων χωρών, απευθύνοντας έκκληση, μαζί με τη γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα, να μην εφαρμοστούν οι επιπρόσθετοι δασμοί που θα κατάφερναν βαρύ πλήγμα σε «αναπτυσσόμενες χώρες», «ιδιαίτερα τις λιγότερο ανεπτυγμένες εξ αυτών».

Οι δασμοί αυτοί «θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και ανθρωπιστική κρίση», τόνισε ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου Ουάνγκ Ουεντάο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συγγενείς επισκέπτονται το μνημείο για τα θύματα στο Φεστιβάλ Μουσικής Nova, τρία χρόνια μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, κοντά στο Ρέιμ, στο νότιο Ισραήλ, πλησίον των συνόρων με τη Γάζα (φωτ.: EPA/ ATEF SAFADI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενός λεπτού σιγή στο Ισραήλ για τα τρία χρόνια από την επίθεση της Χαμάς

7/10/2026 - 9:47πμ
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την υποδοχή του Αμερικανού ομολόγου του Μάρκο Ρούμπιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)
ΚΟΣΜΟΣ

Μάρκο Ρούμπιο: Με φόντο την Ακρόπολη το μήνυμα για τη Δύση και τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων

7/10/2026 - 8:33πμ
(Πηγή: YouTube/president.gov.ua)
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Η Ρωσία προετοιμάζει μαζική επίθεση – Έκκληση στη Δύση για ενίσχυση της αεράμυνας

7/10/2026 - 1:01πμ
Η Γαλλοπαλαιστίνια ευρωβουλευτής, δικηγόρος και ακτιβίστρια Ρίμα Χασάν κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Ομοσπονδιακό Παλάτι στη Βέρνη της Ελβετίας (φωτ.: EPA/PETER SCHNEIDER)
ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στο Ευρωκοινοβούλιο με τη Ρίμα Χασάν: Έριξε ισραηλινή σημαία σε έκθεση για την 7η Οκτωβρίου

6/10/2026 - 6:05μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ψηφίζει στην Κωνσταντινούπολη, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 28 Μαΐου 2023 (φωτ.: EPA / Murad Sezer / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Το σχέδιο για νέα υποψηφιότητα Ερντογάν το 2028 και το «κλειδί» των 360 ψήφων

6/10/2026 - 3:43μμ
Φάκελοι πληροφοριοδοτών της κομμουνιστικής περιόδου στο Ιστορικό Αρχείο της Ουγγρικής Κρατικής Ασφαλείας, στη Βουδαπέστη. 29 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Zsolt Szigetvary Hungary Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Ποιος κατέδιδε ποιον – Ανοίγουν οι φάκελοι της μυστικής αστυνομίας

6/10/2026 - 2:33μμ
Πλοίο στα Στενά του Ορμούζ (φωτ. αρχείου: EPA/ALI HAIDER)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Πλήγμα σε ελληνικής ιδιοκτησίας LNG – Σώοι και οι 30 επιβαίνοντες

6/10/2026 - 12:10μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μαχαίρωσε μαθήτριες μέσα σε γυμνάσιο της Κωνσταντινούπολης – 7 τραυματίες, 3 σοβαρά

6/10/2026 - 11:16πμ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες, το 2024, στο Καράκας (φωτ.: 
EPA/ RAYNER PENA R.)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει στη φυλακή της Νέας Υόρκης η Σίλια Φλόρες

6/10/2026 - 9:30πμ
Τηλεοπτικά μεταδίδονται οι τελευταίες πολεμικές εξελίξεις στην Υεμένη (φωτ.: EPA/YAHYA ARHAB)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία λόγω Χούθι

6/10/2026 - 1:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεταγωγή απο τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια και στον εισαγγελέα των συληφθέντων που κατηγορούνται για κακουργηματική απάτη σε βάρος του Δημοσίου (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου / EUROKINISSI)

Στον εισαγγελέα Ευελπίδων τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης για απάτη μαμούθ σε βάρος του Δημοσίου

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: Αρχείο Ελευθέριου Κοσμά/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διάστημα: Ελληνικοί δορυφόροι «τσέπης» από την Αθήνα στην Αστάνα του Καζακστάν

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Θάνατος 16χρονου στη Θάσο: Ανακαλούνται οι άδειες σε 11 γήπεδα του δήμου Παγγαίου στην Καβάλα

1 ώρα πριν
Ο ναός της Αγίας Άννας (σήμερα Küçük Ayvasıl Kilisesi) στην Τραπεζούντα (φωτ.: Selin Sur, 2025)

Ποιος έσβησε τη βυζαντινή Τραπεζούντα; Δύο Τουρκάλες ερευνήτριες απαντούν

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com / sabinevanerp)

Θεσσαλονίκη: 46χρονος εξαπάτησε 84χρονη ξαφρίζοντας χρήματα και κοσμήματα αξίας 175.000 ευρώ

2 ώρες πριν
Συγγενείς επισκέπτονται το μνημείο για τα θύματα στο Φεστιβάλ Μουσικής Nova, τρία χρόνια μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, κοντά στο Ρέιμ, στο νότιο Ισραήλ, πλησίον των συνόρων με τη Γάζα (φωτ.: EPA/ ATEF SAFADI)

Ενός λεπτού σιγή στο Ισραήλ για τα τρία χρόνια από την επίθεση της Χαμάς

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV