pontosnews.gr
Δευτέρα, 27/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντόναλντ Τραμπ: Καμία χώρα δεν θα γλιτώσει από τους τελωνειακούς δασμούς

Στο στόχαστρό του, περισσότερο απ' όλους, η Κίνα

14/04/2025 - 9:00πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπουργικό συμβούλιο (φωτ.: EPA/SHAWN THEW / POOL)

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπουργικό συμβούλιο (φωτ.: EPA/SHAWN THEW / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μια μέρα μετά την ανακοίνωσή του για εξαίρεση από τους επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς προϊόντων τεχνολογίας – κυρίως smartphones, υπολογιστές και ημιαγωγούς–, την Κυριακή ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να προειδοποιήσει πως καμιά χώρα δεν πρόκειται να τη «γλιτώσει» και «πάνω απ’ όλες η Κίνα».

«Κανένας δεν θα γλιτώσει (…) ειδικά η Κίνα, η οποία μας μεταχειρίζεται με μακράν τον χειρότερο τρόπο», άστραψε και βρόντηξε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος μέσω Truth Social.

Μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως οι εξετάζουν «τους ημιαγωγούς και το σύνολο της αλυσίδας εφοδιασμού με ηλεκτρονικά προϊόντα».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου ο Χάουαρντ Λάτνικ προανήγγειλε μέσω ABC News συγκεκριμένους τομεακούς τελωνειακούς δασμούς, ειδικά για τους ημιαγωγούς, «πιθανόν σε έναν ή δυο μήνες». «Ο πρόεδρος θα παρουσιάσει τη (δασμολογική) πολιτική του για τους ημιαγωγούς και τα φαρμακευτικά προϊόντα», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο. «Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην Κίνα για θεμελιώδη πράγματα που έχουμε ανάγκη. Τα φάρμακά μας και οι ημιαγωγοί μας πρέπει να παράγονται στην Αμερική», επέμεινε.

Ο προστατευτισμός δεν οδηγεί πουθενά

Οι αμερικανικές ανακοινώσεις έρχονται σε διαμετρική αντίθεση με όσα ζητεί η Κίνα, τη στιγμή που ο εμπορικός πόλεμος που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ προκαλεί αναταράξεις στις αγορές, με τις μετοχές να μοιάζουν να έχουν πάρει το τρενάκι του τρόμου, την τιμή του χρυσού στον ουρανό και την αγορά του αμερικανικού δημόσιου χρέους υπό πίεση.

Παρότι το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου αναγνώρισε το «μικρό βήμα» που έκανε η Ουάσιγκτον εξαιρώντας τα προϊόντα τεχνολογίας, «παροτρύνουμε τις ΗΠΑ να (…) κάνουν ένα μεγάλο βήμα για να διορθώσουν τα σφάλματά τους, να ακυρώσουν τελείως την κακή πρακτική των ανταποδοτικών τελωνειακών δασμών και να επιστρέψουν στον σωστό δρόμο του αμοιβαίου σεβασμού», τόνισε εκπρόσωπός του χθες.

Ο προστατευτισμός «δεν οδηγεί πουθενά», επανέλαβε εξάλλου ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Nhân Dân, όργανο του κομμουνιστικού κόμματος του Βιετνάμ.

«Οι δυο χώρες μας πρέπει να προασπιστούν σθεναρά το πολυμερές εμπορικό σύστημα, τη σταθερότητα των παγκόσμιων αλυσίδων της βιομηχανίας του εφοδιασμού, καθώς και το διεθνές περιβάλλον ανοίγματος και συνεργασίας», ανέφερε ο Σι στο άρθρο αυτό, που δημοσιεύτηκε την ημέρα που άρχισε στο Βιετνάμ περιοδεία στην Ασία.

Καθώς υφίσταται αθροιστικά τελωνειακούς δασμούς 145% στα προϊόντα της με αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, πλην εξαιρέσεων, το Πεκίνο ανταπέδωσε ανεβάζοντας στο 125% τους δικούς του δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα από το Σάββατο.

Επικρίνοντας την επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ στο πεδίο του εμπορίου μια ημέρα νωρίτερα, το Πεκίνο αυτοπροβλήθηκε ως υπέρμαχος των φτωχότερων χωρών, απευθύνοντας έκκληση, μαζί με τη γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα, να μην εφαρμοστούν οι επιπρόσθετοι δασμοί που θα κατάφερναν βαρύ πλήγμα σε «αναπτυσσόμενες χώρες», «ιδιαίτερα τις λιγότερο ανεπτυγμένες εξ αυτών».

Οι δασμοί αυτοί «θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και ανθρωπιστική κρίση», τόνισε ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου Ουάνγκ Ουεντάο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Al Balushi / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντουμπάι: Συνελήφθησαν τα πρωτοπαλίκαρα της μαφίας των τσιγαράδων, «Έντικ» και «Λεωνίδας»

27/07/2026 - 6:59μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης βάζει την αμερικανική σημαία σε ιρανικό πετρελαιοφόρο (πηγή: Truth Social)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Χθες «φρένο», σήμερα εικόνες AI με βομβαρδισμό του Ιράν – «Δικό μας το πετρελαιοφόρο»

27/07/2026 - 10:55πμ
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποιεί ρίψη νερού στο Μπετσί του Καστεγιόν, στην Ισπανία. Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Manuel Bruque)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιές στην Ισπανία: Η χώρα σε πύρινο κλοιό – Χιλιάδες εκκενώσεις και ένας νεκρός

27/07/2026 - 10:31πμ
Γάλλοι πυροσβέστες επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Σεστά-Πιεροτόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sophie Garcia)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Η φωτιά δημιουργεί τον δικό της «καιρό» και απειλεί το Μπορντό – Συναγερμός για τον καύσωνα

27/07/2026 - 9:43πμ
(Πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Σιάτλ, στη διάρκεια φεστιβάλ φαγητού – Δύο νεκροί

27/07/2026 - 8:32πμ
(Φωτ.: EPA / Fadi Yousef)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Νεκρός από πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο

26/07/2026 - 9:52μμ
Από την ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της Ρουμανίας για το θέμα της κατάρριψης μη επανδρωμένου αεροσκάφους (πηγή: YouTube/WION)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματικό επεισόδιο Ρουμανίας-Ρωσίας: Ανάκληση του Ρώσου πρέσβη μετά την κατάρριψη τρίτου drone

26/07/2026 - 7:56μμ
Οι τραχείς, άγονοι ορεινοί όγκοι της χερσονήσου Μουσάνταμ εισχωρούν στο στενό του Ορμούζ, το στενό πέρασμα ανάμεσα στο Ιράν (βόρεια), το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (νότια), όπου τα ύδατα από τον κόλπο του Ομάν εισέρχονται στον Περσικό Κόλπο (πηγή: MODIS Land Rapid Response Team, NASA GSFC)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ από ναυτική νάρκη

26/07/2026 - 4:54μμ
Πολίτες αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, κοντά στο σημείο όπου όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος κατά τη διάρκεια του Christopher Street Day. Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Pride του Βερολίνου: Ο ύποπτος είχε επιχειρήσει να ενταχθεί στον ISIS – Αύριο είχε μάθημα αποριζοσπαστικοποίησης

26/07/2026 - 4:19μμ
Πυροσβεστική ομάδα επιχειρεί στη δασική πυρκαγιά στην Αρές, στη νοτιοδυτική Γαλλία, αργά το βράδυ της 25ης Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Damien Rembert / Gironde Departmental Fire and Rescue Service)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία καίγεται: 420.000 στρέμματα στάχτη στη Ζιρόντ – Απομακρύνθηκαν 220.000 άνθρωποι

26/07/2026 - 1:54μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκαδικίων/Εύα Τανούδη)

Οι Πόντιοι αντάμωσαν στα Λαγκαδίκια σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στην παράδοση και τον πολιτισμό

1 λεπτό πριν
(Φωτ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI)

Τρεις συλλήψεις για την έκρηξη και την πυρκαγιά σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια Κορινθίας – Ανάμεσά τους ο ιδιοκτήτης

29 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

ΣΤΑΣΥ: Πειθαρχική διαδικασία για οδηγό τραμ που κάπνιζε στην καμπίνα, με τα πόδια πάνω στην κονσόλα χειρισμού

57 λεπτά πριν
O Μιχάλης Καϊκουνίδης το 2007, στη βρύση του Ακτουβάν της Σαμψούντας – η πηγή ανήκε στην οικογένειά του (φωτ.: Αρχείο Μιχάλη Καϊκουνίδη)

Μιχάλης Καϊκουνίδης: Ανεπιθύμητος στην Τουρκία – «Δεν θα χορτάσω ποτέ την πατρίδα»

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: commons.wikimedia.org)

Βρετανία: Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών δικάζεται επειδή δεν έθαβε τους νεκρούς, σε ορισμένες περιπτώσεις για χρόνια ολόκληρα!

2 ώρες πριν
Αεροφωτογραφία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Στο νοσοκομείο Νίκαιας 9 άτομα από κρούσμα σαλμονέλας – Όλοι είχαν φάει στο ίδιο κατάστημα, στο Περιστέρι

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign