pontosnews.gr
Τετάρτη, 29/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντόναλντ Τραμπ: Καμία χώρα δεν θα γλιτώσει από τους τελωνειακούς δασμούς

Στο στόχαστρό του, περισσότερο απ' όλους, η Κίνα

14/04/2025 - 9:00πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπουργικό συμβούλιο (φωτ.: EPA/SHAWN THEW / POOL)

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπουργικό συμβούλιο (φωτ.: EPA/SHAWN THEW / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μια μέρα μετά την ανακοίνωσή του για εξαίρεση από τους επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς προϊόντων τεχνολογίας – κυρίως smartphones, υπολογιστές και ημιαγωγούς–, την Κυριακή ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να προειδοποιήσει πως καμιά χώρα δεν πρόκειται να τη «γλιτώσει» και «πάνω απ’ όλες η Κίνα».

«Κανένας δεν θα γλιτώσει (…) ειδικά η Κίνα, η οποία μας μεταχειρίζεται με μακράν τον χειρότερο τρόπο», άστραψε και βρόντηξε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος μέσω Truth Social.

Μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως οι εξετάζουν «τους ημιαγωγούς και το σύνολο της αλυσίδας εφοδιασμού με ηλεκτρονικά προϊόντα».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου ο Χάουαρντ Λάτνικ προανήγγειλε μέσω ABC News συγκεκριμένους τομεακούς τελωνειακούς δασμούς, ειδικά για τους ημιαγωγούς, «πιθανόν σε έναν ή δυο μήνες». «Ο πρόεδρος θα παρουσιάσει τη (δασμολογική) πολιτική του για τους ημιαγωγούς και τα φαρμακευτικά προϊόντα», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο. «Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην Κίνα για θεμελιώδη πράγματα που έχουμε ανάγκη. Τα φάρμακά μας και οι ημιαγωγοί μας πρέπει να παράγονται στην Αμερική», επέμεινε.

Ο προστατευτισμός δεν οδηγεί πουθενά

Οι αμερικανικές ανακοινώσεις έρχονται σε διαμετρική αντίθεση με όσα ζητεί η Κίνα, τη στιγμή που ο εμπορικός πόλεμος που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ προκαλεί αναταράξεις στις αγορές, με τις μετοχές να μοιάζουν να έχουν πάρει το τρενάκι του τρόμου, την τιμή του χρυσού στον ουρανό και την αγορά του αμερικανικού δημόσιου χρέους υπό πίεση.

Παρότι το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου αναγνώρισε το «μικρό βήμα» που έκανε η Ουάσιγκτον εξαιρώντας τα προϊόντα τεχνολογίας, «παροτρύνουμε τις ΗΠΑ να (…) κάνουν ένα μεγάλο βήμα για να διορθώσουν τα σφάλματά τους, να ακυρώσουν τελείως την κακή πρακτική των ανταποδοτικών τελωνειακών δασμών και να επιστρέψουν στον σωστό δρόμο του αμοιβαίου σεβασμού», τόνισε εκπρόσωπός του χθες.

Ο προστατευτισμός «δεν οδηγεί πουθενά», επανέλαβε εξάλλου ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Nhân Dân, όργανο του κομμουνιστικού κόμματος του Βιετνάμ.

«Οι δυο χώρες μας πρέπει να προασπιστούν σθεναρά το πολυμερές εμπορικό σύστημα, τη σταθερότητα των παγκόσμιων αλυσίδων της βιομηχανίας του εφοδιασμού, καθώς και το διεθνές περιβάλλον ανοίγματος και συνεργασίας», ανέφερε ο Σι στο άρθρο αυτό, που δημοσιεύτηκε την ημέρα που άρχισε στο Βιετνάμ περιοδεία στην Ασία.

Καθώς υφίσταται αθροιστικά τελωνειακούς δασμούς 145% στα προϊόντα της με αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, πλην εξαιρέσεων, το Πεκίνο ανταπέδωσε ανεβάζοντας στο 125% τους δικούς του δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα από το Σάββατο.

Επικρίνοντας την επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ στο πεδίο του εμπορίου μια ημέρα νωρίτερα, το Πεκίνο αυτοπροβλήθηκε ως υπέρμαχος των φτωχότερων χωρών, απευθύνοντας έκκληση, μαζί με τη γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα, να μην εφαρμοστούν οι επιπρόσθετοι δασμοί που θα κατάφερναν βαρύ πλήγμα σε «αναπτυσσόμενες χώρες», «ιδιαίτερα τις λιγότερο ανεπτυγμένες εξ αυτών».

Οι δασμοί αυτοί «θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και ανθρωπιστική κρίση», τόνισε ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου Ουάνγκ Ουεντάο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όχημα περνά μπροστά από πινακίδα με το σύνθημα «Επανάσταση είναι να υπερασπίζεσαι τις αξίες στις οποίες πιστεύεις, με τίμημα οποιαδήποτε θυσία», στην Αβάνα (φωτ.: EPA / Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Ιστορική στροφή προς την αγορά – Βενζινάδικα, φαρμακεία και λιμάνια ανοίγουν στους ιδιώτες

29/07/2026 - 7:34μμ
Ο Τζάρεντ Λέτο στην πρεμιέρα της ταινίας «Tron: Ares» στο TCL Chinese Theatre του Λος Άντζελες, στις 6 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζάρεντ Λέτο: Το «σκοτεινό μυστικό» του Χόλιγουντ – Δέκα γυναίκες τον καταγγέλλουν στο BBC

29/07/2026 - 5:08μμ
Μαχητής των Χούθι κοιτάζει ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης. 27 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA /  Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Χούθι: Πύραυλοι σε σαουδαραβικό τάνκερ – Η Κίνα ζητά ασφαλή διέλευση στην Ερυθρά Θάλασσα

28/07/2026 - 9:31μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (πηγή: Χ / Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι: Στο τραπέζι οι Patriot και η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών

28/07/2026 - 8:19μμ
Ταξιδιώτης παρακολουθεί τις ειδήσεις για τον ισχυρό σεισμό των 7,1 βαθμών που έπληξε την περιφέρεια Κουμαμότο, στον τερματικό σταθμό 1 του αεροδρομίου Χανέντα, στο Τόκιο  (φωτ.: EPA / Rodrigo Reyes Marin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Φόβοι για πολλούς νεκρούς από έκρηξη σε εμπορικό κέντρο μετά τον σεισμό

28/07/2026 - 6:20μμ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φτάνει στον Λευκό Οίκο για τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, στις 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Shawn Thew / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο: Patriot, drones και στρατιωτική βοήθεια στο τραπέζι

28/07/2026 - 5:56μμ
(Φωτ.: EPA / Jiji Press)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 50 τραυματίες από ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών – Κτήρια κατέρρευσαν, προκλήθηκαν ζημιές στις υποδομές

28/07/2026 - 1:57μμ
Καμένο σπίτι στη νοτιοδυτική Γαλλία (φωτ.: EPA / Laurent Perpigna)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία-Ισπανία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, αλλά και με το χρόνο καθώς αναμένεται επιδείνωση των μετεωρολογικών συνθηκών

28/07/2026 - 11:25πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματική ένταση ΗΠΑ – Γαλλίας στον ΟΗΕ: Αμερικανός αξιωματούχος αποχώρησε από συνεδρίαση

27/07/2026 - 11:40μμ
(Φωτ. αρχείου: Al Balushi / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντουμπάι: Συνελήφθησαν τα πρωτοπαλίκαρα της μαφίας των τσιγαράδων, «Έντικ» και «Λεωνίδας»

27/07/2026 - 6:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την πυρκαγιά στην περιοχή Κρύα Βρύση στο Ρέθυμνο (φωτ.: EUROKINISSI)

Λασίθι: Δύο πυροσβεστικά οχήματα εγκλωβίστηκαν στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς

6 λεπτά πριν

ΕΠΟΝΑ: Χαιρετίζουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την πολιτεία της Πενσιλβάνιας

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: FIBA)

Ευρωμπάσκετ U18: Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση στους «8» για την Εθνική Εφήβων

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Τριάδας Σερρών «Τραπεζούς»/Facebook)

Τριάδα Σερρών: Μια ξεχωριστή ποντιακή βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τραπεζούς»

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος)

Γύθειο: Νεκρός πυροσβέστης στον Αγερανό – Πιθανώς από παθολογικά αίτια

2 ώρες πριν
Ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος του ερευνητικού έργου της ΑΜΚΕ «Ψηφιακή Σάντα» Δημήτρης Πιπερίδης κατά την εισήγησή του στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών (φωτ.: Facebook / Flynn Sunsey)

Σάντα του Πόντου: Σπάνιο δερματόδετο σημειωματάριο σε καραμανλίδικη γραφή

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign