pontosnews.gr
Παρασκευή, 19/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

World Cup ανδρών: Ήττα από την Ισπανία και δεύτερη θέση για την Εθνική

Η Εθνική ομάδα πόλο έχασε 16-14 από την Ισπανία στον τελικό

13/04/2025 - 11:59μμ
(Φωτ.: EPT 3 / glomex)

(Φωτ.: EPT 3 / glomex)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε μία μεγάλη διοργάνωση, καθώς ηττήθηκε 16-14 από την Ισπανία στην Ποντγκόριτσα, στον τελικό του World Cup. Με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Ουνάι Αγκίρε, που έκανε 16 αποκρούσεις και πέτυχε και γκολ (!), η «ρόχα» διατήρησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια στο Λος Αντζελες και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αρκέστηκε στη δεύτερη θέση.

Αυτό είναι το 16ο μετάλλιο της «γαλανόλευκης» σε μεγάλη διοργάνωση (σε επίπεδο ανδρών πάντα), αλλά η κορυφή παραμένει… απάτητη.

Αποφασισμένη και παθιασμένη, η Εθνική ήταν καλύτερη στην πρώτη περίοδο, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση. Θα μπορούσε να πάρει και μεγαλύτερη διαφορά από το +2 (4-2), όμως λίγο τα δοκάρια, λίγο οι επεμβάσεις του Αγκίρε, κράτησαν τους Ισπανούς κοντά στο σκορ. Το τέταρτο γκολ, μάλιστα, το σημείωσε ο 19χρονος Νίκος Γιαννάτος με πολύ ωραίο αριστερό σουτ σε παίκτη παραπάνω. Οι Ιβηρες αναμενόμενα αντέδρασαν, ισοφάρισαν 4-4 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου και πήραν προβάδισμα 8-7, με πέναλτι του Γρανάδος, 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Αργυρόπουλος, όμως, νίκησε με πολύ δύσκολο σουτ τον Αγκίρε και αποκατέστησε την ισορροπία (8-8) στο τέλος του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος δεν ήταν καλή για τη «γαλανόλευκη», που «κόλλησε» επιθετικά (σκόραρε μόνο με δύο πέναλτι) και είχε κακές επιλογές, που διευκόλυναν το έργο του Ουνάι Αγκίρε. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πέτυχαν ένα σερί 3-0 και ξέφυγαν 12-9, με τον Θοδωρή Βλάχο να αλλάζει τερματοφύλακα, αντικαθιστώντας τον Μάνο Ζερδεβά με τον νεαρό Μάνο Ανδρεάδη. Ο Αργυρόπουλος αξιοποίησε ένα πέναλτι που κέρδισε ο Νικολαΐδης και μείωσε, ο Ανδρεάδης έκανε διαδοχικές επεμβάσεις σε επιθέσεις της Ισπανίας με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά η διαφορά παρέμεινε στα δύο γκολ και στο τέλος του οκταλέπτου η εθνική έχασε τον Γενηδουνιά, που χρεώθηκε με τρίτη ποινή.

Ο Αργυρόπουλος έφερε την ελληνική ομάδα σε απόσταση «βολής», πετυχαίνοντας στην κόντρα το 12-11, αλλά ο Σαναούχα απάντησε σε παίκτη παραπάνω, η ελληνική ομάδα έχασε τη δική της ευκαιρία και ο Βαλέρα αποκατέστησε τη διαφορά των τριών τερμάτων (14-11). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπόρεσε να αντιδράσει, ο Αγκίρε δεν άφηνε τίποτα να περάσει και έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, σκοράροντας από το ένα τέρμα στο άλλο, 1΄28΄΄ πριν τη λήξη, σε φάση που ο Θοδωρής Βλάχος είχε περάσει έξτρα παίκτη γηπέδου αντί του τερματοφύλακα. Αμέσως μετά, ο γκολκίπερ της Μπαρτσελονέτα είχε μία αψιμαχία με τον Δημήτρη Νικολαΐδη, με τους διαιτητές να αποβάλλουν αμφότερους με αντικατάσταση, σε ένα σημείο που ο τελικός είχε κριθεί.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 4-6, 2-4, 4-4.

  • ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος 5, Πούρος, Γκίλλας 2, Καλογερόπουλος 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαϊδης, Ανδρεάδης, Γαρδίκας, Γιαννάτος 1.
  • ΙΣΠΑΝΙΑ (Νταβίντ Μαρτίν): Αγκίρε 1, Μουναρίθ 1, Γρανάδος 4, Σαναούχα 1, Ντε Τόρο, Βαλέρα 1, Βαλς 1, Καμπάνας 2, Χ. Μπούστος, Ντάουρα 1, Μπιέλ 3, Αλ. Μπούστος 1, Λόριο, Ασένσιο.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: opap.gr)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο ΟΠΑΠ κάνει «απόβαση» στα Ιωάννινα με μοναδικές εμπειρίες

18/09/2025 - 2:12μμ
Ο Πόντιος παλαιστής Γιώργος Κουγιουμτσίδης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κροατίας 2025 (φωτ.: Eurokinissi Sports/ Eurokinissi)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιώργος Κουγιουμτσίδης: Όνειρό μου ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες

17/09/2025 - 11:27μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Champions League: Άσφαιρος με την Πάφο ο Ολυμπιακός

17/09/2025 - 10:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Πάνος Πραγιάννης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Λεβαδειακός την έκπληξη της πρεμιέρας – Νίκες για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Άρη

17/09/2025 - 8:41μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Τραυματίας ο Τεντόγλου, παρέδωσε το «στέμμα» στον Φουρλάνι

17/09/2025 - 5:00μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αναστασία Καρεκλά)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

EuroBasket 2025: Κυρίαρχος παίκτης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο – Σε βίντεο της FIBA οι καλύτερες στιγμές του

17/09/2025 - 3:29μμ
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βαλκανικό πρωτάθλημα Ιππασίας: Επτά μετάλλια για την Ελλάδα στο Τσαράτσοβο

17/09/2025 - 12:26μμ
Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης μετά την κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου χρυσού μεταλλίου για την ελληνική πάλη. Ζάγκρεμπ, 15 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Antonio Bat)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιώργος Κουγιουμτσίδης, ο Παγκόσμιος: Ξέρω πόσο ιδρώτα έχω ρίξει για να το καταφέρω

16/09/2025 - 8:54μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: «Διπλό» του Βόλου στην πρεμιέρα

16/09/2025 - 7:32μμ
(Φωτ.: Facebook United World Wrestling)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Συγχαρητήρια στον παγκόσμιο πρωταθλητή πάλης Γιώργο Κουγιουμτσίδη

16/09/2025 - 5:32μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ακροτελεύτιος μνήμη»: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο των Κ. Νίγδελη και Ελ. Μυστακίδου

25 λεπτά πριν
(Φωτ.: aa.com.tr)

Τουρκικές απειλές εναντίον της Κύπρου για να αποτραπεί η ανάπτυξη ισραηλινού συστήματος αεράμυνας

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: fosfanariou.gr)

Κωνσταντινούπολη: Βάπτιση μετά από 72 χρόνια στην Παναγιά του Μπαλίνου – Και το όνομα αυτού, Λουκάς

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)

ΗΠΑ-Ελλάδα: Έρχεται η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Επικυρώθηκε ο διορισμός της από τη Γερουσία

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Λιμάνια: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Αίθριος με μικρή πτώση της θερμοκρασίας ο καιρός της Παρασκευής

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign