pontosnews.gr
Τετάρτη, 25/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο ο Χρήστος Τριαντόπουλος

Η Ολομέλεια αποφάσισε την παραπομπή του πρώην υφυπουργού, παρά τω πρωθυπουργώ με 190 ψήφους υπέρ έναντι 10 κατά – Με κλήρωση τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου

11/04/2025 - 11:28μμ
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με 190 ψήφους υπέρ έναντι 10 κατά, σε σύνολο 200 παρόντων βουλευτών, η Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε, μετά από μυστική ψηφοφορία, την παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο, της υπόθεσης του πρώην υφυπουργού, παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου, ύστερα από μια συνεδρίαση με έντονη αντιπαράθεση, προσωπικές αντεγκλήσεις και αποχωρήσεις κοινοβουλευτικών ομάδων.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Τριαντόπουλος, βάσει του κανονισμού της Βουλής, δεν είχε δικαίωμα και δεν ψήφισε. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν ταχθεί υπέρ της πρότασης ενώ η Πλεύση Ελευθερίας είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει.

Κατά την ομιλία του, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Μάριος Σαλμάς είχε ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια στάση θα τηρούσαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Κατσιβαρδάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ευάγγελος Αποστολάκης και Γιάννης Σαρακιώτης καταψήφισαν το πόρισμα.

Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας απείχαν ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, ΝΙΚΗ ενώ απουσίασαν και ανεξάρτητοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων, οι έξι βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας, τέσσερις βουλευτές προερχόμενοι από το κόμμα των Σπαρτιατών και η βουλευτής Αρετή Παπαϊωάννου, που αποχώρησε από την Πλεύση Ελευθερίας.

Προηγήθηκε η συζήτηση επί του πορίσματος της «Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση για την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3-3-2023 και 6-3-2023, από τον πρώην Υφυπουργό παρά τον πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, κατά την άσκηση των καθηκόντων του», για την αποδοχή ή μη, της Πρότασης της Επιτροπής με την οποία ζητείται η άσκηση δίωξης του σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων, 86 του Συντάγματος, 153 της Βουλής και του νόμου 3126/2003 «Ποινική Ευθύνη των Υπουργών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νατάσα Θωμά

Με κλήρωση τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου

Μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση της Ολομέλειας της άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρήστου Τριαντόπουλου για την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ) κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3-3-2023 και 6-3-2023 σχετικά με τις εργασίες στο χώρο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης θα αποστείλει στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης επιστολή προκειμένου αυτός να στείλει κατάλογο των μελών του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχουν τα νόμιμα προσόντα.

Στην συνέχεια, σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής να αναδειχθούν δια κληρώσεως τα πέντε τακτικά και τα τρία αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, καθώς και το μέλος που θα ασκήσει καθήκοντα Εισαγγελέα με τον αναπληρωτή του.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης Και Δικαιοσύνης και ελληνισμού της Διασποράς (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολική ψήφος: Θετικές οι αντιδράσεις των αποδήμων, τι προτείνουν – «Το ζητούσαμε χρόνια και γίνεται πράξη»

24/02/2026 - 10:30μμ
Μία από τις συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες υπουργών, λέει η ΝΔ – Σύσταση προανακριτικής επιτροπής ζητά η αντιπολίτευση

24/02/2026 - 8:50μμ
Στιγμιότυπο απο την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Βαχάγκν Χατσατουριάν (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υποδέχθηκε στη Βουλή τον Πρόεδρο της Αρμενίας Vahagn Khachaturyan

19/02/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η υπόθεση του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί – Θάνος Πλεύρης: «Αν έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, δεν δικαιούται άσυλο»

18/02/2026 - 9:50μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τελέσθηκε η κηδεία της, παρουσία ακαδημαϊκών, πολιτικών, και πλήθους κόσμου

18/02/2026 - 3:17μμ
Η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη σε εκδήλωση μνήμης για τη Μαριέττα Γιαννάκου, 6 Νοεμβρίου 2023 
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Πλήρης ημερών απεβίωσε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής 

15/02/2026 - 2:13μμ
Ο Αναστάσης Παπαληγούρας (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιάννης Μωυσιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αναστάσης Παπαληγούρας

12/02/2026 - 9:52πμ
Εικόνα από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπου πραγματοποιήθηκε η 6η Σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Ερντογάν: «Ανοιχτά» τα ακανθώδη ζητήματα παρά τα βήματα προσέγγισης στην Άγκυρα – Casus belli, υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, μουσουλμανική μειονότητα, Κυπριακό

11/02/2026 - 8:09μμ
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα το 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με στόχο τη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας η σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

11/02/2026 - 8:39πμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο του 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μήνυμα κανονικότητας» η περιοδική συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Δεν θα συζητηθούν οι θαλάσσιες ζώνες

10/02/2026 - 10:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Θανάσης Καλλιάρας)

Αίθριος καιρός, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Champions League: Αποχαιρέτισε την Ευρώπη ο Ολυμπιακός

8 ώρες πριν
Κάτοικοι της Νέας Υόρκης συμμετέχουν σε έναν μαζικό χιονοπόλεμο σε πάρκο της Νέας Υόρκης. Από την πρωτοφανή πυκνή χιονόπτωση το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 50 εκατοστά στο Σέντραλ Παρκ (φωτ.: EPA/Olga Fedorova)

Νέα Υόρκη: Έρευνα για τους δράστες «επίθεσης» με χιονόμπαλες εναντίον αστυνομικών

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νεκταρία Μπαλωματίνη)

PontionLeague 2025-2026: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα ποντιακών σωματείων Θεσσαλονίκης

9 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης Και Δικαιοσύνης και ελληνισμού της Διασποράς (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Επιστολική ψήφος: Θετικές οι αντιδράσεις των αποδήμων, τι προτείνουν – «Το ζητούσαμε χρόνια και γίνεται πράξη»

10 ώρες πριν
Ο συλληφθείς μάνατζερ μέσα στο περιπολικό (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Κηφισιά: Αναβλήθηκε το αυτόφωρο του 72χρονου μάνατζερ – «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign